بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ۹۷۰ نوزاد از خدمات بانک شیر مشهد بهره‌مند شدند (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) واکنش دانشگاه کاشان به حادثه مارمولک در غذای سلف دانشجویی ریزش معدن در بجستان خراسان رضوی یک فوتی و ۲ مصدوم برجای گذاشت (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت تولید شیر خشک در کشور وضعیت و کم و کیف خدمات سراهای سالمندان در مشهد | تن لرزان سالمندان برای شهریه گران! بهترین رژیم غذایی برای داشتن پیری سالم مرگ غم انگیز ۲ نوجوان ۱۱ و ۱۲ ساله در استخر ذخیره آب در گلبهار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | جوی نسبتا پایدار طی امروز و فردا مشهدالرضا (ع) میزبان جشنواره علمی مدارس انرژی اتمی کشور | ورود بدون آزمون به دانشگاه، پاداش آثار برگزیده کشف بیش از ۱۶ تن انواع موادمخدر در خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری سارق تبر به دست در پارک ملت مشهد سالانه یک میلیون نفر در کشور از رادیو دارو‌ها استفاده می‌کنند
سرخط خبرها

جویدن آدامس چه فوایدی دارد؟

  • کد خبر: ۹۸۴۵۵
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۸
جویدن آدامس چه فوایدی دارد؟
جویدن آدامس بدون قند می‌تواند از پوسیدگی، بوی بد دهان و سایر مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان جلوگیری کند. این عادت تولید بزاق را افزایش می‌دهد و ممکن است به تعادل pH دهان و تقویت مینای آن نیز کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، انجمن دندانپزشکی آمریکا(ADA) گزارش می‌دهد جویدن آدامس در درازمدت می‌تواند تجمع پلاک و خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد. این انجمن توصیه می‌کند برای بهره‌مندی از حداکثر این فواید آدامس بدون قند را به مدت ۲۰ دقیقه بعد از هر وعده غذایی بجوید.

جویدن آدامس بدون قند می‌تواند به بهبود سریع‌تر پس از مداخلات جراحی، تسکین خشکی دهان و محافظت در برابر پوسیدگی و حفره‌های دندانی کمک کند. این عمل ساده سرعت جریان بزاق را ۱۰ تا ۱۲ برابر افزایش می‌دهد و اسیدهای قوی که ممکن است باعث فرسایش دندان شود را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این زایلیتول و سایر مواد موجود در آدامس‌های بدون قند با باکتری‌های دهان مبارزه و از سلامت دندان حمایت می‌کند. بر اساس نتایج مطالعه‌ای که اخیرا در مجله آمریکایی زنان و زایمان منتشر شده، جویدن آدامس ممکن است به جلوگیری از تولد زودرس و محافظت از نوزادان متولد نشده کمک کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده گزارش کرد که در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰ درصد نوزادان متولد شده نوزادان نارس(قبل از هفته ۳۷ بارداری) بودند. همانطور که کلینیک کلیولند ایالات متحده اشاره می‌کند، بیشتر احتمال دارد که این کودکان آپنه خواب، عفونت‌های خونی، خونریزی مغزی، مشکلات قلبی عروقی و فلج مغزی را تجربه کنند.

چگونه آدامس‌های بدون قند می‌تواند خطر زایمان زودرس را کاهش دهد؟

در این تحقیق به ۹۶۷۰ زن در مالاوی که در مطالعه مجله آمریکایی زنان و زایمان در سال ۲۰۲۲ شرکت کردند، اطلاعاتی برای جلوگیری از زایمان زودرس و اطلاعاتی در مورد مراقبت از دهان ارائه شد؛ سپس زنان به ۲ گروه تقسیم شدند. یکی از این گروه‌ها آدامس زایلیتول را یک تا ۲ بار در روز به مدت ۱۰ دقیقه در طول دوران بارداری خود می‌جویدند اما گروه دیگر این کار را نکردند.

در پایان مطالعه مشخص شد ۱۶.۵ درصد از زنان در گروهی که فقط آموزش دریافت کرده بودند، زایمان زودرس داشتند؛ در حالی که تنها ۱۲.۶ درصد از زنان در گروه آدامس جویدن و آموزش شاهد زایمان زودرس بودند. این گروه همچنین بهبودهایی را در سلامت دهان و دندان همراه با کاهش پریودنتیت یا عفونت لثه تجربه کردند.

محققان این فواید بالقوه را به زایلیتول نسبت می‌دهند.

بلر ویلی، متخصص زنان و زایمان، در این‌باره گفت: زایلیتول ممکن است میکروبیوم دهان را تغییر دهد و منجر به ایجاد لثه‌های سالم‌تر، التهاب سیستمیک کمتر و در نتیجه زایمان زودرس کمتر شود.

اکنون دانشمندان در حال برنامه‌ریزی برای انجام تحقیقات بیشتر در کشورهای دیگر هستند. این یافته‌ها با توجه به رابطه بین بارداری و سلامت دهان منطقی است.

آکادمی اطفال آمریکا(AAP) هشدار می‌دهد باکتری‌های بد دهان می‌تواند وارد جریان خون شده و به رحم برود و در نتیجه ترشح پروستاگلاندین‌ها را افزایش دهد. این مواد شیمیایی هورمون مانند ممکن است باعث انقباضات رحمی و القای زایمان شده و زایمان زودرس را رقم زند.

این آکادمی می‌گوید: خطر انتقال باکتری‌های دهان به نوزاد شما نیز وجود دارد. زایلیتول می‌تواند این پاتوژن‌ها را کاهش داده، با اثرات مضر آن مقابله کند و ممکن است نتایج بارداری را بهبود بخشد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->