غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

داستان اسپانیا و مسلمانان چیست؟

  • کد خبر: ۹۶۴۵۷
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۶
داستان اسپانیا و مسلمانان چیست؟
شبه‌جزیره اسپانیا در غربی‌ترین نقطه اروپا که امروزه شامل دو کشور مسیحی پرتغال و اسپانیا می‌شود، سال‌های زیادی زیر سلطه مسلمانان بوده است.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز، شبه‌جزیره اسپانیا در غربی‌ترین نقطه اروپا که امروزه شامل دو کشور مسیحی پرتغال و اسپانیا می‌شود، سال‌های زیادی زیر سلطه مسلمانان بوده است. مسلمانان که در آن سال‌ها به‌سرعت در شمال آفریقا، از مصر تا مراکش را تصرف کرده بودند، برای ورود به خاک اروپا، فقط تنگه جبل‌الطارق را مقابل خود می‌دیدند. سال‌ها بود که پیشروی مسلمانان از سمت آناتولی (ترکیه امروزی) توسط امپراتوری بیزانس سد شده بود و اسپانیا جبهه جدید حمله به نظر می‌رسید.

موسی‌بن‌نصیر که حاکم تونس و الجزایر بود، پس از فتح مراکش گروهی را به فرماندهی طارق‌بن‌زیاد راهی اسپانیا کرد. طارق با عبور از تنگه‌ای که میان آفریقا و اروپا بود، پا به خاک اسپانیا گذاشت و با عبور از منطقه‌ای که بعد‌ها به نام خود او جبل‌الطارق نام گرفت، حمله به اسپانیا را آغاز کرد.

اسپانیا سال‌های زیادی پس از آنکه رومی‌ها سواحل تجاری کارتاژ در آنجا را تصرف کرده بودند، به‌طور کامل درسیطره رومی‌ها بود. بعد ازهم‌پاشیدن روم و هجوم اقوام ژرمن به مناطق مختلف حکومت رومی‌ها، چند گروه از این اقوام به اسپانیا هجوم بردند و آن را تصرف کردند. در زمان طارق ویزیگوت‌ها از اقوام ژرمن بر اسپانیا حکومت می‌کردند.

در آن سال‌ها هرج‌ومرج و شورش‌های فراوان سرزمین آن‌ها را فراگرفته بود و هنگامی که طارق وارد جنوب اسپانیا شده بود، ردریک، پادشاه ویزیگوت‌ها، در شمال در حال جنگ با شورشیان بود. طارق چندین شهر در جنوب اسپانیا را فتح کرد و با گرفتن نیروی کمکی از موسی‌بن‌نصیر، با ارتش تازه از جنگ‌برگشته ویزیگوت‌ها روبه‌رو شد.

طارق در جنگ گوادالته، ردریک را شکست داد و حکومت ویزیگوت‌ها را نابود کرد. در ادامه و با ورود موسی‌بن‌نصیر، هردو آن‌ها به ادامه فتوحات خود پرداختند تا اینکه تقریبا همه شبه‌جزیره اسپانیا به تصرف آن‌ها درآمد. سرزمین‌های فتح‌شده اندلس اسلامی نام گرفت و سال‌ها با حکومت مسلمانان در آن منطقه، رشد فرهنگی و اقتصادی و معماری فراوانی در آن سرزمین رخ داد. پس از چندین‌سال از فتح اندلس، مسلمانان که به پیشروی در جنوب فرانسه ادامه می‌دادند، در انتهایی‌ترین نقطه پیشروی خود در نبرد تور (بلاط‌الشهدا) مغلوب فرانک‌ها شدند و دیگر پا از اسپانیا فراتر نگذاشتند.

در همه سال‌های حکومت مسلمانان بر اندلس، گوشه‌ای کوهستانی از این سرزمین محل مقاومت مسیحیان بود. با رو‌به‌ضعف‌گذاشتن حاکمان اندلس و قدرت‌گرفتن کشور‌های مسیحی در اروپا، مسیحیان شروع به تصرف دوباره اسپانیا کردند. آن‌ها شهربه‌شهر جلو می‌رفتند تا اینکه درنهایت پس از ۹ ماه محاصره، در چنین روزی شهر غرناطه (گرانادا)، آخرین دژ مسلمانان در جنوب اسپانیا، به تصرف مسیحیان درآمد و مسلمانان به‌طور کامل از اسپانیا خارج شدند.

پس از خروج مسلمانان از اسپانیا، حاکمان اسپانیایی پرتغال شروع به تشکیل دادگاه‌های تفتیش عقاید کردند و مسلمانان را یا مسیحی می‌کردند، یا در بهترین حالت از اندلس بیرون می‌انداختند.

سال‌ها حکومت مسلمانان بر اسپانیا تأثیر زیادی بر فرهنگ و معماری آن منطقه داشت و در دوران اوج شکوفایی اندلس، دانشمندان و فرهیختگان زیادی ازجمله ابن‌رشد، ابن‌طفیل، عباس‌بن‌فرناس و... در این سرزمین زیستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->