غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۳ سال تا فروپاشی

  • کد خبر: ۱۰۳۹۳۹
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۸
۳ سال تا فروپاشی
سازمان ملل می‌گویدجهان برای نجات زیست کره از تغییرات شدید اقلیمی زمان بسیار کمی دارد.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ به نظر می‌رسد باید به روال موجود عادت کنیم؛ اینکه نهادی مثل سازمان ملل هرازگاهی کمی پایش را جلوتر از موضع همیشگی اش بگذارد و بیاید در باب اهمیت محیط زیست و گرمایش زمین و موارد مربوط سخنرانی کند و بعد برود پی کارش تا زمانی دیگر. این وسط خیلی هم بخواهد خلاقیت به خرج دهد، با هوش مصنوعی، دایناسوری منقرض شده را از دوران گذشته تاریخ شبیه سازی می‌کند و می‌آوردش می‌نشاند پشت تریبون سازمان ملل تا او هم برای دیگران نطق‌هایی غرا سر دهد و بگوید: مردم! قبل از اینکه شما هم منقرض شوید، به فکر چاره باشید. حالا هم نهاد اقلیمی سازمان ملل، گزارش تازه‌ای دراین زمینه منتشر کرده و گفته است دنیا سه سال بیشتر فرصت ندارد تا برای جلوگیری از فروپاشی اقلیمی، تحولی اساسی در همه ابعاد زندگی جوامع بشری ایجاد کند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، هم وعده‌های دولت‌های مختلف را برای مبارزه با این بحران، وعده‌هایی توخالی و دروغ دانسته است.

بسیار خب. همین؟ همین ابراز نگرانی‌ها کافی است؟ اصلا ما مردم چگونه باید به فکر چاره باشیم؟ باید چه کاری انجام بدهیم یا از انجام چه فعلی پرهیز کنیم که این کره خاکی را گرم‌تر نکنیم و به آسمان و زمین آسیبی وارد نکنیم؟ آیا ما مردم باید متهم اصلی نابودی کره زمین باشیم؟ نقش ما و قصور ما و وظیفه ما دقیقا چگونه تعریف می‌شود؟ نقش دولت‌ها و نظام‌های سرمایه دار چیست؟ مگر غیر این است که شیوه تولید سرمایه داری با منطق تولید برای سودآوری، همه عرصه‌های طبیعی و انسانی را درون خود می‌کشد؟

کارشناسان این حوزه معتقدند چرخه انباشت سرمایه همواره رو به گسترش بوده است و در این راه، برای غلبه بر بحران انباشت و اضافه تولید خود، با خلق کالا‌های نالازم و کم دوام سازی برنامه ریزی شده، فشاری دوچندان بر منابع طبیعی وارد می‌آورد. مدتی پیش مؤسسه آکسفام که در زمینه امدادرسانی برای آموزش وپرورش، ریشه کن کردن فقر، گرسنگی و بی عدالتی فعالیت می‌کند، بعد از یک بررسی مفصل از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵، گزارشی منتشر کرد و از این گفت که ۱۵ درصد از کل دی اکسیدکربن تولیدشده در زمین را یک درصد جمعیت جهان تولید و ۳۷ درصد بقیه را بخش دیگر یعنی همان ثروتمندان تولید می‌کنند.

این درحالی است که نیمی از جمعیت جهان که بخش عمده آن را اقشار کم برخوردار تشکیل می‌دهند، مسئول تولید فقط ۷ درصد دی اکسیدکربن هستند. این یعنی ثروت، سودای ثروت و قدرت، خیلی از برنامه ریزی‌ها را به هم می‌زند و تذکر‌های گاه وبیگاه نمی‌تواند جای یک اتفاق عملی مفید و مؤثر را بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->