طنین شعار «مرگ بر اسرائیل» از باب‌الجواد (ع) تا چهارراه شهدا | اعلام همبستگی مردم مشهد با ملت مظلوم فلسطین اختیار تغییر ساعت رسمی کشور به دولت باز می‌گردد | تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند جزئیاتی درباره رقم دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی سال گذشته ۰.۵ میلیارد دلار آیفون در ۲ ماه ترخیص شد فضیلت دعای کمیل اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهش قیمت جهانی طلا اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس
سرخط خبرها

از دانش بنیان‌شدن گریزی نداریم

  • کد خبر: ۱۰۹۷۰۰
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۷
از دانش بنیان‌شدن گریزی نداریم
غلامرضا نوفرستی - عضو هیئت مدیره خانه صنعت و معدن خراسان رضوی

رهبر معظم انقلاب امسال را به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نام گذاری کردند و مقرر شده است برای تحقق این مهم بستر‌های لازم برای تقویت صنایع دانش‌بنیان و حمایت از تولید فراهم شود. اما پیش از هرچیزی باید به این نکته توجه کرد که حرکت به سوی صنایع دانش‌بنیان در کشور ما چقدر ضرورت دارد. اکنون همه کشور‌هایی که خواهان رشد و توسعه اقتصادی هستند، درحال برنامه ریزی و تقویت صنایع دانش‌بنیان هستند و از حرکت به سوی این مسئله نمی‌توان اجتناب کرد.

وقتی به تحولات صنعتی نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم کشور‌هایی که به رشد اقتصادی خوبی دست یافته اند، اکنون در مرحله عبور از انقلاب چهارم صنعتی به انقلاب پنجم صنعتی هستند. شاهدیم که در این کشور‌ها دانش‌بنیان‌شدن سبب شده است بهره وری صنایع به‌صورت شگرفی افزایش یابد و همین موضوع قدرت رقابت در بازار‌های جهانی را برای محصولات آن‌ها افزایش داده است. می‌توان از حوزه عمران مثال زد.

دانش‌بنیان‌شدن حوزه عمران به کشور‌ها اجازه می‌دهد که پروژه‌های عمرانی بزرگی مانند انبوه سازی را در زمانی بسیار کوتاه و با حداقل هزینه‌های ممکن محقق کنند. این موضوع علاوه بر نتایج اقتصادی سبب رشد رفاه عمومی هم می‌شود. در حوزه خودرو نیز همین گونه است. اکنون در حوزه خودروسازی در دنیا کشور‌ها درحال برنامه ریزی برای سوخت‌های پاک هستند و حتی قرار است که در دهه‌های آینده خودرو‌های خودرانی تولید شود که دیگر در آن به‌رانندگی انسان‌ها نیازی نباشد.

وقتی به این حوزه‌ها نگاه می‌کنیم و گاهی ضعف‌هایی در برخی حوزه‌های تولید داخلی می‌بینیم، متوجه می‌شویم که ما نیز باید هرچه سریع‌تر برای حرکت به سوی دانش‌بنیان‌شدن اقدامات لازم و مؤثری انجام دهیم.

به عنوان نمونه در همین صنعت خودروسازی استفاده از فناوری‌های قدیمی سبب شده است در عمل هم هزینه تمام‌شده تولید خودرو در ایران گران شود و هم میزان تولیدات جوابگوی حجم تقاضای بازار نباشد.

البته ما در برخی دیگر از صنایع مانند صنایع دفاعی پیشرفت‌های خوبی برای دانش‌بنیان‌شدن داشته‌ایم و این نشان می‌دهد که کشور ما ظرفیت رشد در حوزه صنایع دانش‌بنیان را دارد. دراین میان، یکی از راهکار‌هایی که برای تحقق دانش‌بنیان‌شدن در کشور باید به آن توجه شود، تأکید و حمایت از حوزه تولید دانش در دانشگاه‌ها و همچنین تبادل دانش با دیگر کشورهاست.

تبادل علم و دانش مراکز علمی در داخل و خارج سبب می‌شود که این مراکز بتوانند تجربه‌هایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و همین موضوع تحقق دانش‌بنیان‌شدن را راحت‌تر می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->