پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

توصیه‌های پزشکی و نکات تغذیه‌ای ویژه شب‌های قدر

  • کد خبر: ۱۰۵۵۰۱
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۳
توصیه‌های پزشکی و نکات تغذیه‌ای ویژه شب‌های قدر
برای شب‌های قدر و شب زنده داری توصیه‌های پزشکی مهمی وجود دارد. برای مثال توصیه شده که در این شب‌ها زولبیا بامیه و نوشیدنی‌های شیرین مصرف نکنید.

به گزارش شهرآرانیوز، شب قدر از شب‌های ماه مبارک رمضان است که به واسطه نزول کتاب آسمانی قرآن بر قلب پیامبر این شب بسیار ارزشمند بوده و اهمیت آن بین مسلمانان جهان بسیار بالاست، به همین دلیل مسلمانان این شب‌ها را تا صبح بیدار مانده و به پرستش و راز و نیاز با پروردگار می‌گذرانند.

مصرف برخی مواد غذایی در شب‌های قدر و بین افطار تا سحر سبب می‌شود نتوانید بهتر از برکات این شب‌ها بهره ببرید، به همین جهت در این بخش از بهداشت و سلامت نکات تغذیه‌ای که باید در شب‌های قدر رعایت نمایید را آورده ایم:

زولبیا و بامیه مصرف نکنید

در شب‌های قدر توصیه می‌شود، بین افطار تا سحر بیش از حد زولبیا و بامیه مصرف نکنید، زیرا مصرف زولبیا و بامیه سبب افزایش قند خون شده و در زمان شب زنده داری موجب گرسنگی فرد می‌شود. افراد علاقه‌مند به مصرف شیرینی‌های پرکالری فقط می‌توانند یک عدد بامیه کوچک آن هم حین افطار میل کنند.

نوشیدنی شیرین مصرف نکنید

در شب‌های قدر و در طول شب زنده داری از مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های خیلی شیرین حتی از نوع خانگی که سبب افزایش قند،  فشار خون و احتمال بروز گرسنگی و پر اشتهایی کاذب می‌شوند، خودداری نمایید.

به جای مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند انواع نوشابه گازدار،  ماءالشعیر، آب میوه صنعتی و شربت، مایعاتی مانند آب، دوغ، عرقیات سنتی و شربت‌های خانگی بسیار کم شیرین بنوشید.

غذای سبک میل کنید

شب‌های قدر برای شب زنده داری و شرکت در مراسم احیا بهتر است غذای سبک میل کنید و با معده سبک در این مراسم حاضر شوید.

در مصرف شیر و خرما زیاده روی نکنید

شیر بطور طبیعی دارای قند است و خرما نیز قند بالایی دارد و بنابراین مصرف بیش از دو الی سه عدد خرما با شیر بین افطار تا سحری توصیه نمی‌شود.

در مصرف مواد قندی و شیرین زیاده روی نکنید

در شب‌های قدر در مصرف مواد قندی و شیرین مانند حلوا،  شله زرد خیلی شیرین و. در افطار زیاده روی نکنید، زیرا مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قندخون به داخل سلول‌ها و درنتیجه افت قندخون موجب گرسنگی زودرس می‌شود

از خوردن غذا‌های چرب و شور خودداری کنید

خوردن غذا‌های چرب و شور، انواع تنقلات شور، کنسروها، شورها،  سوسیس، کالباس و سایر فست فود‌ها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی می‌شود.

مصرف نمک را محدود کنید

مصرف نمک زیاد باعث می‌شود بدن آب بیشتری نیاز داشته باشد و بیشتر تشنه شوید پس مصرف نمک را به ویژه در ایام روزه داری محدود کنید و به جای نمک، از سبزی‌های خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده نمایید.

از نوشیدن چای زیاد صرف نظر کنید

در شب‌های قدر برخی افراد برای اینکه کمتر دچار خواب آلودگی شوند، چای و قهوه‌ می‌نوشند. چای پررنگ مدر (ادرارآور) است و موجب دفع آب بدن و کم آبی در طول روزه داری می‌شود.

تنقلات نخورید

برخی افراد در شب‌های قدر تنقلات زیادی مصرف می‌کنند، این افراد باید توجه کنند، مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر به دلیل دیر هضم بودن سبب می‌شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.

میوه بخورید

در شب قدر بهتر است در زمان بین افطار تا سحر برای جلوگیری از تشنگی در طول روز میوه‌های سرشار از آب (کاهو، خیار،  هندوانه،  خربزه،  طالبی و مرکبات و..) و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می‌کنند مثل کاهو،  خیار و گوجه فرنگی بخورید و از مصرف بیش از حد آب به خصوص در زمان سحری اجتناب کنید.

توصیه‌های کلی تغذیه ماه رمضان

در ماه رمضان از غذا‌های کم حجم و غنی از مواد مغذی استفاده شود.

در سحر‌های ماه رمضان از مصرف غذا‌های پروتئینی مثل انواع کباب، ماهی و غذا‌های خشک و روغنی مثل کتلت، سوسیس و کالباس،  کله پاچه و همچنین غذا‌های ادویه دارخودداری کنید.

برای شروع افطار یک لیوان آب یا شیر گرم، چای کمرنگ همراه با خرما یا عسل مناسب است و از خوردن آب یخ اجتناب کنید.

بهتر است وعده شام حدود یک ساعت پس از یک افطار سبک باشد.

در وعده شام می‌توانید از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورش، کتلت کم روغن، خوراک‌های مختلف همراه با سبزی و دوغ استفاده کنید.

برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات توصیه می‌شود.

در وعده شام از مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند انواع نوشابه‌های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه‌های صنعتی و انواع شربت‌ها خودداری کنید.

از گروه شیر و لبنیات طبیعی در فاصله افطار تا سحر استفاده کنید.

به جای تنقلات مضر در ماه رمضان به مقدار مناسب آجیل مصرف کنید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->