ایجاد و توسعه زیرساخت‌های رفاهی برای بانوان مشهدی در شورای ششم انجام حدود ۱۶۰ میلیون سفر با اتوبوس، در شش‌ماهه ابتدایی امسال در مشهد برگزاری نشست «شناسایی رسانه‌های رسمی و غیررسمی فعال در حاشیه شهر و میزان ضریب نفوذ رسانه‌های مشهد در حاشیه شهر» بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای بومی‌سازی قطعات متروی مشهد نرخ‌نامه ۱۴۰۳ پارکینگ‌های طبقاتی روباز و دارای‌سقف در مشهد اعلام شد مدیریت شهری مشهد پای‌کار برگزاری شایسته دیدار تیم‌های ملی ایران و قطر است ترافیک پرحجم در میدان‌های جمهوری اسلامی و فلسطین و معابر منتهی به حرم امام‌رضا(ع) (۹ مهر ۱۴۰۳) پاسخی برای ممنوعیت چادر زدن در سطح شهر مشهد | شهرداری در بوستان غدیر میزبان زائران است ساخت جمعه بازار خودروی مشهد تا پایان دوره ششم مدیریت شهری فقر در اعتبارات حوزه آبخیزداری شهرستان مشهد رفع چالش‌های اجرایی در حریم مسیل‌های شهر مشهد علت آلودگی هوای امروز (۹ مهر ۱۴۰۳) مشهد چیست؟ هوای کلانشهر مشهد امروز در وضعیت هشدار قرار دارد (۹ مهر ۱۴۰۳) شهردار مشهدمقدس: خدمات شهرداری ویترین خدمات نظام جمهوری اسلامی است + فیلم مدیر عامل موسسه فرهنگی شهرآرا: «مشهد چهره» بزرگترین سند روایت مشهد الرضا(ع) است + فیلم اجتماع بزرگ «حزب الله زنده است» در مشهد برگزار شد + فیلم ویدئو | اجتماع بزرگ مردمی «حزب الله زنده است» در مشهدمقدس (۸ مهر ۱۴۰۳) شهروند خبرنگار | درخواست شهروند مشهدی برای احداث جمعه بازار + پاسخ منشأ آلودگی هوای امروز مشهد فعالیت ۲ کانون خارجی گردوغبار است (۸ مهر ۱۴۰۳) برگزاری سومین جلسه هیئت دوام ثامن مشهد با محوریت اخلاق و مهدویت و گرامیداشت یاد شهید سید حسن نصرالله فضاسازی شهر مشهد متناسب با شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان
سرخط خبرها

پاسکاری ریزگرد‌ها در هوای مشهد!

  • کد خبر: ۹۹۰۱۵
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
پاسکاری ریزگرد‌ها در هوای مشهد!
راه‌وشهرسازی و محیط‌زیست هر کدام دیگری را متولی نظارت بر اجرای مصوبات گردوغبار می‌دانند.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ ۱۷ خرداد امسال آیین نامه هماهنگی پیشگیری و مدیریت پدیده گردوغبار با تصویب هیئت وزیران به دستگاه‌های متولی ابلاغ شد، اما هنوز ابهاماتی درباره شیوه اجرا و متولیان این مصوبه وجود دارد. سال هاست که ریزگرد‌های صحرای قره قوم ترکمنستان و کانون‌های فرسایش بادی داخل استان از عوامل مهم تزریق آلودگی هوا به شهر مشهد هستند.

در این میان اینکه تاکنون چه تصمیم عملیاتی و اجرایی در راستای مقابله با این بخش از آلودگی هوا اتخاذ و اجرایی شده، سؤالی است که معاون حفاظت محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی در پاسخ به آن گفت: مصوبه هیئت وزیران در خرداد امسال دبیری مدیریت گردوغبار در استان را به اداره کل راه وشهرسازی واگذار کرده است.

محمد عرفانی در گفتگو با خبرنگار ما افزود: به استناد ماده ۴ آیین نامه هماهنگی پیشگیری و مدیریت پدیده گردوغبار، کارگروه امور زیربنایی توسعه استان مسئولیت هماهنگی دستگاه‌های عضو و پیگیری اقدامات و اجرای مؤثر مصوبات ستاد ملی گردوغبار را در استان بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه محیط زیست به عنوان رئیس ستاد استانی این موضوع را یک بار در مهرماه و بار دیگر در دی ماه به راه وشهرسازی اعلام کرده است، ادامه داد: از این پس برگزاری جلسات گردوغبار و پیگیری مصوبات و اقدامات اجرایی با اداره کل راه وشهرسازی است.

