وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

از خواص سدر بیشتر بدانیم

  • کد خبر: ۱۱۳۳۵
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۳
از خواص سدر بیشتر بدانیم
دکتر حسن هاشمی فر متخصص طب سنتی
سدر یا کُنار درختی است که ارتفاع آن تا ۱۰ متر هم می‌رسد. درختی خاردار و دارای ساقه‌ای به رنگ تقریبا سفید با برگ‌هایی بیضی شکل و در قسمت انتهایی مدور که در قسمت مقابل کمی نوک تیز شده اند. گل‌های این درخت پنج گلبرگ دارند و به صورت مجتمع و پوشیده از کرک هستند. این گیاه در کشور ما در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و دیگر مناطق جنوبی و در مناطق دیگر جهان در کشور‌های گرمی مانند عراق، مصر، عربستان، حبشه، آفریقای شمالی، نیجریه و فلسطین می‌روید.
سابقه استفاده از سدر به درستی مشخص نیست، زیرا سایر ملیت‌ها مانند هندی‌ها هم از آن استفاده می‌کنند. افزون بر این درخت سدر یکی از درخت‌هایی است که در سه سوره از قرآن از آن نام برده شده و در روایتی از پیغمبراسلام (ص) هم توصیه شده است که سدر را برای تحکیم دوستی به یکدیگر هدیه بدهید. درواقع بیشتر اجزای گیاه سدر خاصیت دارویی دارد؛ میوه، برگ، شکوفه و حتی ریشه، این موضوع از این گیاه مانند حنا یک محصول استراتژیک ساخته است.
طبع سدر سرد و خشک است و خاصیت قابض کنندگی دارد و همین ویژگی سبب فشردگی و تقویت اعضا می‌شود. به عبارتی مصرف آن اعضا را از سستی و شلی درمی آورد. معمولا اسم سدر همه ما را یاد خاصیت شست وشو، رشد و تقویت مو می‌اندازد. هرچند این موضوع درست است، این گیاه خواص و آثار دیگری هم دارد که از آن جمله باید به مقوی معده بودن آن اشاره کرد، جوشانده برگ سدر برای درمان علائم سرماخوردگی هم بسیار مفید است. همچنین در قدیم از برگ سدر ضماد تهیه و برای نرم کردن و درمان ورم و زخم‌ها استفاده می‌کردند.
باتوجه به اینکه سدر خاصیت شست و شو و تقویت کنندگی مو را دارد در بسیاری از صنایع آرایشی از عصاره برگ آن انواع شامپو‌ها تهیه می‌شود. درضمن، اگر از برگ این گیاه ضمادی تهیه شود و بدن با آن شسته شود، به پاک سازی پوست کمک زیادی می‌کند. استفاده از سدر در افرادی که پوستی چرب دارند، بیشتر جواب می‌دهد. میوه گیاه سدر طبیعتی سرد و خشک دارد و مصرف نارس آن قابض و نفخ زاست و صفرا را از معده و روده‌ها خارج می‌کند. همچنین مصرف خوراکی میوه رسیده آن برای درمان برونشیت، سرفه و سل نیز مفید است.
از ضماد میوه سدر قبل از اینکه شکوفه بدهد، برای رفع عرق سوز شدن پا درحمام استفاده می‌شود. گیاه سدر صمغی دارد که برای درمان شوره سر هم بسیار مفید است و می‌توان آن را در آب حل کرد و روی سر گذاشت. همچنین مصرف ریشه سدر برای افرادی که لاغر هستند و قصد دارند، وزن اضافه کنند هم بسیار مؤثر است.

یک کاربرد بهداشتی و دینی
در بسیاری از کشور‌های اسلامی مانند عراق، هندوستان (مسلمانان این کشور) و جنوب شرقی عربستان سعودی، مرده‌های خود را با سدر و کافور می‌شویند که هر دو از درختان بهشتی هستند. با این کار، گذشته از ضدعفونی و پاک شدن جسم مرده، عقیده بر این است که فرشتگان از این بوی خوش خشنود خواهند شد. همچنین در منابع دینی معتبر آمده است که یهودیان هم درگذشته این عمل را انجام می‌دادند، ولی اکنون استفاده از آن خیلی محدود شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->