بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها شرایط دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳ اعلام شد | خرید دینار از بانک مرکزی با صرفه دومیلیون‌تومانی نسبت‌به بازار آزاد روی خوش بورس برای دومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مروری بر قواعد محاسبه و پرداخت اجاره‌بها | کرایه خانه را چگونه بپردازیم؟ سکه طرح جدید در مشهد ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | هیجان دیروز فروکش کرد سقف ثبت سفارش بازرگانان جدید ۱۰۰ هزار دلار شد هشدار بازرسی مشهد به مشاوران املاک بدون پروانه‌کسب: اجازه تبلیغات ندارید حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله امروز، ۱۷ تیرماه، برگزار می‌شود + جزئیات فروش فوق‌العاده سایپا (خودرو کوییک GXR-L) از روز سه‌شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات آغاز ثبت سفارش خودرو‌های وارداتی برای جانبازان از امروز یکشنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) + لینک سامانه انتصاب معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  استقبال بازارهای مالی از رئیس جمهور | بورس سبز پوش شد پاسخ به سوالات در مورد «طرح طبقه‌بندی مشاغل» | شرایط پرداختِ مابه‌التفاوت به کارگران چیست؟ نرخ امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد | کدو و بادمجان مناسب غذا‌های تابستانی را چند بخریم؟ (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور منتخب نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳) خبر خوش برای جانبازان | جزئیات جدید از نحوه ثبت سفارش خودرو اعلام شد
سرخط خبرها

چگونه طلای نو را از کارکرده تشخیص دهیم؟

  • کد خبر: ۹۶۷۱۴
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۴
چگونه طلای نو را از کارکرده تشخیص دهیم؟
خرید طلای نو و کارکرده و راه تشخیص آن نیازمند توجه به نکاتی است که در این گزارش به آن می‌پردازیم.

طنین همتی| شهرآرانیوز، خرید طلای نو و کارکرده به هدف مشتریان از خرید طلا بستگی دارد. اگر به طلا به‌عنوان کالای زینتی نگاه شود، مسلما مشتری به‌دنبال طلایی خاص و متناسب با جیبش است، اما اگر هدف از خرید طلا سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش پول باشد، عمدتا طلای کارکرده گزینه خوبی خواهد بود.

اجرت ساخت از مواردی است که بر افزایش قیمت طلا تأثیر می‌گذارد و به همین دلیل افراد بیشتر به‌دنبال طلایی هستند که اجرت ساخت کم داشته یا اینکه اصلا اجرت نداشته باشد. گزینه دیگری هم وجود دارد؛ خرید طلای کارکرده که به‌دلیل اینکه یک‌بار در چرخه خرید و فروش قرار گرفته است، به آن اجرت ساخت تعلق نمی‌گیرد.

مالیات بر ارزش‌افزوده طلا هم از مواردی است که بر بهای تمام‌شده طلا تأثیر می‌گذارد. باتوجه‌به اینکه از دی‌ماه امسال این مالیات فقط بر اجرت طلا و نه ارزش کل طلا تعلق می‌گیرد، قیمت این نوع طلا کمی مناسب‌تر است. طلای  کارکرده گاهی از مالیات هم مستثناست، به همین دلیل بیشتر افراد که به این کالا به‌عنوان طلای زینتی نگاه نمی‌کنند و بیشتر برایشان جنبه سرمایه‌گذاری مهم است، این نوع طلا را انتخاب می‌کنند.


اما راه‌های تشخیص طلای کارکرده از نو چیست؟
بازار طلای دست‌دوم مدت‌هاست که داغ است. تشخیص طلای دست‌اول و دست‌دوم شاید تا حدودی مشکل باشد. ساده‌ترین راه برای اینکه دست‌دوم‌بودن طلا را تشخیص دهیم، این است که ابتدا ظاهر آن را بررسی کنیم به‌ویژه به قفل و بندی که در آن به کار رفته است، دقت کنیم.

در طلای دست‌دوم، این قسمت‌ها در مقایسه با بخش‌های دیگر کمتر براق‌اند و به‌دلیل استفاده‌ از طلا، خش‌هایی هم در این بخش‌ها دیده می‌شود. از دیگر نکاتی که باید به آن توجه کرد، اصل‌بودن طلاست؛ زیرا برخی طلافروشان مصنوعات ۱۷عیاری را که در سالیان دور تولید شده است یا بدلیجاتی که شباهت زیادی به مصنوعات طلا دارند، به‌عنوان طلای متفرقه می‌خرند و با عنوان طلای بدون اجرت ساخت به مشتری می‌فروشند.

