کاهش قیمت برخی خودرو‌های داخلی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | پراید از ۴۰۰ میلیون فراتر رفت لشکر یک نفره سازندگی آغاز پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ اما و اگر‌های تأمین قطعات یدکی خودرو‌های وارداتی کوچکتر‌ها برنده امروز بورس شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) زمان اولین حراج شمش طلا در سال جدید مشخص شد روند کاهش نرخ طلا کوتاه مدت است | احتمال کاهش بیشتر اونس طلا وجود دارد قیمت خودرو‌های وارداتی در سال جدید گران می‌شود؟ مرحله دوم کالابرگ الکترونیک برای سرپرستان خانواده‌ها شارژ شد قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | طلا افزایشی شد قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۱۰۳ هزار تومان ابلاغ نرخ تازه مالیات بر ارزش افزوده طلا برای سال ۱۴۰۴ رکود اقتصادی در دنیا در پی تعرفه گذاری‌های جدید ترامپ | تصمیم رئیس جمهور آمریکا چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد داشت؟ تعطیلات باعث گرانی سیب زمینی شد! | ارزانی نوبرانه‌ها از ابتدای اردیبهشت سهام اروپا بزرگترین سقوط هفتگی در ۲ سال گذشته را تجربه کرد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | سیب زمینی سر به فلک کشید نرخ تورم سه‌رقمی برخی مواد غذایی | صاعقه گرانی بر سفره مردم شورای عالی بورس تکلیف سود سهام عدالت متوفیان را روشن کرد پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| روزهای بهاری بازار سرمایه از راه می‌رسد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| تخلیه حباب ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) قیمت خودرو امروز (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مشخص شد چه اتفاقی باعث ریزش ۳۰ درصدی دلار می‌شود؟ قیمت سکه ۱۰ میلیون تومان ریخت | طلا باز هم ارزان می‌شود؟ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ۳۴ درصدی صادرات کالا در خراسان‌رضوی رکورد بی‌سابقه مصرف ۲.۷ میلیارد لیتر بنزین در نوروز ۱۴۰۴ ثبت شد عقب‌نشینی شاخص بورس در اولین روز کاری پس از پایان رسمی تعطیلات نوروز (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نرخ طلا در اولین روز پس از پایان تعطیلات در مشهد عقب‌نشینی کرد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) اظهارات سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها درباره احتمال حذف نفرات یارانه‌بگیر | وزارت رفاه هر ماه افراد پردرآمد را مشخص و اسامی را اعلام می‌کند
سرخط خبرها

بانک مرکزی گام اول برای افزایش نرخ سود بانکی را برداشت

  • کد خبر: ۱۴۱۹۲۹
  • ۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
بانک مرکزی گام اول برای افزایش نرخ سود بانکی را برداشت
بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای از افزایش نرخ سود اوراق سپرده خبر داد و اعلام کرد تا کنون ۱۷ بانک و موسسه اعتباری مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار با نرخ سود ۲۳ درصدی را دریافت کرده‌اند.
مسعود سلطانی
خبرنگار مسعود سلطانی

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که بسیاری از اقتصاددانان و فعالان اقتصادی نسبت به افزایش نرخ سود سپرده  و همینطور نرخ سود تسهیلات هشدار داده بودند، بانک مرکزی امروز اولین گام برای این اتفاق را برداشت و از صدور مجوز اوراق گواهی با نرخ سود ۲۳ درصدی خبر داد. 

معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: تاکنون ۱۷ بانک و موسسه اعتباری مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار با نرخ سود ۲۳ درصدی را دریافت کرده‌اند.

توحید عمرانی با بیان اینکه مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار ویژه سرمایه‌گذاری عام در نشست روز سوم دی‌ماه سال جاری هیئت عامل بانک مرکزی تصویب و در همان روز به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد، گفت: همانطور که پیش از این اطلاع‌رسانی شده است، این اوراق با نرخ سود علی‌الحساب ۲۳ درصد منتشر می‌شود.

نخستین قطعه از دومینو افزایش نرخ سود بانکی افتاد

به نظر می‌رسد افزایش نرخ سود اوراق گواهی سپرده مدت‌دار تا ۲۳ درصد نخستین قطعه از دومینو افزایش نرخ سود سپرده و نرخ سود تسهیلات بانکی است که امروز بر زمین افتاد.

مدیران اقتصادی دولت با این فرضیه که افزایش نرخ سود بانکی به کاهش نرخ تورم و کاهش سفته بازی در بازارهای سرمایه ای منجر می‌شود اقدام به افزایش نرخ سود بانکی خواهند کرد.

بسیاری از کارشناسان نیز تایید می‌کنند که با افزایش نرخ بهره انتظار می‌رود که نرخ تورم برای مدت زمان کوتاهی کاهش یابد. با این حال این فرضه نیز میان کارشناسان مشترک است که افزایش نرخ بهره در میان مدت و بلند مدت آثار و تبعات سنگینی برای اقتصاد کشور خواهد داشت. کما اینکه اقتصاد ایران از این ناحیه پیش از این نیز ضربه خورده است.

زنگ خطر برای بورس و تولیدکنندگان

هم اکنون نرخ بهره 20 درصدی در اقتصاد ایران نخستین دلیل رشد نقدینگی و تورم در کشور است. البته افزایش نرخ بهره می‌تواند در کوتاه مدت منجر به رکود بازارها و حتی کاهش نرخ تورم شود اما در میان مدت و بلند مدت خود عامل رشد نقدینگی و تورم خواهد بود.

در اقتصاد سایر نقاط جهان نیز از افزایش نرخ بهره به منظور کنترل تورم استفاده می‌‎شود و هم اکنون فدرال رزرو آمریکا نیز همین سیاست را در پیش گرفته است اما این اهرم اقتصادی برای کنترل تورم حُکم مُسکن موقت را دارد و سیاست‌های زیربنایی دیگر در سایر حوزه های اقتصاد و سیاست بین الملل برای کنترل نرخ تورم باید پیگیری شود.

کارشناسان بارها هشدار داده اند که افزایش نرخ بهره منجر به افزایش هزینه های مالی شرکت ها برای تسویه تسهیلات خواهد شد و از سوی دیگر می‌تواند منجر به خروج سرمایه های کم ریسک از بازار بورس به سمت سپرده های بانکی شود.

علاوه بر این افزایش نرخ سود تسهیلات منجر به افزایش هزینه های تولید خواهد شد و در بلند مدت منجر به کاهش سود فعالیت‌های تولیدی و در نتیجه رکود صنایع و خروج سرمایه از فعالیت های تولیدی خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->