جمع آوری ۱۴۹۰ تن زباله از منطقه ثامن در ایام نوروز زائران خروج از مشهد را به ساعات پایانی تعطیلات نوروز موکول نکنند بازگشت محدودیت‌های ترافیکی مشهد به روال عادی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ شهردار مشهد خبر داد: کاشت ۱۸۰ هزار گل لاله در پارک‌های شهر به مناسبت برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان استاندار خراسان رضوی: مشهد در طراحی فضای سبز و پاکیزگی در کشور الگو بوده است | پیش‌بینی حضور ۶.۵ تا ۷ میلیون نفری زائران در مشهد شهردار مشهد مقدس: پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی‌(ره) به بولوار نماز تا خرداد ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد+ فیلم آلودگی هوا در ۵ منطقه کلانشهر مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فرماندار مشهد: امسال یکی از بهترین سال‌ها را در مدیریت زائران داشتیم | حضور بالغ بر ۶ میلیون زائر در مشهد اسکان بیش از ۸۳ هزار زائر در مراکز موقت و اضطراری شهرداری مشهد تا ۱۲ فروردین استقبال بی‌نظیر مردم از بوستان‌های شهر مشهد در روز طبیعت ۱۴۰۴ نمایش «سیر ولایت» در بزرگترین ویدئومپینگ کشور در مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) مسافران نوروزی پایانه اتوبوسرانی امام رضا (ع) در آستانه میلیونی‌ شدن | ۱۷ درصد از کل زائران مشهد، مسافر اتوبوس هستند رقابت با قاب‌های بهاری۱۴۰۴ | جشنواره تولیدات رسانه‌ای از هنر‌های شهری مشهد در ایام نوروز برگزار می‌شود ترافیک سنگین در مسیر‌های بازگشت از ییلاقات مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «نوبهار» تجربه‌ای شاد و متفاوت برای خانواده‌های مشهدی | نشاط بهاری، ارمغان جشنواره گل نوبهار در بوستان برکت + فیلم افزایش ۶۰ درصدی استفاده از دوچرخه‌های بایدو مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | دوچرخه برای بانوان، امروز رایگان است (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ظرفیت پذیرش کمپ غدیر و بوستان وکیل‌آباد مشهد تکمیل شد | مردم به بوستان‌های دیگر تغییر مسیر بدهند شهردار مشهد مقدس: محور کار ما در مدیریت شهری ارتقای محیط زیست است + فیلم ترافیک سنگین و پرحجم در مسیر‌های خروجی مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | پلیس: مردم از رانندگی شتاب‌زده پرهیز کنند سرویس‌دهی ویژه مترو مشهد در روز طبیعت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) لغو رویداد «نورنما» در میدان شهدا مشهد در پی بارش باران(۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خطرپذیری بیش از ۶۵ درصدی پهنه استان در برابر زلزله

  • کد خبر: ۱۴۲۳۴۲
  • ۰۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱
خطرپذیری بیش از ۶۵ درصدی پهنه استان در برابر زلزله
«به‌علت بروز زلزله، ۸۵ درصد پهنه کشور و ۶۵ درصد پهنه خراسان‌رضوی با خطرپذیری زیاد روبه‌روست.» این خبر را مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان‌رضوی اعلام کرد و از حساسیت متوسط در ۳۵ درصد باقی‌مانده پهنه استان نیز خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محسن نجات دیروز در گردهمایی زلزله و ساختمان‌های ناایمن که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با اشاره به وجود ۹۰ گسل در خراسان‌رضوی که ۲۱ مورد از آن‌ها بسیار فعال‌تر است، اظهار کرد: خراسان‌رضوی طرح دوام (داوطلب واکنش اضطراری محلات) را با همکاری شهرداری، هلال‌احمر و مدیریت بحران استان اجرایی کرده که اولویت آن حساس‌سازی است؛ به این معنا که باید تیم‌های تخصصی در زمینه بروز حوادثی مانند زلزله راه‌اندازی و در ادامه به مقوله آموزش نیز اهمیت داده شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان‌رضوی نیز در این گردهمایی به وجود بیش از ۲هزار واحد تجاری خالی در اطراف حرم مطهر رضوی اشاره کرد و گفت برای ساخت آن هزینه‌های زیادی شده است، اما بهره‌برداری در کار نیست.

به گفته جواد خدایی، ۳۰ هزار ساختمان گروه «ج» و «د» در مشهد وجود دارد که همه آن‌ها یک‌بار به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده شده‌اند. او در ادامه بیان کرد: پیش از اینکه رویکرد مدیریت بحران در مدیریت آن‌ها به کار برده شود، باید از رویه‌هایی که به بحران منجر می‌شود، پیشگیری کرد. این حجم از تخلفات در طرح‌های مصوب ممکن است به‌علت خود طرح‌ها باشد که با نیاز‌های امروز ما منطبق نیستند. البته تلاش شده است که این موضوع در طرح‌های تفصیلی مشهد در نظر گرفته شود.

دوسوم کشور روی گسل

«بیش از دوسوم کشور ما روی خطوط زلزله یا گسل‌ها قرار دارد.» این جمله را هم رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این گردهمایی بیان کرد.
محمدحسن نامی اظهار کرد: مؤسسه تحقیقاتی راه‌وشهرسازی باید خطوط گسل و حریم‌ها را به‌صورت نرم‌افزاری به رؤیت مردم بگذارد که اکنون برای انجام این کار الزام کرده‌ایم. همین کار را برای رودخانه‌ها انجام می‌دهیم تا به رؤیت مردم برسد. ۱۶۴هزار کیلومتر رودخانه داریم که ۶ هزارو۴۰۰ کیلومتر آن از مناطق شهری و روستایی عبور می‌کند. اطلاعات را به مردم می‌دهیم تا خودشان توجیه شوند.

او اظهار کرد: زمانی که بتوانیم مصالح ساختمانی، سازه و انتخاب محیط ساخت‌وساز را به گونه‌ای تعبیه کنیم که تا هشت ریشتر ایمنی داشته باشد، زلزله بلا نخواهد بود، بلکه پدیده‌ای است که حتی شاید بتواند در آینده انرژی آزادشده از گسل‌ها را در اختیار بشر قرار دهد.

نامی تعداد پایگاه‌های لرزه‌نگاری در کشور را بسیار کم دانست و با تأکید بر اینکه باید بین ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ پایگاه داشته باشیم، تصریح کرد: درصورتی‌که دستگاه‌های لرزه‌نگاری در کنار خطوط گسل دقیق کار کند، پیش‌نشانگر‌ها می‌توانند ۱۰ تا ۱۲ ثانیه زودتر اطلاع‌رسانی کنند تا فرصت اقدام داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->