قوانین خرید و فروش طلای دست‌دوم 

برای خرید طلای دست‌دوم، فروشنده نباید از خریدار پولی برای اجرت دریافت کند. بنابراین، تفاوت بین قیمت طلای نو و دست‌دوم در میزان پولی است که برای اجرت دریافت می‌شود. به‌علاوه، میزان کارمزدی که طلافروشان برای فروش طلای دست‌دوم مجازند دریافت کنند، کاملا مشخص است. طلافروش می‌تواند نهایت ۷درصد برای فروش طلای دست‌دوم کارمزد دریافت کند. همچنین اگر فروشنده در فاکتور ۹درصد مالیات بنویسد، مجاز است ۹درصد مالیات را از خریدار دریافت کند، در غیر این صورت طلافروش حق ندارد مالیاتی برای فروش طلای دست‌دوم بگیرد. اما طلافروش اصلا مجاز به دریافت هیچ‌گونه مبلغ مازادی از خریدار نیست.

قیمت کم طلای دست‌دوم، قابلیت خرید به‌میزان سرمایه، قابلیت نقدشوندگی زیاد، اصالت و کیفیت در صورت خرید از یک جای امن و نداشتن محدودیت زمانی برای خرید ازجمله مزایای خرید طلا به‌ویژه طلای دست‌دوم است. اما نکته‌ای که باید در خرید طلا در نظر داشته باشید، این است که طلای دست‌دوم را از طلافروشی‌های معتبر بخرید. خرید طلای دست‌دوم شامل پرداخت هزینه برای سنگ‌های قیمتی نیز می‌شود، بنابراین از خرید طلا با نگین خودداری کنید. در بهترین زمان سراغ خرید طلای دست‌دوم بروید و زمان گرانی بازار از خرید طلا خودداری کنید.

اگر قصد سرمایه‌گذاری در طلا دارید و نمی‌خواهید در آینده متقبل هزینه شوید، دور زیورآلات مزین به سنگ‌های بدلی را خط بکشید. سنگ‌های قیمتی ریز هم ارزش مالی ندارند و برای سودبردن از خرید و فروش طلا باید فقط به سراغ سنگ‌های درشت و سنگین بروید؛ چون سنگ‌های ریز ارزش‌افزوده‌ای برایتان نخواهند داشت.

اولین موضوعی که هنگام فروش طلای دست‌دوم باید مدنظر داشته باشید، «فاکتور خرید» است. اگر فاکتور خرید طلا را گم کنید، ممکن است برایتان مشکل‌ساز شود. به این صورت که شما برای فروش طلایتان به طلافروشی مراجعه می‌کنید، اما چون امکان اثبات این‌ را ندارید که مالک طلا هستید، طلا از شما خریداری نخواهد شد.

شما همچنین باید به این توجه کنید که حتی اگر فقط یک روز از خرید طلای شما گذشته باشد و بخواهید آن را بفروشید، اجرت پرداخت و سودی که طلافروش برده است، از جنس طلا کسر می‌شود و طلا به قیمت طلای دست‌دوم از شما خریده خواهد شد. این قانون است و در همه واحدهای طلافروشی اجرا می‌شود.

حتما برایتان سؤال پیش آمده است که چرا؟ به این دلیل که بر اساس قانون، طلافروش حق ندارد طلای نویی را که به قیمت طلای کهنه خریده است، دوباره به فردی دیگر بفروشد. این عمل خلاف قانون است و در صورت مشاهده این قضیه با واحدهای طلافروشی خاطی برخورد می‌شود.

آیت محمد‌ولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران‌، در مصاحبه‌ای در گفتگو با دنیای اقتصاد گفته است: خرید طلا این روزها به‌نسبت ماه گذشته کم شده است. دلیل آن این است که خریداران طلا نمی‌خواهند طلای نو را که قیمت زیادی دارد، بخرند. در چنین شرایطی افراد با خرید طلای آب‌شده و کهنه درصدد کسب سود از سرمایه‌گذاری‌هایشان هستند، زیرا خرید طلای آب‌شده اجرت چندانی ندارد. از طرفی نیز طلای کهنه بدون اجرت است، اما خیلی از طلا‌فروشان با آنکه می‌دانند طلای کهنه اجرت ندارد، با فروش طلای کهنه و دست‌دوم از خریداران سود می‌گیرند که این کار غیرقانونی است.

به‌گفته این فعال حوزه طلا و جواهر، اتحادیه طلا و جواهر تهران درصدد است با هماهنگی وزارت صمت به‌طور کلی دادوستد طلای کهنه را در معاملات حذف کند، زیرا اخذ سود ۱۰درصدی از خریداران طلای کهنه و دست‌دوم که در برخی واحدهای طلافروشی گرفته می‌شود، اشتباه است و خیلی از خریداران نیز متوجه آن نمی‌شوند. رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: واحدهای طلافروشی از فروشنده برخی طلاجات می‌خرند و آن را برای طلای آب‌شده ذوب می‌کنند. فروش این نوع طلا معمولا باید با چند درصد سود همراه شود، زیرا همان طلا قبل از ذوب جرم یا رسوباتی داشته است که ذوب‌کننده طلا آن ناخالصی را می‌گیرد و وزن آن درصدی کم می‌شود. در چنین شرایطی است که فروش طلای آب‌شده باید با سود چند درصدی انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->