زمان پخش سریال خجالت نکش تغییر کرد پانزدهمین دوره‌ جوایز ایسفا فراخوان داد نقش‌آفرینی مریل استریپ در فیلم خواهرزاده جادوگر پل شریدر، نویسنده فیلم «راننده تاکسی»، متهم به آزار جنسی شد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قانون اساسی نوروز ساخت دوباره سریال‌های «همسران» و «آژانس دوستی» یادش به‌خیر آن که نگاهی زلال داشت | یادی از مرحوم حاج محمود اکبرزاده، شاعر آیینی مشهد «مانوج کومار» بازیگر و کارگردان سینمای هند درگذشت خبرنگاری که دوباره کت وشلوار پوشید | نگاهی به فصل دوم برنامه «برمودا» کامران نجف‌زاده شب‌های پرمخاطب نمایش با تکنولوژی | درباره نخستین رویداد ملی «نورنما» در مشهد آمار فروش سینمای ایران در نوروز ۱۴۰۴ چشم ابر گریان شد، روی باغ خندان | وصف فروردین در شعر شاعران سبک خراسانی مروری بر مهم‌ترین حاشیه‌های پلتفرم‌ها در سال ۱۴۰۳ بازیگر سریال دیو و ماه‌پیشونی: کار برای کودکان نیاز به درک عمیق دنیای آن‌ها دارد سریال «سبزواره» نخستین کمدی ورزشی تلویزیون، در مسیر تولید برنامه کنسرت‌های فروردین ۱۴۰۴+ جزئیات نیما کرمی و دو نقطه؛ احیای ادبیات فارسی با زبان امروزی
سرخط خبرها

عناصر جذاب جایگزین در سینمای انقلاب

  • کد خبر: ۱۲۵۰۹۸
  • ۲۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳
عناصر جذاب جایگزین در سینمای انقلاب
هادی حاجتمند - کارگردان سینما
هادی حاجتمند
نویسنده هادی حاجتمند

سینما را همیشه دوست داشته ام و سینمای ایران را بیشتر، نه اینکه عالی باشد و در قد و قامت سینمای جهان،  نه. به خاطر اینکه سینمایی است در حال پیشرفت و اصلا همین پویایی و نماندن را دوست دارم. اگر به دور از تحجر و دگماتیسم به روزشده روشنفکربازان با لنز دقیق و با عمق میدان بالا نگاه کنیم یقینا مقطع انقلاب اسلامی و اتفاقات پیرامونی آن را مهم‌ترین عنصر پویایی و موتور پیشران سینمای کشور خواهیم یافت با درجه  شفافیت بالا.

بله قبول دارم که باور‌های اسلامی و انسانی که شالوده انقلاب است در برخی عناصر مرسوم جذابیت سینمایی که در سینمای جهان دیده می‌شود و اصلا یکی از موتور‌های فعال کننده سینمای فرنگی محسوب می‌شود، در سینمای ما یا به دور از شأن مخاطب محسوب می‌شود و یا ممنوعیت قانونی دارد.

گذشته از اینکه همین محدودیت را یکی از عوامل نوآوری و نوگرایی در ایجاد عناصر جذاب جایگزین در سینمای انقلاب می‌دانم شرایط اجتماعی حاصل از انقلاب و علاقه رهبران به حوزه فرهنگ و شناخت اهمیت و جایگاه فرهنگی و اجتماعی سینما را بسیار مؤثر می‌دانم. یکی از این جلوه‌ها در اولین و تاریخی‌ترین سخنرانی بنیان گذار انقلاب زمانی که ایشان از سینما می‌گویند دیده می‌شود.

اتفاقاتی از قبیل تنوع ایدئولوژی‌ها در روز‌های نخست انقلاب، درگیری‌های داخلی، هشت سال جنگ تحمیلی، ویژگی‌های دراماتیک شخصیت‌ها و قهرمانان جنگ، اتفاقات و تناقض‌های بعد از جنگ، توطئه‌های داخلی و خارجی و مقابله با آن‌ها و. دارای ارزش‌های دراماتیک بسیار بالا است که انقلاب به جامعه هنری و سینمایی هدیه کرده است.
حالا سعی می‌کنم در تداوم این یادداشت‌ها بیشتر نظر خودم را تبیین کنم.
ادامه دارد...

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->