ادامه روند عملیات اجرایی پروژه احداث سطح سوم تقاطع خیام مشهد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) افزایش حداقلی قیمت بلیت اتوبوس در مشهد تصویب شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) جمع‌آوری ۱۴۹۰ تن زباله از منطقه ثامن مشهد در ایام نوروز زائران خروج از مشهد را به ساعات پایانی تعطیلات نوروز موکول نکنند بازگشت محدودیت‌های ترافیکی مشهد به روال عادی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ شهردار مشهد خبر داد: کاشت ۱۸۰ هزار گل لاله در پارک‌های شهر به مناسبت برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان استاندار خراسان رضوی: مشهد در طراحی فضای سبز و پاکیزگی در کشور الگو بوده است | پیش‌بینی حضور ۶.۵ تا ۷ میلیون نفری زائران در مشهد شهردار مشهد مقدس: پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی‌(ره) به بولوار نماز تا خرداد ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد+ فیلم آلودگی هوا در ۵ منطقه کلانشهر مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فرماندار مشهد: امسال یکی از بهترین سال‌ها را در مدیریت زائران داشتیم | حضور بالغ بر ۶ میلیون زائر در مشهد اسکان بیش از ۸۳ هزار زائر در مراکز موقت و اضطراری شهرداری مشهد تا ۱۲ فروردین استقبال بی‌نظیر مردم از بوستان‌های شهر مشهد در روز طبیعت ۱۴۰۴ نمایش «سیر ولایت» در بزرگترین ویدئومپینگ کشور در مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) مسافران نوروزی پایانه اتوبوسرانی امام رضا (ع) در آستانه میلیونی‌ شدن | ۱۷ درصد از کل زائران مشهد، مسافر اتوبوس هستند رقابت با قاب‌های بهاری۱۴۰۴ | جشنواره تولیدات رسانه‌ای از هنر‌های شهری مشهد در ایام نوروز برگزار می‌شود ترافیک سنگین در مسیر‌های بازگشت از ییلاقات مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «نوبهار» تجربه‌ای شاد و متفاوت برای خانواده‌های مشهدی | نشاط بهاری، ارمغان جشنواره گل نوبهار در بوستان برکت + فیلم افزایش ۶۰ درصدی استفاده از دوچرخه‌های بایدو مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | دوچرخه برای بانوان، امروز رایگان است (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ظرفیت پذیرش کمپ غدیر و بوستان وکیل‌آباد مشهد تکمیل شد | مردم به بوستان‌های دیگر تغییر مسیر بدهند شهردار مشهد مقدس: محور کار ما در مدیریت شهری ارتقای محیط زیست است + فیلم ترافیک سنگین و پرحجم در مسیر‌های خروجی مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | پلیس: مردم از رانندگی شتاب‌زده پرهیز کنند
سرخط خبرها

احیای بافت پیرامونی حرم رضوی نیازمند بازگشت مجدد زندگی و سکونت شهروندان است

  • کد خبر: ۱۱۳۸۰۹
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۲
احیای بافت پیرامونی حرم رضوی نیازمند بازگشت مجدد زندگی و سکونت شهروندان است
مدیر تسهیل‌گری و مشارکت‌های مردمی شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن گفت: احیای طرح بافت پیرامونی حرم رضوی نیازمند توجهات فرهنگی ویژه است.

گروه مشهد | شهرآرانیوز، مجتبی گیوه‌چی در مراسم افتتاحیه نهاد‌های فرهنگی «مکتب بافت» و «خانه خراسان» در خصوص راه‌اندازی این دو نهاد فرهنگی عنوان کرد: می‌خواهیم با این طرح که مفهوم سکونت و زندگی مردم را جدی گرفته، مجددا بازگشت مردم به بافت پیرامونی حریم رضوی را زنده کنیم. مکتب خانه بافت به عنوان یک نهاد فرهنگی که به صورت نیمه خصوصی اداره می‌شود، می‌خواهد پیش‌ران این اتفاق باشد.

وی گفت: احیای بافت پیرامونی با بازگشت مردم به آن برای طرح تاش اهمیت چندانی نداشت و همانند یک زمین سوخته با این بافت برخورد می‌کرد. بافت پیرامونی را باید مجددا از روایت آدم‌های آن زنده کنیم.

گیوه‌چی افزود: آینده مشهد از احیای بافت پیرامونی حرم می‌گذرد. خانه بافت مهم‌ترین دفتر مطالعات و اتاق فکر درباره بافت پیرامون حرم رضوی را تشکیل داده است. تشویش و آشوبی که در تمام ساحت‌های مدنیت و شهریت مشهد را تغییر داده باید از جایی که مداوا شود که ضربه خورده است.

مدیر تسهیل‌گری و مشارکت‌های مردمی شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن با بیان اینکه بافت پیرامونی از ساختمان‌ها و معماری اسلامی‌اش زنده نمی‌شود، خاطرنشان کرد: هرچند خانه‌های تاریخی باید محفوظ بماند، اما مردم مشهد نباید به عنوان خوابگاه به بافت اطراف حرم رضوی نگاه کنند.

وی در خصوص نحوه احیای بافت پیرامونی اظهار کرد: در گام اول باید نهاد‌های فرهنگی و مردمی با مشارکت مردم فعالسازی شوند. راهکار دیگر این است که در بافت پیرامونی مجاورت و زندگی مجددا زنده شود. فرهنگ، پیرامون زندگی شهروندان شکل خواهد گرفت، چرا که سرچمشه فرهنگ را زندگی مردم می‌دانیم. شاکله فرهنگ دارای سه اصل اقلیم، زبان و انسان است؛ که باید در بافت زنده شود.

گیوه‌چی بیان کرد: در وهله نخست در بافت پیرامونی حرم رضوی انسان نادیده گرفته شد. ۷۰ هزار نفر آستانه جمعیت طرح تاش به ۱۰ هزار نفر رسیده است. با آن طرح زندگی‌ها نابود و باعث کوچ مردم شد. مدیریت شهری در حال حاضر همراه است، اما اتفاقات دیگری هم باید رخ دهد. باید اصحاب فرهنگ را به این منطقه دعوت کنیم تا بازآفرینی مردم به این منطقه را رقم بزنند.

مدیر تسهیل‌گری و مشارکت‌های مردمی شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن با اشاره به اینکه قبلا این منطقه را تهی از معنا کرده‌اند و از هم اکنون باید توجه ویژه فرهنگی به این منطقه صورت بگیرد، یادآور شد: آستان قدس می‌گوید آن طرف دیوار حرم به ما ارتباطی ندارد، شهرداری هم می‌گوید بافت پیرامونی به ما مربوط نیست. در واقع بافت پیرامونی حرم رضوی به یک خلاء تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: راه حل این موضوع توجه اهل فرهنگ است. البته اقدامات فرهنگی باید در کنار رونق کسب و کار‌های محلی باشد. از همین رو پیش از آنکه مکتب بافت را راه‌اندازی کنیم، مجتمع اشتغال ایجاد کرده‌ایم. خیاط‌خانه، فرش دستباف و بازار سوغات در بافت پیرامونی ایجاد شده است که این مجموعه‌ها اغلب توسط زنان سرپرست خانوار درون بافت پیرامونی فعالیت دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->