باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

رمضان؛ فرصتی برای تمرین مهارت خویشتن‌داری

  • کد خبر: ۱۵۸۱۱۴
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
رمضان؛ فرصتی برای تمرین مهارت خویشتن‌داری
مهارت خویشتن‌داری یادگرفتنی است و ماه‌مبارک رمضان هم فرصت خوبی برای یادگیری و تمرین این مهارت است.

روزه‌داری با تغییر عادت‌ها، نوع دیگری از زیستن را به‌همراه دارد؛ برای نمونه مراقبت در اعمال و دوری از گناه، مبارزه با نفس و همچنین بخش مهمی از حال خوبی که در هنگام افطار تجربه می‌کنیم، مرتبط با همین موضوع است که در آن به خود می‌بالیم و حسی آکنده از سپاس، اعتمادبه‌نفس و حرکت به سمت کمال را داریم؛ ازاین‌رو ماه مبارک رمضان، تمرین مهمی است برای مهارتی به‌نام خویشتن‌داری. مهارتی که از آن یاد کردیم، هسته اولیه اعتمادبه‌نفس و درواقع فضیلتی است که به ما یاد می‌دهد چگونه رفتارهایمان را تنظیم و خود را با واقعیت‌های زندگی منطبق کنیم.

مکانیسمی درونی که سبب می‌شود هر فکر زیان‌آوری را به عمل تبدیل نکنیم، کنترل بیشتری بر رفتارهایمان داشته باشیم، خود را با محیط و واقعیت تطبیق دهیم، ارضای خواسته‌های خود را به تعویق بیندازیم، انعطاف‌پذیری، همدلی بیشتری و رفتار‌های عجولانه کمتری از خود نشان بدهیم. میزان خویشتن‌داری در افراد متفاوت است. برخی بهتر از دیگران می‌توانند زندگی خود را اداره و به تعهداتشان عمل کنند، رازدار باشند و صبوری پیشه کنند. برخی هم در این زمینه توانایی کمتری دارند. اما خوبی ماجرا اینجاست که مهارت خویشتن‌داری یادگرفتنی است و ماه‌مبارک رمضان هم فرصت خوبی برای یادگیری و تمرین این مهارت است.

چند راهکار برای افزایش خویشتن‌داری

  • یکی از ویژگی‌های افراد خویشتن‌دار این است که سعی می‌کنند کاری انجام ندهند که دیگران اذیت شوند؛ بنابراین وقتی از آن‌ها خطایی سر می‌زند، خیلی سریع درصدد برطرف‌کردنش برمی‌آیند، پس اشتباه‌های خود را بپذیرید و آن‌ها را جبران کنید.
  • از ضعف‌های خود آگاه شوید برای برطرف‌کردن آن‌ها تلاش کنید.
  • نخستین گام برای افزایش خویشتن‌داری ترک عادت‌های کوچک است. سعی کنید یکی از عادت‌های بدتان را انتخاب و روی آن کار کنید، مانند ترک مصرف زیاد چای یا سیگار.
  • برای خود هدفی دشوار، اما دسترس‌پذیر پیدا کنید و برای دستیابی به آن هم زمان در نظر بگیرید، مانند کاهش وزن یا خواندن تعدادی کتاب.
  • سعی کنید طوری برنامه‌ریزی کنید که هیچ‌کاری به تعویق نیفتد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->