شهردار مشهد: خدمات شهرداری ویترین خدمات نظام جمهوری اسلامی است «مشهد چهره» بزرگترین سند روایت مشهد الرضا(ع) است اجتماع بزرگ «حزب الله زنده است» در مشهد برگزار شد + فیلم ویدئو | اجتماع بزرگ مردمی «حزب الله زنده است» در مشهدمقدس (۸ مهر ۱۴۰۳) منشأ آلودگی هوای امروز مشهد فعالیت ۲ کانون خارجی گردوغبار است (۸ مهر ۱۴۰۳) برگزاری سومین جلسه هیئت دوام ثامن مشهد با محوریت اخلاق و مهدویت و گرامیداشت یاد شهید سید حسن نصرالله فضاسازی شهر مشهد متناسب با شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان ۱.۲ میلیون مترمربع از معابر شهر مشهد روکش آسفالت شده است نام‌گذاری معبری در مشهد به نام «شهید سیدحسن نصرالله» ساماندهی بالغ بر ۱۴ هزار کارگر در ایست‌کار‌های سطح شهر مشهد اعمال‌قانون ۲۰۹۶ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۸ خودروی متخلف توقیف شدند (۸ مهر ۱۴۰۳) شهروند مشهدی: درخت‌های آسیب‌رسان را هرس کنید پایان ترافیک میدان خیام مشهد تا تابستان ۱۴۰۴ نیاز به بازشناسی جاذبه‌های گردشگری مشهد | نواختن زنگ گردشگری و صلح در مدرسه مهر علوی ثبت تردد بیش از ۳ میلیون وسیله نقلیه در مبادی ورودی و خروجی خراسان رضوی لغزندگی سطح معابر در محور تربت حیدریه_باغچه (۸ مهر ۱۴۰۳) اجتماع «حزب‌الله زنده است» در میدان شهدای مشهد برگزار می‌شود بیانیه‌ شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پی شهادت سید حسن نصرالله پیام شهردار مشهدمقدس در محکومیت جنایات صهیونیست‌ها در لبنان آمادگی جامعه سازمان بسیج شهرداری مشهد برای جهاد با دشمن صهیونیستی برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته گردشگری در مشهد برگزار خواهد شد
سرخط خبرها

به کام شهروندان

  • کد خبر: ۹۶۹۸۱
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
به کام شهروندان
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

چندی پیش برخی اعضای شورای اسلامی مشهد مقدس درباره سفر‌های خارجی مدیران شهری و همچنین عضویت در مجامع بین المللی سؤال مهمی مطرح کردند: به راستی «سفر‌های خارجی مدیران شهری یا عضویت در برخی نهاد‌های بین المللی چه دستاوردی برای مردم (شهروندان) داشته است؟»

در واقع این سؤال نه درباره سفر‌های خارجی است و نه صرفا به شهرداری مربوط است، بلکه باید از همه مدیران و صاحبان تصمیم در سازمان‌های مختلف دولتی یا نهاد‌های عمومی پرسیده شود که اقدام، تصمیم و دستور شما چه پیامد و دستاوردی برای مردم دارد.

در دوره‌های مختلف شورا‌های اسلامی، سخن از مردم به میان می‌آمد و هر اقدام یا تصمیمی به «نام شهروندان» زده می‌شد، اما آیا واقعا نتایج و دستاورد‌های آن هم «به کام شهروندان» است یا نه. همچنین، برای شهروندان منافعی دارد یا ندارد. مگر می‌شود اقدامی در مجموعه‌ای انجام شود که با بیت المال اداره می‌شود و برای آن نهاد عمومی یا مردم منافعی نداشته باشد؟!

یا اصلا می‌توان پذیرفت که منافع مدیران دولتی چیزی غیر از منافع عمومی و مردمی باشد؟! اگر بخواهیم صادقانه به این پرسش‌ها پاسخ دهیم، باید بگوییم متأسفانه موضوعات پرشماری در دوره‌های مختلف مدیریتی در کشور وجود دارد که مدیران سفر‌هایی رفته اند، اقداماتی انجام داده و تصمیماتی گرفته اند که نه تنها برای مردم منفعتی نداشته، بلکه به زیان آن‌ها نیز بوده است؛

مثل گزارش‌های فراوان فساد اداری که اکنون پرونده‌های آن در دستگاه قضایی باز است. اما اکنون که براساس سند چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت، قرار است به سلامت اداری و رعایت حقوق آحاد جامعه به عنوان یکی از راهبرد‌های مهم مدیریت شهری اهتمام ویژه‌ای شود، این جنس دقت نظر‌ها ضروری‌تر است.

به راستی «فرایند پایش تصمیم مدیران» و نظام کنترلی حاکم بر آن باید به گونه‌ای فعال و سازمان دهی شود که قبل از هر اقدام یا تصمیمی، صحت آن از حیث تخصصی و سلامت آن از نظر رعایت حقوق شهروندان ارزیابی شود.

متأسفانه در سال‌های گذشته نظام اداری کشور از نظر سلامت با مشکلات زیادی روبه رو بوده است، اما هیچ گاه از اهمیت این امر کاسته نمی‌شود،  به ویژه وقتی توصیه‌های شارع مقدس درباره رعایت حقوق مردم و اهمیت دقت نظر و عمل در بیت المال را به خاطر بیاوریم.

حتی آنجا که امیرالمؤمنین علی (ع) از سوختن شمع بیت المال برای امور شخصی پرهیز می‌کنند، الگوی حسنه‌ای در برابر ما قرار می‌دهند که باید به آن وفادار باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->