قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

آن حال خوش و یک پرسش

  • کد خبر: ۱۲۹۵۷۷
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰
آن حال خوش و یک پرسش
در آن صبح دل انگیز و زیبای پاییزی پارک، باورم شد که این بیت نظیری نیشابوری چندان هم دور از واقعیت نیست.

بیتی دارد نظیری نیشابوری که می‌گوید:

در پیری از هزار جوان زنده دل تریم
صد نوبهار رشک برد بر خزان ما

در آن صبح دل انگیز و زیبای پاییزی پارک، باورم شد که این بیت نظیری نیشابوری چندان هم دور از واقعیت نیست. آن خانم گرچه شاید ۷۰سال کم وبیش سن داشت، به دل از هزار جوان زنده‌تر بود و در آن صبح پاییزی و برگ ریزانی که سنگ فرش خیابان‌ها و چمن‌ها را پوشانده بود، صد نوبهار، رشک می‌برد به زنده دلی او. آن خانم به گرمی رهگذران را درودی می‌گفت و صبح به خیری که نشان از شادمانگی جان او داشت.

اما آنچه مرا به نوشتن این «روایت روز» واداشت، دو نکته بود؛ یکی اینکه رهگذران حیرت کرده بودند وقتی می‌دیدند این خانم با چنین روحیه‌ای شادمانه برای کلاغ‌ها و گربه‌ها غذا آورده است و نزدیک به ۲۰ کلاغ و گربه بی هیچ واهمه‌ای آرام و سربه زیر گرد او جمع شده اند و صبحانه‌ای میل می‌کنند؛ صبحانه‌ای لذیذ و آماده؛ و نکته دیگر اینکه، جدای از حال خوش آن خانم و حس خیرخواهانه و شادمانه‌ای که داشت، آیا غذا دادن به پرندگان و حیوانات شهری، پسندیده است یا نه؟ ازطرفی کارشناسان محیط زیست این کار را درست نمی‌دانند و ازطرف دیگر، کسانی هم که به این کار عادت کرده اند، حاضر نیستند از آن دست بکشند.

به نظر می‌رسد برای غذا دادن به پرندگان باید دقت بیشتری بکنیم. بنا به گفته یک کارشناس تغذیه: «دانه‌ها و خرده غذایی که ما به پرنده‌ها می‌دهیم، کربوهیدرات است، درحالی که رژیم اصلی خیلی پرندگان را حشرات تشکیل می‌دهد. وقتی آن‌ها را به غذای ساده عادت دهیم، دیگر نمی‌روند عنکبوت و حشره صید کنند و ما غیرمستقیم باعث برهم زدن نظم اکوسیستم و افزایش جمعیت حشرات شد ه ایم.»

با این حال گویا کاری که فکر می‌کنیم فرهنگی مثبت است، مانند دادن پسماند‌ها یا ته مانده غذایمان به حیوانات، بدون اینکه بدانیم غذای آن‌ها چیست، نه تنها کمکی به طبیعت و حیوانات نمی‌کند، بلکه برپایه نظر دام پزشکان، می‌تواند به آن‌ها آسیب هم برساند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->