قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

فرونشست تهدیدی خطرناک‌تر از زلزله

  • کد خبر: ۱۱۲۵۶۶
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
فرونشست تهدیدی خطرناک‌تر از زلزله
کارشناسان حوزه زمین‌شناسی و زلزله‌شناسی فرونشست را تهدیدی خطرناک‌تر از زلزله برای زمین می‌دانند، در گزارشی که به‌تازگی منتشر‌شده ایران در جایگاه چهارم از نظر فراوانی فرونشست در جهان قرار گرفته است.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ فرونشست از جمله کلمه‌هایی است که در سال‌های اخیر وارد ادبیات خبری ایران شده، اتفاقی ناگوار که برای زمین رخ می‌دهد و دخالت انسان در چرخه طبیعی آب مهمترین دلیل وقوع آن است. این پدیده در اطراف ما به فراوانی دیده می‌شود و آنطور که «انوشیروان محسنی بندپی» رئیس مرکز کیفیت هوا و تغییر اقلیم گفته؛ هم اکنون ‌۱۸ استان کشور درگیر فرونشست هستند.

او در ادامه به ایسنا گفت: استان‌های اصفهان، تهران، کرمان و خراسان رضوی به ترتیب با ۳۱،‌ ۳۰،‌ ۲۴، و ۲۵ درصد دارای بیشترین تعداد(درصد) فرونشست زمین را در کشور دارند و فرونشست غالب شهر تهران در مناطق جنوب غربی و مناطق ۱۷،۱۸ و ۱۹ شهر تهران رخ داده و این پهنه به سمت شرق به‌خصوص مناطق ۱۰ ،۱۶ و ۲۰ در جنوب تهران در حال گسترش است. در میان کشورهای درگیر به این پدیده طبیعی ایران در جایگاه چهارم قرار دارد.

روزنامه پیام ما در این باره نوشته است: موسسه تحقیقاتی «اینتل لب» در گزارشی فرونشست در تهران را به «بمب ساعتی بی‌صدا» تشبیه کرد که ۱۳میلیون جمعیت ساکن در حاشیه تهران را تهدید می‌کند. زمین‌های تشنه با خاک‌های دانه‌ریز را در خود فرومی‌رود؛ این اتفاقی است که در نقاط حاشیه‌ای تهران در حال وقوع است و اعداد هر سال و هر ماه مرور می‌شود. اما برای پیشگیری از وقوع فاجعه، هنوز اقدامی انجام نشده است؛ نه در تهران و نه در کرمان و اصفهان و خراسان جنوبی و خراسان‌رضوی و همدان و یزد و فارس.

کارشناسان می‌گویند که فرونشست و علائمی که در سطح زمین از این پدیده مشاهده می‌شود؛ حاصل یک فرآیند طولانی است که در گذشته رخ داده است. آنان این پدیده را به سرطان تشبیه می‌کنند که ذره ذره تمام زمین را تسخیر می‌کند، فرونشست مثل سیل و زلزله و گردوغبار و آلودگی هوا و مخاطرات دیگر همان لحظه‌ای که اتفاق می‌افتد به چشم نمی‌آید و آثارش در سطح زمین را هنگامی مشاهده می‌کنیم که در زیر زمین کار از کار گذشته است.

کارشناسان درباره علل بروز فرونشست می‌گویند که برهم خوردن تعادل آب زیرزمینی و بیلان آب زیرزمینی دلیل بروز فرونشست است. این تعادل یعنی ورودی با خروجی همخوان نیست. یعنی بیشتر از تغذیه به زیرزمین تخلیه آب صورت می‌گیرد و فضاهای خالی روی هم فشرده می‌شوند و فرونشست ایجاد می‌شود.

راه حل جلوگیری از فرونشست برقراری آرام تعادل در این باره است و ما باید تلاش کنیم تا ورود، خروج و تخلیه آب زیرزمینی را تنظیم کنیم. به گفته کارشناسان ایران تا سال ۲۰۴۰ جزء پر تنش‌ترین مناطق دنیا با تنش آبی بالای ۸۰ درصد خواهد بود و این یعنی ما باید منابع آبی مان را درست مدیریت کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->