بسته حمایتی دولت برای واحد‌های تولیدی زیان‌دیده از قطع برق و گاز قیمت انواع گوشت تنظیم بازار و آزاد اعلام شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی تولید ۲۹۵ هزار تن جو در خراسان رضوی شناسایی ملخ کوهاندار در ۹ شهرستان دارای تاغزار در خراسان رضوی افزایش ظرفیت ۲ برابری نیروگاه‌های خورشیدی کشور طی ۷ ماه گذشته ترانزیت کالا در خراسان رضوی ۷۰ درصد افزایش یافت محدودیت جدید در واردات اسباب بازی واکنش مثبت بورس به دور پنجم مذاکرات | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ خرداد ۱۴۰۴) جهش صادرات صنایع دستی خراسان رضوی، از ۱۹ میلیون دلار به ۲۲ میلیون دلار در یک سال مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خبر داد: دوخطه‌سازی مسیر سنگان-بافت، گام بعدی توسعه ریلی شرق کشور وزیر راه و شهرسازی: ۴ هزار و ۲۱۹ پروژه حوزه حمل‌ونقل آماده بهره‌برداری است واریز یارانه نان به حساب مردم و آزادکردن قیمت نان، درخواست نانوایان مشهدی از مسئولان استاندار خراسان رضوی: افتتاح خط راه‌آهن محور سالار–شادمهر، جهش ترانزیتی شرق کشور را کلید زد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ خرداد ۱۴۰۴) | دلار ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان احتمال افزایش قیمت گوشت قرمز با حذف ارز ترجیحی کامیون‌داران مشغول کارند | تأکید دولت بر حل مشکل بیمه رانندگان ۱۴ هزار میلیارد ضرر بانک شهر روی دست مردم فروش متری مسکن در بورس، شیوه جدید کلاهبرداری قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۳ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | اونس طلا ۳ هزار و ۳۵۷ دلار شد کاهش ۴۶ درصدی بارندگی در مشهد | شرایط خشکسالی شدیدی در پیش داریم قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۳ خرداد ۱۴۰۴) | نوبرانه شلیل با قیمت نجومی به بازار آمد ایراد مجلس به افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان خروج حقیقی‌ها از سهم‌های بانکی به سمت سیمانی‌ها (۳ خرداد ۱۴۰۴) اثر افزایش ۴۵ درصدی دستمزد کارگران، تقریباً هیچ نوسان افزایشی بازار طلا و سکه اجلاس رؤسای بانک مرکزی کشورهای عضو شانگهای برگزار می‌شود ۶۰ هزار میلیارد تومان برای ۱۴۲۰ مگاوات برق | بزرگ‌ترین تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری کشور در نیروگاه‌های خورشیدی خراسان رضوی چگونه درخواست کارت سوخت بدهیم؟
سرخط خبرها

نرخ سود بین بانکی به ۲۱ درصد رسیده است؟

  • کد خبر: ۱۴۱۳۵۰
  • ۰۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۵
نرخ سود بین بانکی به ۲۱ درصد رسیده است؟
گفته می‌شود براساس آخرین تغییرات نرخ سود در بازار بین بانکی برای دومین بار به ۲۱ درصد رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، اواخر تیر ماه امسال نرخ سود در بازار بین بانکی رکورد ثبت کرد و به نرخ ۲۱‌.۳۱ درصد رسید که این موضوع با واکنش منفی فعالان بازار سرمایه مواجه شد و آن را عاملی تاثیرگذار در افت شاخص بورس طی آن دوره دانستند. 

در واکنش به روند افزایشی سود بین بانکی، جلسه‌ای با حضور رئیس بانک مرکزی و سازمان بورس برگزار شد که در آن بر کنترل سود بین بانکی تاکید شد.

همچنین، عباس حسینی - معاون امور بانکی وزیر اقتصاد - در این باره گفت که سیاستی مبنی برای افزایش نرخ سود بین بانکی وجود ندارد و این نرخ به سرعت تعدیل و منطقی می‌شود.

علاوه بر این، در این رابطه احسان خاندوزی_ وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز اعلام کرد که سیاست تیم اقتصادی مبنی بر باقی ماندن سود بین بانکی در محدوده ۲۰ درصد تغییر نکرده و برای حل این مسئله در جلسه شورای پول و اعتبار تصمیم‌گیری خواهد شد.  

در پی اظهارات مسئولان بر کنترل نرخ سود در بازار بین بانکی، این سود روند کاهشی پیدا کرد و در محدوده ۲۰ درصد قرار گرفت اما اکنون پس از گذشت چند ماه، آخرین تغییرات نرخ سود در بازار بین بانکی نشان می‌دهد که تا تاریخ ۲۹ آذر سال جاری این نرخ به ۲۱ درصد رسیده است.

در این بین، ماجرای مخالفت بورسی‌ها با افزایش سود بین بانکی به این برمی‌گردد که به اعتقاد آن‌ها، افزایش نرخ بهره بین‌بانکی هزینه تامین کسری منابع بانک‌ها را افزایش می‌دهد و بانک‌ها حاضر می‌شوند با نرخ‌های بالاتری به سپرده‌گذارها سود پرداخت کنند تا کسری خود را جبران کنند که این موضوع، جذابیت بانک‌ها برای سرمایه‌گذاری را بالا می‌برد و  تاثیر مهمی در حرکت نقدینگی از بازار سرمایه به بانک‌ها دارد.

از سوی دیگر، کارشناسان پولی و بانکی می‌گویند که این نرخ‌، تاثیری بر تحولات شاخص بورس ندارد و روند افزایشی این نرخ نیز ناشی از فشار و انتظارات تورمی تحت تاثیر رشد نرخ ارز بوده نه سیاست‌های ضدتورمی.

البته، کارشناسان معتقدند که افزایش سود بین بانکی در صورتی می‌تواند بر روند بازار سرمایه تاثیر بگذارد که روند افزایشی سود در بازار بین بانکی متداوم و قابل ملاحظه باشد.

این در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی روند تغییرات سود بین بانکی مرتبط با وضعیت عرضه و تقاضا می‌داند و هدف این بانک در بازار بین بانکی را کنترل نوسانات نرخ سود اعلام می‌کند. 

همچنین، طبق گفته محمد نادعلی - مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی، نرخ سود سپرده و تسهیلات در ایران تابع شرایط بازار بین بانکی نیست؛ بنابراین تغییرات در سود بین بانکی نمی‌تواند تاثیری بر بازار سرمایه داشته باشد بلکه تغییرات نرخ سود سپرده و تسهیلات است که بر بازار سرمایه تاثیرگذار است.

طبق این گزارش‌، سود بین بانکی که به عنوان یکی از انواع نرخ‌های بهره در بازار پول به نرخ‌های سود یا بهره در سایر بازارها جهت می‌دهد، در واقع قیمت ذخایر بانک‌هاست و زمانی که آن‌ها در پایان دوره مالی کوتاه‌مدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر می‌شوند، از سایر بانک‌ها در بازار بین بانکی یا از بانک مرکزی استقراض می‌کنند.

در حال حاضر، این سود به ۲۱ درصد رسیده که باید دید همچنان به روند صعودی خود ادامه می‌دهد یا به نرخ ۲۰ درصد بازخواهد گشت.

سود بین بانکی به ۲۱ درصد رسیده است؟

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->