امضا تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت آموزش و پرورش درمورد دریافت هزینه اضافه به مدارس هشدار داد فراخوان جدید کانون پرورش فکری منتشر شد + شرایط ثبت‌نام اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش شدت گرما از فردا با احتمال رگبار باران در برخی نقاط فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

راه‌های مقابله با اضطراب پاییزی

  • کد خبر: ۱۳۴۷۱۲
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
راه‌های مقابله با اضطراب پاییزی
همزمان با رسیدن فصل پاییز و کوتاه‌تر شدن روزها و نیز زودتر غروب کردن خورشید، برخی از افراد اضطراب بیشتری را تجربه می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رواشناسان در این باره می‌گویند: "اضطراب پاییزی" وضعیتی است که در آن افراد در طول ماه‌های پاییز از اضطراب و افت خلق بیشتری رنج می‌برند.

به گفته متخصصان، برخلاف سایر اضطراب‌ها، در این نوع اضطراب اغلب یک محرک خارجی آشکار وجود ندارد و علائم آن به شکل سالانه و در این فصل عود می‌کند.

در طول روز با صرف زمان بیشتری در خارج از منزل از نور خورشید حداکثر استفاده را ببریدبسیاری از مردم نمی دانند که اضطراب در پاییز چقدر رایج است و ممکن است آن را تشخیص ندهند. با این حال، اگر هر سال این نوع اضطراب را تجربه کنند، این الگو آشکار می شود و می توان برای جلوگیری از آن اقداماتی انجام داد.

به گفته متخصصان، علائم اضطراب پاییزی به شرح زیر است:

- خلق پایین و افسردگی

- اضطراب و نگرانی بیش از حد

- تحریک پذیری

- بی حالی

- خواب آلودگی و خستگی

- از دست دادن علاقه به فعالیت های روزمره

یکی از دلایل بروز این نوع اضطراب کاهش نور خورشید است که منجر به کاهش ترشح سروتونین در مغز می شود.

این هورمون مهم بر خلق و خو، اشتها و الگوهای خواب تأثیر می گذارد. متخصصان توضیح می‌دهد که هورمون ملاتونین نیز افزایش می‌یابد که به نوبه خود باعث ایجاد احساس خواب‌آلودگی و افسردگی می‌شود.

بسیاری از مردم نمی‌دانند که اضطراب در پاییز چقدر رایج است و ممکن است آن را تشخیص ندهندکاهش سطح ویتامین D در بدن یکی دیگر از اثرات کمتر قرار گرفتن در معرض نور خورشید است.

فقدان این ویتامین با افسردگی نیز مرتبط است. عوامل دیگر نیز شامل تغییرات رفتاری است، زیرا با تاریک شدن زودهنگام هوا و در شرایط نامساعد جوی، زمان کمتری را در خارج از منزل سپری می کنیم و کمتر تحرک بدنی داریم و کمتر ورزش می کنیم.

در ادامه به چند توصیه به منظور کاهش علائم اضطراب پاییزی خواهیم پرداخت.

نور بیشتری دریافت کنید

در طول روز با صرف زمان بیشتری در خارج از منزل از نور خورشید حداکثر استفاده را ببرید. متخصصان پیشنهاد می‌کنند که صبح زود بیدار شوید تا از آفتاب صبحگاهی استفاده کنید. در صورت لزوم شب ها زودتر به رختخواب بروید تا به کاهش خستگی و خواب آلودگی خود در طول روز کمک کنید.

هر روز ورزش کنید

روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید. هنگامی که هوای گرم تابستان به پایان رسید، پاییز زمان بسیار خوبی برای لذت بردن از فضای باز است، بنابراین می توان با پیاده روی طولانی یا دوچرخه سواری از آن نهایت استفاده را برد. ورزش برای اختلالات سلامت روان کلیدی است. مطالعات نشان می‌دهند که خلق و خو پس از ورزش کردن بهبود می‌یابد.

رژیم غذایی خود را تغییر دهید

به گفته متخصصان، فصل پاییز زمان بسیار خوبی برای درست کردن سوپ‌های فصلی مورد علاقه‌تان و غذاهای گرمی است که در تابستان نمی‌توانید بخورید.

فعالیت جدیدی را شروع کنید

می توان در خانه به فعالیت هایی مثل نظم و سازماندهی وسایل، باغبانی و... پرداخت. همچنین افراد می توانند در کلاس‌های آموزشی که مورد علاقه آنهاست، شرکت کنند.

نگرش خود را تغییر دهید

به جای تداعی پاییز با تجربیات منفی، سعی کنید با قاب بندی مجدد، به آن نگاهی متفاوت داشته باشید. انسانها معمولا روی از دست دادن‌ها خیلی بیشتر متمرکز هستند. در این مورد نیز از دست دادن برخی فرصت‌ها مانند نور خورشید و فرصت بیرون بودن از خانه برای آنها برجسته‌تر می شود. پس سعی کنید به این فکر کنید که با حضور در خانه می توانید چه فعالیت های مفید و روحیه‌بخشی را انجام دهید.

به دنبال کمک تخصصی باشید

زمانی که با فرارسیدن فصل پاییز علائم ذکرشده از این اختلال را به صورت طولانی مدت دارید، حتما به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. درمان شناختی رفتاری (CBT) به طور ویژه برای درمان اضطراب و اختلال عاطفی فصلی موثر است.ید. درمان شناختی رفتاری (CBT) به طور ویژه برای درمان اضطراب و اختلال عاطفی فصلی موثر است.

منبع: بهداشت‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->