شهردار مشهد مقدس: آموزه‌های دینی بهترین مبنای علمی در حوزه خانواده است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: خانواده، سلول اصلی جامعه است | لزوم برنامه‌ریزی بر اساس مبانی اسلامی برای پیشرفت زنان موحدیان: برای تحقق اهداف و پروژه‌ها، شهرداری مشهد را حمایت خواهیم کرد تأکید بر ادامه مسیر خدمت‌رسانی و تلاش برای تحقق اهداف ۴۷ پروژه شهری مشهد ناصحی: باید به اطلاع‌رسانی پروژه‌های شهری توجه ویژه شود| روزنامه شهرآرا شایسته تقدیر و توجه ویژه است شهردار مشهدمقدس: مدیریت شهری برای افتتاح ۴۷ پروژه با تأکید بر پیوست رسانه‌ای، برنامه‌ای ویژه دارد شهروندخبرنگار | درخواست تغییر ایستگاه های خط ۳۷  اتوبوسرانی مشهد + پاسخ «علی قناویزچی» به عنوان مشاور شهردار مشهد در توسعه سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی منصوب شد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) هوای کلانشهر مشهد سالم شد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) کمیته مشترک اقتصادی مشهد-صنعا-غزه تشکیل شد| تمرکز بر پروژه‌های بازسازی در طرح خواهرخواندگی نصب ۳۴ هزار مترمربع چمن مصنوعی توسط شهرداری مشهد در ٣٠ زمین ورزشی انجام بیش از ۳۱۵ میلیون سفر توسط ناوگان اتوبوسرانی مشهد در سال ۱۴۰۳ سرپرست روابط عمومی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس منصوب شد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) مشهد و دردسر‌های یک روز واحد برای تعطیلی شهر فرودگاهی مشهد در انتظار تصمیم مسئولان ملی شهردار مشهد مقدس: تعامل و همراهی ایجادشده در استان برای خدمت صادقانه، جای شکر دارد + فیلم جزئیات اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ | تمدید اعتبار کالابرگ‌ها تا خرداد ماه فرماندار مشهد: سال ۱۴۰۴ نقطه عطفی در هم‌افزایی و انسجام مدیریتی شهر مشهد است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: فرصت خدمت به امام‌رضا(ع) را قدر بدانید، این فرصت نباید صرف حاشیه شود معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: رضایتمندی زائران و مجاوران از برنامه‌های استقبال از بهار، امسال افزایش چشمگیری یافته است ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

لزوم خرید دین در تأمین مالی شهرداری

  • کد خبر: ۱۰۰۴۷۲
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۸
لزوم خرید دین در تأمین مالی شهرداری
سیدمحمد عنبری - مدیر تامین مالی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد

دِین به معنای بدهی یا وامی است که در زمانی معین باید پرداخت شود. خرید دین، یکی از ابزار‌ها و منابع تامین مالی در قرارداد‌های اعتباری شهرداری‌ها به شمار می‌رود که در معاملات از اهمیت خاصی برخوردار است.

دستورالعمل اجرایی اعتبار در حساب جاری در قالب خرید دین در هزاروشصت وهشتمین جلسه مورخ٤/٦/١٣٨٥ شورای پول واعتبار به تصویب رسیده که در بند یک و ۲ آن آمده است: «بانک‌ها حسب تقاضا برای مشتریان خـود، بـاتوجـه بـه تـوان مـالی و اعتبارسـنجی انجام شده درمورد آنان، حد اعتباری مشخصی را براسـاس ضـوابط و مقـررات ذیـربط تعیین می‌نمایند. تسهیلات اعطایی در چارچوب حداعتباری فوق، درقالب عقد خرید دین و پس از احـراز حقیقی بودن دین توسط بانک انجام می‌شود و به دفعـات، قابـل اسـتفاده اسـت. ایـن تسهیلات قابل اعطا به واحد‌های تولیدی، بازرگانی و خدماتی می‌باشد.»

خرید دین یک اصطلاح اقتصادی است؛ به این معنا که اوراق و اسناد تجاری به مبلغی کمتر از مبلغ اسمی آن خریداری می‌شود، با این تفاوت که پول پرداختی آن کاملا نقد است. «خرید دین» آن است که ﺑﺎﻧﮏ اﺳﻨﺎد ﻃﻠﺐ ﻣﺪت دار واﻗﻌﯽ شهرداری‌ها ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﻔﺘﻪ، ﺑﺮات، ﭼﮏ و... را با کسر مبلغی توافقی (درصدی) خریداری کند.

منظور از اوراق و اسناد تجاری، آن دسته از اوراق و اسناد بهادار است که مفاد آن حاکی از بدهی ناشی از معاملات تجاری باشد و منظور از مبلغ اسمی، مبلغی است که در متن اسناد و اوراق تجاری ذکر شده است و نشان دهنده میزان دین یا بدهی است که متعهد باید در سررسید پرداخت کند.

خرید دین، قراردادی است که به موجب آن، بانک، دین مدت دار بدهکار را به کمتر از مبلغ اسمی آن به صورت نقدی از شهرداری‌ها خریداری می‌کند. مبلغ اسمی، رقمی است که در متن اسناد و اوراق تجاری ذکر شده است و نشان دهنده میزان دین است.

دین باید واقعی و حقیقی باشد، لذا اگر قرار است اسناد و اوراق تجاری مورد خرید دین قرار بگیرند، مفاد آن باید از طلب واقعی (و نه صوری) متقاضی حکایت داشته باشد. طبق دستورالعمل، بانک‌ها مکلفند در این زمینه از حقیقی بودن دین و نقدشوندگی آن در سررسید، اطمینان پیدا کنند، لذا می‌توانند در این باره تحقیقات لازم را هم انجام دهند.

از طرف دیگر، بانک مکلف است از معتبر بودن متعهد دین نیز اطمینان پیدا کند، پس هم خود طلب، هم متقاضی و هم متعهد، باید شناسایی و راستی آزمایی شوند.

تسهیلات خرید دین، تسهیلاتی است که در آن بانک با اعطای تسهیلات، به خرید اسناد و اوراق تجاری صادرشده ازسوی اشخاص حقیقی و حقوقی (بدهکار) از شهرداری‌ها به قیمتی کمتر از مبلغ اسمی آن‌ها اقدام و در سررسید اسناد وجه، آن‌ها را از بدهکار وصول می‌کند.

تسهیلات خرید دین به بنگاه‌های اقتصادی نظیر شهرداری‌ها که اسناد و اوراق تجاری و اعتباری، بابت فروش کالا یا خدمات دارند، طبق مقررات با رعایت آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوط با سررسید یک سال پرداخت می‌شود.

تسهیلات خرید دین در شهرداری‌ها با درنظر گرفتن حجم حساب‌ها و اسناد دریافتی شهرداری‌ها در صورت‌های مالی حسابرسی شده و یا اظهارنامه‌های مالیاتی، ملاک تعیین سقف پرداخت تسهیلات خرید دین است.

هدف از تسهیلات خرید دین، تامین نیاز مالی کوتاه مدت شهرداری هاست که درمقابل خدمات دهی، اسناد تجاری دراختیار دارند و با رعایت ضوابط اعتباری ابلاغی ازسوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌توانند به خرید و تنزیل این گونه اسناد و اوراق در حدود اختیارات مجاز اقدام کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->