فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ طرح تدریس زبان‌های آلمانی و فرانسوی در مدارس به کجا رسید؟ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان
سرخط خبرها

پاسخ وکیل اکبر خرمدین به ابهامات پرونده قتل

  • کد خبر: ۹۴۹۶۳
  • ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۶
پاسخ وکیل اکبر خرمدین به ابهامات پرونده قتل
حسن امیدوار، وکیل اکبر خرمدین بود که به پرسش های مهمی پاسخ داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مادر بابک خرمدین برای آخرین دفاعیاتش به دادسرای جنایی پایتخت منتقل شد. او که می‌گفت از همه‌چیز خسته شده است، در آخرین دفاع بار دیگر جنایت‌های وحشتناک شوهرش را روایت کرد: «من قرص‌های خواب‌آور را در غذا یا نوشیدنی مقتول‌ها حل می‌کردم. به خورد آنها می‌دادم. در همه سه جنایت همین اتفاق افتاد. بعد از اینکه آنها بیهوش می‌شدند، اکبر کارش را شروع می‌کرد. آنها را می‌کشت. بعد هم جسدشان را تکه‌تکه می‌کرد. اجساد تکه‌تکه شده را داخل پلاستیک‌های مختلف می‌ریختیم. بعد با هم آنها را در سطح شهر و در سطل زباله‌های مختلف می‌ریختیم.»

او در ادامه این روایات هولناک گفت: «من همیشه از اکبر می‌ترسیدم. وحشت داشتم که با او مخالفت کنم. برای همین مجبور بودم که با او همکاری کنم. می‌ترسیدم که من هم سرنوشتم مثل آنها شود. الان هم پشیمانم. از زندان خسته شده‌ام. دیگر نمی‌خواهم کسی از ما و خانواده‌مان حرف بزند. دوست دارم زودتر آزاد شوم.»

با این اظهارات، این زن بار دیگر به زندان منتقل شد. پرونده او نیز به‌زودی با صدور قرار مجرمیت به دادگاه کیفری استان تهران منتقل خواهد شد تا قاضی برای این زن به اتهام معاونت در سه قتل عمدی تصمیم بگیرد.

درخواست دیه

این در حالی است که چندوقت پیش پرونده اکبر خرمدین به رضایت اولیای دم ختم شد. اواخر شهریورماه بود که خواهر و برادران فرامرز یعنی داماد خرمدین‌، به‌عنوان تعدادی از اولیای‌دم در دادسرای جنایی تهران حاضر شدند. آنها اکبر خرمدین یعنی دایی خود را بخشیدند. با این‌حال هنوز مادر فرامرز نظرش را اعلام نکرده بود. او سالخورده و بیمار بود. بنابراین کارشناسان پزشکی قانونی بررسی‌های لازم را در خصوص او انجام دادند. بر اساس نظریه پزشکی قانونی او محجور شناخته شد. بنابراین نمی‌تواند درباره مجازات قاتل پسرش تصمیم‌گیری کند.

در این شرایط پرونده طبق ماده ۳۵۶ قانون مجازات اسلامی برای تصمیم‌گیری به دفتر رئیس قوه قضائیه فرستاده شد. مطابق این ماده اگر ولی‌دم مقتول، مجنون باشد، تصمیم‌گیری درباره سرنوشت قاتل با رئیس قوه قضائیه یا دادستان‌های مربوطه است.

آن‌زمان هنوز اکبر خرمدین زنده بود و سرنوشتش به تصمیم مسئولان قوه قضائیه گره خورده بود. تااینکه به‌دلیل بیماری‌اش جان خود را از دست داد. در حال حاضر معاون اول قوه قضائیه از طرف مادر مقتول درخواست خود را مبنی بر پرداخت دیه به خانواده مقتول اعلام کرد. در این شرایط باید اموال قاتل که جان خود را از دست داده است، بررسی شود.

بررسی اموال اکبر

حسن امیدوار، وکیل اکبر خرمدین بود. او از نزدیک در جریان این پرونده بود. حالا نیز به‌عنوان یک حقوقدان در رابطه با این مسأله اظهارنظر کرده است. اینکه وضعیت همدست اکبر با توجه به رضایت خانواده مقتول چه می‌شود. چه مجازاتی در انتظار همسر اکبر خرمدین است و اینکه با توجه به درخواست دیه، این مبلغ از کجا پرداخت خواهد شد. او در گفت‌وگو با خبرنگار «شهروند» در این باره توضیحاتی داد:

با توجه به محجوریت مادر داماد خرمدین، درخواست دیه از طریق معاون اول قوه قضائیه طبق چه ماده قانونی صورت می‌گیرد؟

طبق ماده ۳۵۶ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ صورت می‌گیرد. این ماده بیان می‌کند:  «اگر مقتول یا مجنیٌ‌علیه یا، ولی دمی که صغیر یا مجنون است، ولی نداشته باشد یا، ولی او شناخته نشود یا به او دسترسی نباشد، ولی او، مقام رهبری است. رئیس قوه قضائیه با استیذان از مقام رهبری و در صورت موافقت ایشان، اختیار آن را به دادستان‌های مربوط تفویض می‌کند.»

مبلغ دیه از کجا پرداخت می‌شود؟

در این مورد طبق ماده 435 قانون مجازات اسلامی عمل می‌شود. به این‌صورت که هرگاه در جنایت عمدی، به‌علت مرگ یا فرار، دسترسی به مرتکب ممکن نباشد با درخواست صاحب حق، دیه جنایت از اموال مرتکب پرداخت می‌شود.

اگر قاتل اموالی نداشت چه باید کرد؟

تا جایی‌که من می‌دانم قاتل اموالی ندارد. او فقط یک تاکسی دارد. خانه‌اش هم به نام همسرش است. بنابراین درصورتی که مرتکب مالی نداشته باشد در خصوص قتل عمد، ولی‌دم می‌تواند دیه را از عاقله بگیرد. درصورت نبود عاقله یا عدم‌دسترسی به آنها یا عدم‌تمکن آنها، دیه از بیت‌المال پرداخت می‌شود.

با توجه به رضایت خانواده مقتول چه مجازاتی برای همسر اکبر خرمدین در نظر گرفته خواهد شد؟

به‌دلیل اینکه اتهام همسر علی‌اکبر خرمدین تحت عنوان معاونت در قتل است، طبق ماده 612 قانون مجازات اسلامی از یک سال تا پنج سال می‌تواند محکوم به حبس شود. ولی به‌نظر من با توجه به شرایطی که همسر علی‌اکبر خرمدین داشته احتمالا با تخفیف در مجازات روبه‌رو می‌شود. مخصوصا اینکه اعلام پشیمانی هم کرده است. این صحبت‌ها نیز در پرونده‌اش و تصمیم قاضی ممکن است تاثیرگذار باشد.

اگر همسر اکبر آزاد شود کجا زندگی خواهد کرد، آیا خانواده‌اش او را می‌پذیرند؟

این سوال به دلیل اینکه بنده وکیل علی‌اکبر خرمدین بودم عذر پاسخگویی دارم. ولی با توجه به ملاقات‌های مکرر فرزندان از پدر و مادر در زندان رجایی‌شهر حتما مورد پذیرش فرزندان قرار می‌گیرد.

منبع: رکنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->