جزییات تکمیلی درباره خسارت زمین‌لرزه ۴.۴ ریشتری در آرادان سمنان (۱۴ مهر ۱۴۰۳) زلزله در آرادان سمنان، تهران را هم لرزاند + جزییات(۱۴ مهر ۱۴۰۳) مصرف زیادی آب میوه باعث سکته می‌شود خودکشی مرد تهرانی زیر چرخ‌های مترو(شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار راهداری: خیزش گرد و خاک و کاهش دید افقی در محور مشهد_کلات و درگز (۱۴مهر ۱۴۰۳) استقرار آمبولانس تمام‌وقت در معدن طزره دامغان طرح پابند‌های الکترونیکی ۲۵ درصد سرقت را کاهش داد| توفیق سارقین از غفلت‌های ماست واژگونی تریلی سوخت در کمربند جنوبی مشهد (شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار نارنجی هواشناسی برای شرق کشور| بارش‌ها در خراسان جنوبی تشدید می‌شود جزییات آتش سوزی مغازه چایخانه در بلوارمعلم مشهد کشف ۴۱ فقره سرقت آیفون تصویری منازل مسکونی در مشهد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) برای حفظ سلامت روان فرزندمان در موقعیت‌های تنش چه‌کار کنیم؟ ایران تا پایان قرن ۲۱، افزایش دمای ۱.۵ درجه‌ای دارد بهترین زمان رزرو بلیط هواپیما برای سفر‌های زمستانی ۹ مجموعه متخلف و مداخله‌گر سلامت در حوزه دندان‌پزشکی در مشهد پلمب شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آمار نگران‌کننده ترک خدمت و استعفای پرستاران ممنوعیت عقد قرارداد ملکی با اتباع افغانستانی در شهرستان‌های مرزی زلزله‌ای با قدرت چهار ریشتر دوباره بهاباد را لرزاند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) اعتیاد به روان‌گردان‌های ارزان‌قیمت در پی افزایش دوبرابری قیمت تریاک ویروس ماربورگ چیست؟ سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تأیید کرد سه عضو گروه تروریستی داعش در نوشهر مازندران دستگیر شدند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) استخدام ۱۲ هزار پرستار جدید تا یک ماه آینده (۱۴ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا تغییرات اقلیمی باعث بارش برف در صحرای آفریقا شده است؟

  • کد خبر: ۹۶۹۶۳
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۳
آیا تغییرات اقلیمی باعث بارش برف در صحرای آفریقا شده است؟
در صحرای بزرگ آفریقا هم که بزرگ‌ترین صحرای گرم جهان و سومین منطقه بی درخت بزرگ دنیاست، برف می‌بارد. اتفاقی که به تازگی رخ داده، اما نه برای اولین مرتبه. در طول ۴۰ سال گذشته، این پنجمین بار است که در این منطقه که دمای آن در روز‌ها اغلب به بالای ۵۰ درجه سانتی گراد می‌رسد برف می‌بارد.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ صحرای بزرگ آفریقا! تصویری که این ترکیب سه کلمه‌ای مقابل چشما ن ما پدید می‌آورد، برهوتی است بی انتها، پر از سنگ و خاک، داغِ داغ به همراه آفتابی که دارد بی رحمانه و با قدرت هرچه تمام می‌تابد. حالا اگر آدمیزادی هم بیاید داخل این تصورات، حتما دارد با دست هایش شرشر عرق‌های روی جبینش را پاک می‌کند.

در چنین شرایطی اگر بشنویم یا ببینیم این صحرا با برف پوشیده شده و سراسر سپید است، شاید حسابی تعجب کنیم و از خودمان بپرسیم، مگر در این بیابان و زیر این خورشید سوزان هم برف و باران ممکن است؟ پاسخ این که بله. در صحرای بزرگ آفریقا هم که بزرگ‌ترین صحرای گرم جهان و سومین منطقه بی درخت بزرگ دنیاست، برف می‌بارد. اتفاقی که به تازگی رخ داده، اما نه برای اولین مرتبه. در طول ۴۰ سال گذشته، این پنجمین بار است که در این منطقه که دمای آن در روز‌ها اغلب به بالای ۵۰ درجه سانتی گراد می‌رسد برف می‌بارد.

اگر تصاویر مربوط به این بارش اخیر را دیده باشید که اتفاقا در روز‌های گذشته در شبکه‌های اجتماعی هم دست به دست شد، باید بگوییم که این تصاویر متعلق به شهر عین صفرا در شمال غربی الجزایر است. منطقه‌ای که در سال‌های ۱۹۷۹، ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ میلادی هم چنین شرایطی را تجربه کرد. جالب است بدانید زمانی که عکس‌ها گرفته شده دمای هوا منفی ۲ درجه بوده است.

اما سوالی که حالا بعد از تماشای این تصاویر در ذهن بسیاری شکل گرفته این است که آیا تغییرات اقلیمی باعث بارش برف در صحرای آفریقا شده است؟ مخصوصا که حالا مدت هاست تغییرات آب و هوایی مسبب ایجاد اتفاقات عجیب و غریب مثل سرمای بی سابقه یا گرما و خشک سالی وحشتناک شده است که اتفاقا ما هم در کشورمان آن را احساس کردیم. کانادا در سال ۲۰۲۱ رکورد دمای نزدیک به ۵۰ درجه سانتی گراد ثبت کرد، در آسیا و اروپا بارندگی‌های بی سابقه و سیل‌های مرگباری به وقوع پیوست، غرب آمریکا آتش سوزی‌های وحشتناکی را به چشم خود دید. می‌بینید؟ هیچ منطقه‌ای از جهان را هم بی نصیب نگذاشته است.

آنچه مشخص است این است که بارش برف در صحرای آفریقا بسیار نادر است، زیرا اگرچه ممکن است دما در شب بسیار سرد شود، اما معمولا آب کافی در هوا برای تشکیل ابر وجود ندارد. حالا نتیجه یک تحقیق علمی می‌گوید رویداد نادر سرمایش شدید در این گونه مناطق را می‌توان به گرم شدن قطب شمال نسبت داد. در این کار مطالعاتی همچنین پیش بینی شده است که در نتیجه گرم و گرم‌تر شدن کره زمین، احتمال ایجاد امواج سرما در سراسر جهان بیشتر می‌شود.

نکته غم انگیز اینکه در کنار این اتفاقات تلخ اخیر، تنها کاری که از دست بسیاری از مسئولان یا فعالان زیست محیطی برمی آید، این است که با ابتکار عمل این مهم را به جهانیان گوشزد کنند. حالا یا از طریق خلق یک دایناسور منقرض شده در سازمان ملل، یا از طریق فرو رفتن داخل آب و سخنرانی کردن با پروپاچه‌های خیس.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->