باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

زندگی را خاکستری ببینید

  • کد خبر: ۱۵۰۰۵۷
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۳
زندگی را خاکستری ببینید
زمانی که فرد خلقی گشاده دارد، تصمیم‌گیری برای او راحت‌تر است. در رویداد‌های شاد بیشتر شرکت می‌کند، به مهمانی و سفر بیشتر می‌رود، بیشتر خرید می‌کند و...، درحالی‌که با خلق تنگ، حوصله و انگیزه هیچ‌کدام از این فعالیت‌های لذت‌بخش و مفرح را ندارد.

حتما برای شما هم پیش آمده است که از موضوعی غمگین، کسل یا بی‌حوصله باشید و به‌اصطلاح خلقتان تنگ باشد و نتوانید به انجام هیچ‌کار دیگری فکر کنید. تقریبا همه ما چنین حالت‌هایی را در بعضی دوره‌های زندگی‌مان تجربه کرده‌ایم. حالت‌هایی که باوجود معمولی‌بودن، اگر مدت‌زمان زیادی طول بکشند، منجر به اختلال افسردگی می‌شوند و بر همه جنبه‌های زندگی ما اثر منفی می‌گذارند. هدف از آموزش مهارت تنظیم خلق منفی، جلوگیری از همین پیامدهاست که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

زمانی که فرد خلقی گشاده دارد، تصمیم‌گیری برای او راحت‌تر است. در رویداد‌های شاد بیشتر شرکت می‌کند، به مهمانی و سفر بیشتر می‌رود، بیشتر خرید می‌کند و...، درحالی‌که با خلق تنگ، حوصله و انگیزه هیچ‌کدام از این فعالیت‌های لذت‌بخش و مفرح را ندارد.

افرادی که خلق تنگی دارند، بیشتر دچار مشکلات و تعارض می‌شوند و قادر به برقراری ارتباط مؤثر با دیگران نیستند.

تفکر خلاق در افرادی که خلق تنگی دارند به علت هیجانات منفی، کارآمد نیست و نتیجه آن هم انتخاب روش‌های حل مسئله نادرست و به‌کارگیری نامناسب است. درنتیجه فرد معمولا با درماندگی روبه‌رو خواهد شد.

بهره‌وری و تولید در این افراد هم معمولا بسیار کم است.

عزت‌نفس، یعنی ارزشمندی و احترام‌گذاشتن و ارزش قائل‌شدن برای خود، ازاین‌رو فردی که خلق تنگی دارد چنین احساسی را درباره خودش نخواهد داشت.

وقتی خلق فردی تنگ می‌شود، احتمال یادآوری خاطرات و رویداد‌های ناخوشایند گذشته هم در او بیشتر می‌شود و برعکس؛ بنابراین طبیعی است که خلق تنگ در کارآیی یا ناکارآیی حافظه هم اثرگذار باشد.

خودباوری و خودکارآمدی فردی که خلق تنگی داشته باشد، بسیار پایین است، یعنی هیچ‌گاه احساس مفید و کارآمدبودن در زندگی ندارد.

خلق منفی انگیزه‌های فرد را هم متأثر از خودش می‌کند و تا حد زیادی آن را کاهش می‌دهد.

راهکار‌های مقابله با خلق منفی چیست؟

موقعیت‌های ناخوشایند زندگی خود را بپذیرید، یعنی به این پذیرش برسید که بسیاری از رویداد‌های تلخ و ناراحت‌کننده زندگی گریزناپذیر و خارج از کنترل ماست و افکاری مانند اینکه چرا این‌جوری شد؟ این منصفانه نبود! کاش این اتفاق نمی‌افتاد، ما را بیشتر ناتوان و درمانده می‌کند.

درباره مسائل ناگوار زندگی، خود را سرزنش نکنید و بپذیرید که ممکن است این اتفاق برای هرکسی بیفتد.

مطلق و متعصبانه به مسائل نگاه نکنید و باید‌ها و نباید‌ها را کنار بگذارید، برای نمونه برخی افراد معتقدند که باید در همه موارد پیروز و موفق شوند، ازاین‌رو هرگاه شرایط این‌گونه نباشد، ناکامی و غم زیادی را متحمل می‌شوند. پس بهتر است؛ این‌گونه بیندیشید: «من تمام تلاشم را می‌کنم تا موفق شوم و اگر نشوم، باوجود اینکه متأسفم، اما برای رسیدن به موقعیت بهتر در فرصت‌های بعدی همه تلاشم را می‌کنم.»

رویداد‌های ناگوار را به مسائل دیگر تعمیم ندهید. منظور این است که با تجریه یک اتفاق ناخوشایند و ناگوار نباید از کل زندگی ناامید شد، پس در سختی‌ها و

ناملایمات زندگی سعی کنید واقع‌بین‌تر باشید و همه زندگی را سیاه یا منفی نبینید.

برای مبارزه با خلق منفی به آینده خوش‌بین باشید و منفی‌بافی نکنید.

زمانی که اتفاق تلخی را تجربه می‌کنید و غمگین و ناراحت هستید، جنبه‌های مثبت و خوشایند زندگی را هم در ذهنتان مرور کنید.

خود را مشغول انجام کاری کنید. با این‌کار کمتر به رویداد‌های منفی فکر می‌کنید، پاسخ‌های مثبت و خوشایندی از محیط اطراف دریافت می‌کنید و احساس مفید و توانمندبودن هم خواهید کرد.

به فعالیت‌های مفرح و لذت‌بخش بپردازید. انجام این فعالیت‌ها سبب می‌شود که زودتر به حالت طبیعی‌تان برگردید. معاشرت با دوستان، رفتن به گردش، تماشای فیلم‌های کمدی، شرکت در جشن‌ها و مهمانی‌ها، خرید رفتن، گوش‌دادن به موسیقی شاد، ورزش‌کردن و پرداختن به فعالیت‌های مورد علاقه تاحد زیادی روحیه‌تان را بهبود می‌بخشد و حالتان را خوب می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->