ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود
سرخط خبرها

جویدن آدامس چه فوایدی دارد؟

  • کد خبر: ۹۸۴۵۵
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۸
جویدن آدامس چه فوایدی دارد؟
جویدن آدامس بدون قند می‌تواند از پوسیدگی، بوی بد دهان و سایر مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان جلوگیری کند. این عادت تولید بزاق را افزایش می‌دهد و ممکن است به تعادل pH دهان و تقویت مینای آن نیز کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، انجمن دندانپزشکی آمریکا(ADA) گزارش می‌دهد جویدن آدامس در درازمدت می‌تواند تجمع پلاک و خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد. این انجمن توصیه می‌کند برای بهره‌مندی از حداکثر این فواید آدامس بدون قند را به مدت ۲۰ دقیقه بعد از هر وعده غذایی بجوید.

جویدن آدامس بدون قند می‌تواند به بهبود سریع‌تر پس از مداخلات جراحی، تسکین خشکی دهان و محافظت در برابر پوسیدگی و حفره‌های دندانی کمک کند. این عمل ساده سرعت جریان بزاق را ۱۰ تا ۱۲ برابر افزایش می‌دهد و اسیدهای قوی که ممکن است باعث فرسایش دندان شود را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این زایلیتول و سایر مواد موجود در آدامس‌های بدون قند با باکتری‌های دهان مبارزه و از سلامت دندان حمایت می‌کند. بر اساس نتایج مطالعه‌ای که اخیرا در مجله آمریکایی زنان و زایمان منتشر شده، جویدن آدامس ممکن است به جلوگیری از تولد زودرس و محافظت از نوزادان متولد نشده کمک کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده گزارش کرد که در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰ درصد نوزادان متولد شده نوزادان نارس(قبل از هفته ۳۷ بارداری) بودند. همانطور که کلینیک کلیولند ایالات متحده اشاره می‌کند، بیشتر احتمال دارد که این کودکان آپنه خواب، عفونت‌های خونی، خونریزی مغزی، مشکلات قلبی عروقی و فلج مغزی را تجربه کنند.

چگونه آدامس‌های بدون قند می‌تواند خطر زایمان زودرس را کاهش دهد؟

در این تحقیق به ۹۶۷۰ زن در مالاوی که در مطالعه مجله آمریکایی زنان و زایمان در سال ۲۰۲۲ شرکت کردند، اطلاعاتی برای جلوگیری از زایمان زودرس و اطلاعاتی در مورد مراقبت از دهان ارائه شد؛ سپس زنان به ۲ گروه تقسیم شدند. یکی از این گروه‌ها آدامس زایلیتول را یک تا ۲ بار در روز به مدت ۱۰ دقیقه در طول دوران بارداری خود می‌جویدند اما گروه دیگر این کار را نکردند.

در پایان مطالعه مشخص شد ۱۶.۵ درصد از زنان در گروهی که فقط آموزش دریافت کرده بودند، زایمان زودرس داشتند؛ در حالی که تنها ۱۲.۶ درصد از زنان در گروه آدامس جویدن و آموزش شاهد زایمان زودرس بودند. این گروه همچنین بهبودهایی را در سلامت دهان و دندان همراه با کاهش پریودنتیت یا عفونت لثه تجربه کردند.

محققان این فواید بالقوه را به زایلیتول نسبت می‌دهند.

بلر ویلی، متخصص زنان و زایمان، در این‌باره گفت: زایلیتول ممکن است میکروبیوم دهان را تغییر دهد و منجر به ایجاد لثه‌های سالم‌تر، التهاب سیستمیک کمتر و در نتیجه زایمان زودرس کمتر شود.

اکنون دانشمندان در حال برنامه‌ریزی برای انجام تحقیقات بیشتر در کشورهای دیگر هستند. این یافته‌ها با توجه به رابطه بین بارداری و سلامت دهان منطقی است.

آکادمی اطفال آمریکا(AAP) هشدار می‌دهد باکتری‌های بد دهان می‌تواند وارد جریان خون شده و به رحم برود و در نتیجه ترشح پروستاگلاندین‌ها را افزایش دهد. این مواد شیمیایی هورمون مانند ممکن است باعث انقباضات رحمی و القای زایمان شده و زایمان زودرس را رقم زند.

این آکادمی می‌گوید: خطر انتقال باکتری‌های دهان به نوزاد شما نیز وجود دارد. زایلیتول می‌تواند این پاتوژن‌ها را کاهش داده، با اثرات مضر آن مقابله کند و ممکن است نتایج بارداری را بهبود بخشد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->