تعداد شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۶۹۵ نفر رسید (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) رویترز: ایران در برنامه هسته‌ای‌اش تنها آماده مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا است جانشین فرمانده کل ارتش از پایگاه هوایی چابهار بازدید کرد روایت یک زندانی بریتانیایی از زندان طالبان | اینجا نزدیک‌ترین چیز به جهنم است عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: تجربه برجام نشان می‌دهد که آمریکا پایبند به تعهداتش نیست ویدئو | هشدار تحلیلگر سیا: حمله به ایران، آغازگر جنگ جهانی سوم و نابودی میادین نفتی خواهد بود! لاپید «قطرگیت» را دلیل اصلی برکناری رئیس شاباک عنوان کرد بازدید کیم جونگ اون از روند تمرینات یگان‌های عملیاتی ویژه کره شمالی + عکس جزئیاتی از محتوای پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان رئیس ستادکل نیروهای مسلح +فیلم قاضی زاده هاشمی: کارگروه ملی زیارت، اعتبارات عمرانی خراسان رضوی را افزایش دهد + فیلم ️دیدار استاندار خراسان رضوی با آیت‌الله دستغیب | مظفری: خراسان رضوی برای تسهیل ارائه خدمات باکیفیت به زائران به آزادراه‌های بیشتر و قطار سریع‌السیر نیاز دارد مردم تونس در حمایت از غزه مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند افزایش نگرانی‌ها از سرنوشت سایت‌های تسلیحات شیمیایی در سوریه تمدید مأموریت گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل باعث خشم رژیم صهیونیستی شد ادعای کذب | رژیم صهیونیستی درباره حمله به پایگاهی در جنوب سوریه چه می‌گوید؟ بازدید سرزده پزشکیان از وزارت دادگستری (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین واکنش شهرام دبیری پس از عزل توسط رئیس جمهور قالیباف: عدم هماهنگی قوا منجر به تشدید ناترازی‌ها می‌شود + فیلم عراقچی: حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم ارتش روسیه: بیش از ۷۲ هزار خودرو نظامی اوکراین در «کورسک» را منهدم کردیم واکنش یمن به ادعای ترامپ مبنی بر بمباران نشست فرماندهان نظامی حمله جنگنده‌های آمریکایی به یک فروشگاه در یمن واکنش تند نتانیاهو به افشاگری‌های رئیس شاباک طرح جدید مصر برای آتش بس در غزه سفر مقامات ارشد نظامی فرانسه و انگلیس به اوکراین ۲ مصدوم در حمله توپخانه‌ای به اطراف کاخ ریاست جمهوری سومالی تسلیت رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام والمسلمین قمی
سرخط خبرها

آمریکا اطلاعی درباره مقدار تجهیزات نظامی باقی مانده در افغانستان ندارد

  • کد خبر: ۱۳۵۷۲۲
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰
آمریکا اطلاعی درباره مقدار تجهیزات نظامی باقی مانده در افغانستان ندارد
براساس گزارش اداره بازرسی ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار)، وزارت دفاع آمریکا موجودی سلاح‌های جنگی را که به‌طور «ناخواسته» در اختیار طالبان قرار گرفته است، نمی‌داند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ اداره بازرسی ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در این گزارش تصریح کرد که اکثر موجودی سلاح ارسالی ایالات متحده آمریکا به افغانستان را هرگز وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به درستی فهرست‌بندی نکرده است.

سیگار بر اساس گزارش یک نهاد ناظر پنتاگون که با تمرکز بر پایان عملیات نظامی آمریکا در افغانستان کار می‌کند، گفت که این وزارت تنها اطلاعات محدود و نادرستی در مورد میزان تسلیحات به‌جامانده در افغانستان ارائه کرده است.

این در حالی است که بر اساس گزارش کنگره آمریکا در مورد تجهیزات نظامی که اردیبهشت سال‌ جاری شبکه خبری سی‌ان‌ان آن را منتشر کرده، آمده بود که بر اساس اطلاعات پنتاگون، پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان، انبوهی از تجهیزات نظامی ایالات متحده به ارزش بیش از هفت میلیارد دلار در افغانستان باقی مانده و به دست طالبان افتاده است. این گزارش افزوده بود که ایالات متحده، برای بازگشت به افغانستان برای پس گرفتن یا انهدام این تجهیزات هیچ برنامه‌ای ندارد.

آمریکا اطلاعی درباره مقدار تجهیزات نظامی باقی مانده در افغانستان ندارد

بر اساس این گزارش، ایالات متحده از سال ۲۰۰۵ تا اوت ۲۰۲۱، در مجموع ۱۸.۶ میلیارد دلار تجهیزات به نیروهای دفاعی و امنیت ملی افغانستان داده است و از مجموع آن‌ها، تجهیزاتی به ارزش ۷.۱۲ میلیارد دلار پس از تکمیل روند خروج ایالات متحده در ۳۱ اوت ۲۰۲۱، در افغانستان باقی مانده‌اند. وزارت دفاع آمریکا این تجهیزات را هواپیما، موشک‌های هوا به‌ زمین، خودروهای نظامی، سلاح، تجهیزات ارتباطی و سایر مواد اعلام کرده است.

گزارش پنتاگون نشان داد که تنها در بخش تجهیزات نظامی‌هوایی، ده‌ها فروند هواپیما مجموعا به ارزش ۹۲۳.۳ میلیون دلار در افغانستان باقی مانده‌اند. ایالات متحده قبل از پایان عملیات خروج، ۷۸ فروند هواپیما در فرودگاه بین‌المللی کابل باقی گذاشت. در این گزارش آمده است که این هواپیماها قبل از خروج ارتش آمریکا غیرعملیاتی شده‌ بودند.

همچنین، در این گزارش آمده است که از مجموع ۹۶ هزار خودرو نظامی که ایالات متحده به نیروهای افغان داده بود، بیش از ۴۰ هزار دستگاه خودرو معمولی و ۱۲ هزار دستگاه خودرو نظامی هاموی (خودرو نظامی چهارچرخ سبک با موتور دیزلی که شرکت ای‌ام جنرال و جنرال موتورز برای ارتش آمریکا طراحی و تولید کرده‌ است) در افغانستان باقی مانده که وضعیت عملیاتی آن‌ها نامعلوم گزارش شده است. علاوه بر این، بیش از ۳۰۰ هزار قبضه سلاح از مجموع ۴۲۷ هزار قبضه سلاحی که ایالات متحده به نیروهای افغان داده بود، پس از خروج نیروهای آمریکایی، در افغانستان جا مانده‌اند و بیش از یک میلیون مهمات نیز همراه آن‌ها است.

حضور نظامی آمریکا و متحدانش در ۳۱ اوت سال ۲۰۲۱، پس از دو دهه در افغانستان پایان یافت. در پی سقوط نظام مورد حمایت غرب در افغانستان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، طالبان دوباره قدرت را در افغانستان در دست گرفتند و بر این کشور مسلط شدند.

طی ۱۵ ماه حاکمیت طالبان در افغانستان، گزارش‌های متعددی مبنی خریدوفروش تسلیحاتی آمریکایی در مرزهای افغانستان با کشورهای همسایه به‌ویژه پاکستان منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->