ادعای هولناک دختر ۱۸ ساله: خواستگارم مرا ربود و تجاوز کرد جزئیات انفجار مهیب در دکه فروش غیرمجاز بنزین در پیشوا (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) با گرفتن کارت اهدای عضو، مهم‌ترین وصیتتان را به اطلاع خانواده برسانید | تصمیم حیاتی انهدام باند سارقان خودرو در مشهد چناران خراسان رضوی یکی از مقاصد محبوب گردشگران خارجی گواهی انحصار وراثت از مردادماه سیستمی صادر می‌شود والدین چگونه می‌توانند در ایام امتحانات، حامی فرزندان خود باشند؟ همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی ممنوع شد دستگیری ۴ آدم‌ربای فراری از سیستان و بلوچستان در مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت آموزش و پرورش درمورد دریافت هزینه اضافه به مدارس هشدار داد فراخوان جدید کانون پرورش فکری منتشر شد + شرایط ثبت‌نام اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش شدت گرما از فردا با احتمال رگبار باران در برخی نقاط فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان
سرخط خبرها

از سالک بترسیم یا مراقب باشیم؟

  • کد خبر: ۱۱۵۵۸۷
  • ۱۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۵
از سالک بترسیم یا مراقب باشیم؟
بیماری ناشی از گزش پشه «لیشمانیا» را «سالک» می‌نامند، زیرا لک آن سال‌ها بر روی پوست انسان باقی می‌ماند و اگر تلاش مسئولانه برای رفع آلودگی‌ها از سطح شهر مشهد نبود، شاید سال‌ها جولان این انگل در سطح شهر، پوست بسیاری از مردم را لکه دار کرده است.

سارا رنگیان | شهرآرانیوز؛ زخم سالک چندین سال است که بر رخساره شهرهایمان نشسته و هنوز هم سالانه هزاران نفر در کشور قربانی آن می‌شوند. به گفته رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد سالانه ۱۶هزار مورد ابتلا به سالک در ایران ثبت می‌شود که حدود هزار مورد آن مربوط به حوزه زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی است.

یعنی حدود یک شانزدهم موارد ابتلای سالانه به سالک در استان اتفاق می‌افتد. با توجه به این آمار و وخامت وضعیت، در سال‌های گذشته اقدامات مختلفی برای کنترل این بیماری صورت گرفته است که باعث کاهش آمار بیماری در خراسان رضوی شده که همین موضوع نشان‌ می‌دهد سالک کنترل و حتی پیشگیری شدنی است. در این شرایط جا دارد بپرسیم که آیا باید از سالک بترسیم یا مراقب باشیم؟ برای پاسخ به این سؤال بد نیست در ابتدا بدانیم سالک چیست؟ و چگونه منتقل می‌شود؟

بیماری ناشی از گزش پشه «لیشمانیا» را «سالک» می‌نامند، زیرا لک آن سال‌ها بر روی پوست انسان باقی می‌ماند و اگر تلاش مسئولانه برای رفع آلودگی‌ها از سطح شهر مشهد نبود، شاید سال‌ها جولان این انگل در سطح شهر، پوست بسیاری از مردم را لکه دار کرده است. به گفته متخصصان، سالک یا لیشمانیوز نوعی بیماری انگلی است که به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان شناخته می‌شود. شایع‌ترین نوع بیماری پوستی است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود و واگیردار است و زخم‌های آن بین ۶ تا ۱۲ ماه دوام می‌آورد که پس از بهبودی جای آن به صورت زخم در ناحیه گَزش باقی می‌ماند. پشه خاکی که به صورت جهشی پرواز می‌کند در تمام طول سال فعال است، ولی بیشترین فعالیت آن از اردیبهشت تا شهریور هر سال است.

رعایت بهداشت فردی و محیطی مهم‌ترین راه پیشگیری از انتشار این بیماری است که همواره از سوی مسئولان امر و محققان مطرح می‌شود. آموزش عمومی جامعه درباره راه‌های کنترل و پیشگیری از سالک، پرهیز از ریختن زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی در اطراف منازل، جمع آوری و دفع بهداشتی زباله، بهسازی محیط و ساماندهی نخاله‌های ساختمانی، استفاده از پشه بند با سوراخ‌های ریز یا استفاده از پشه بند آغشته به سم هم زمان با غروب آفتاب، از جمله راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
لباس‌های کاملا پوشیده با آستین‌های بلند و شلوار بلند به خصوص هنگام غروب و در طول شب، استفاده از پماد‌های دورکننده حشرات به خصوص در هنگام غروب و در طول شب، خودداری از خوابیدن در فضای باز، از دیگر راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری به شمار می‌رود.

جمع آوری و دفع فضولات و کود‌های حیوانی از محل زندگی انسان و دام، محافظت بدن در برابر نیش پشه خاکی، نصب توری فلزی با منافذ ریز روی در‌ها و پنجره‌های منازل، دوری از محل زندگی پشه خاکی و مناطق آلوده به سالک به ویژه هنگام غروب آفتاب، بهسازی محیط، ترمیم شکاف‌ها و درز دیوار‌ها در مناطق مسکونی انسان از دیگر راهکار‌های پیشگیری از این بیماری محسوب می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->