افزایش شدت وزش باد توام با گرد و خاک در جنوب خراسان رضوی (۴ شهریور ۱۴۰۳) کانون فعالیت حشره «سنک» مشخص شد ماجرای بخشش قاتل یک نوعروس در بین‌الحرمین حق اولاد و عائله‌مندی بازنشستگان خویش‌فرما پرداخت شد (۴ شهریور ۱۴۰۳) آخرین وضعیت هواشناسی کشور (۴ شهریور ۱۴۰۳) | افزایش ابر، رگبار پراکنده و رعدوبرق در اغلب نقاط کشور سرنوشت لایحه فرونشست زمین در مجلس به کجا رسید؟ دستور اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه فوری در برابر «حشره سنک» در مشهد حریق کنتور برق در خیابان بابانظر (۳ شهریور ۱۴۰۳) مرگ تلخ مادر باردار و دختر خردسال مشهدی در دریای خزر (۳ شهریور ۱۴۰۳) پیام وزیر جدید آموزش و پرورش درباره دغدغه‌های معیشتی فرهنگیان تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد + جزئیات (۳ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مرنج و مرنجان...

  • کد خبر: ۹۹۶۲۶
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۸
مرنج و مرنجان...
حجت‌الاسلام والمسلمین رضا حق‌پناه - استاد حوزه و دانشگاه

مدارا به این معناست که هرچه برای خودت دوست داری برای طرف مقابل هم دوست بداری. به عبارت دیگر، مدارا یعنی می‌توانی جواب بدهی و برخورد تندی کنی که به قول معروف «طرف مقابل را سر جایش بنشانی»، ولی این کار را نمی‌کنی. نمونه این رفتار امام رضا (ع) است که در دوران زندگی، با این‌طور افراد جاهل یا ناآگاه و حتی تندخو، خیلی برخورد داشت، اما با آن‌ها مدارا می‌کردند.

البته درست هم این رفتار است، زیرا نباید انتظار داشته باشیم که طرف مقابل به قدر دانش، فهم و طبق روحیات ما رفتار کند. بنابراین، ما وظیفه داریم او را نگه داریم، تحملش کنیم، نرنجانیم و از خود دور نکنیم.

مدارا پذیرش مواضع غلط کسی یا تحت تأثیر قرار گرفتن نیست بلکه به این معناست که فرد کرامتی انسانی دارد و شما باید آن را در حد خودش حفظ کنید و با او بد برخورد نکنید. در این موقعیت چه کنیم.

۱. رفتارمان عاقلانه باشد

زندگی این‌طور است که اگر عاقلانه رفتار کنیم دیگران هم با ما عاقلانه رفتار خواهند کرد. از این رو، امام رضا (ع) دوستی با مردم را نیمی از عقل دانسته است و بر دوستی ورزیدن تأکید دارد. یکی از راه‌هایش مداراست.

یعنی اگر می‌خواهی عاقل بودن خود را نشان دهی، باید با مردم مدارا کنی. لازم نیست حرف آن‌ها را بپذیری و هم‌رنگشان شوی. از سوی دیگر، معلوم نیست طرف مقابل هم‌رنگ شما شود، ولی دست کم این است که مرنج و مرنجان.

۲. قواعد زندگی و رفتار را بدانیم

اینکه در قرآن می‌فرماید اگر با دشمنان خود خوب برخورد کنی، به دوست صمیمی‌ات تبدیل می‌شوند، بستگی به این دارد که انسان عاقلانه رفتار کند و البته قواعد زندگی و رفتار را با حفظ عزت خودش یاد داشته باشد.

۳. اصول دین جای مدارا نیست

اگر رفتاری از کسی می‌بینیم که غلط است و معتقدات را زیر پا می‌گذارد، جای مدارا نیست، اما در امور شخصی که به دین، آینده و سرنوشت انسان ضرر نمی‌زند، می‌توان مدارا کرد.

۴. ترازویی برای تشخیص حق

نکته مهم پاسخ به این سؤال است که از کجا معلوم همه آنچه ما می‌گوییم برحق باشد؛ بنابراین انسان باید یک منظومه فکری دقیق یا ترازویی برای تشخیص حق داشته باشد و افراد را با آن تطبیق دهد. وقتی با طرف مقابل طوری رفتار کنیم که زندگی‌مان دچار آشفتگی نشود و از اضطراب و تلاطم درآید و از دردسر خلاصی یابد یا خود را به دردسر نیندازیم، معلوم می‌شود راهی که در پیش گرفته‌ایم و مدارایی که می‌کنیم درست است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->