راه وشهرسازی همراهی کند

عرفانی بیان کرد: ما بر حسب تعهدمان برخی جلسات را در قالب کمیته فنی مقابله با گردوغبار استان برگزار می‌کنیم، اما برای ادامه مسیر و بستر اجرا نیازمند همراهی راه وشهرسازی هستیم. زیرا مسئولیت هماهنگی بین سازمان‌ها بر عهده راه وشهرسازی است. امیدواریم این اداره کل بر اساس تکالیفش به موضوع بپردازد.

وی اظهار کرد: راه وشهرسازی باید برنامه‌های دستگاه‌ها را در راستای مقابله و کاهش پدیده گردوغبار در استان دریافت کند و در شورای برنامه ریزی استان ارائه دهد تا به این وسیله هم تأمین اعتبار شود و هم مطالبات حوزه گردوغبار به سرانجام برسد.

وی افزود: درباره آلودگی ناشی از گردوغبار صحرای قره قوم ترکمنستان نیز محیط زیست استان نامه‌ای برای تبادل مذاکرات به نمایندگی وزارت امورخارجه فرستاده است تا درخواست برگزاری جلسات هم اندیشی و مذاکرات کارشناسی برای این موضوع با ترکمنستان مطرح شود.

وظایف تخصصی با محیط زیست است

با این حال معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه وشهرسازی خراسان رضوی به خبرنگار ما گفت: با توجه به اینکه کارگروه امور زیربنایی توسعه شهری و روستایی آمایش و محیط زیست حدود وظایف گسترده‌ای را دربرمی گیرد و دبیرخانه عهده دار بخش تخصصی هر قسمت از وظایف است، بر اساس مصوبات شورای برنامه ریزی و توسعه استان در مهر سال ۱۳۹۸، نهاد فرادستی که کارگروه یادشده ذیل آن رسمیت پیدا می‌کند، وظایف دبیرخانه‌ای مرتبط با محیط زیست را به «گروه کاری محیط زیست» محول کرده است.

بهاره‌بزرگمهر افزود: این موضوع با وظایف قانونی و تخصصی آن دستگاه نیز منطبق است و دبیرخانه بودن کارگروه، نافی وظایف تخصصی و قانونی دستگاه‌های ذی ربط نیست.

وی با بیان اینکه موضوع‌های محیط زیستی به عنوان دغدغه و وظیفه عمومی با ملاحظه ویژه در همه کارگروه‌ها به عنوان خط قرمز مدنظر قرار می‌گیرد، ادامه داد: نمی‌توان وظایف قانونی و تخصصی سازمانی مهم مانند محیط زیست و امر خطیر آلودگی هوا به عنوان مسئله‌ای مرتبط با سلامت عمومی را به راحتی به کارگروهی احاله کرد که خود ساختار هماهنگ کننده دارد.

مجاز به مداخله در وظایف قانونی دستگاه‌ها نیستیم

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه وشهرسازی استان گفت: نظارت بر مصوبات بر عهده گروه کاری محیط زیست است و ما به مداخله در وظایف قانونی آن‌ها مجاز نیستیم و تخصص اظهارنظر هم نداریم.

بزرگمهر بیان کرد: در قالب وظایف گروه کاری امور زیربنایی و شهرسازی ملاحظاتی ازجمله حفاظت از پوشش گیاهی و تخریب نکردن آن، درنظرداشتن تونل‌های باد در صدور مجوز‌های استقرار فعالیت، حفاظت از بستر و مسیل ها، حفاظت از منابع آبی و توسعه و درنظرداشتن کمربند سبز را همواره مدنظر قرار داده ایم.

وی با اشاره به اینکه توجه به همه این موارد می‌تواند در بهبود یا تشدید آلودگی هوا مؤثر باشد، افزود: شورای برنامه ریزی و توسعه استان ساختار حاکمیتی ناظر بر سیاست‌های اجرایی استان است که برای انجام این وظیفه ساختار و سلسله مراتبی تدارک و تصویب شده و به همه متولیان امر ابلاغ شده است.

وی افزود: بخشی از این ساختار «کارگروه امور زیربنایی توسعه شهری، روستایی و عشایری آمایش و محیط زیست» است که این کارگروه نیز حسب تخصص‌های دستگاه‌های مرتبط و بر اساس مصوبات شورای برنامه ریزی و توسعه استان، پنج گروه کاری در ذیل خود دارد.

بزرگمهر اظهار کرد: این پنج گروه کاری عبارت اند از گروه کاری زیربنایی و شهرسازی، توسعه روستایی و عشایری، آمایش سرزمین و اطلاعات مکانی، گردشگری و زیارت و محیط زیست و استقرار کارگروه‌های قانونی به معنای حذف وظایف قانونی متولیان نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->