پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

نقد شویم و نقاد باشیم

  • کد خبر: ۱۵۱۱۷۶
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۸
نقد شویم و نقاد باشیم
تفکر نقادانه درواقع نوعی تفکر منطقی است که بیشتر برای انجام کار‌های مهم یا گرفتن تصمیم‌های اساسی کاربرد دارد.

حتما برای شما هم پیش آمده است که تصمیم به انجام کاری گرفته باشید و شخصی با صحبت‌ها و استدلالش نظرتان را عوض کرده باشد. این صحبت‌ها کاری شبیه تبلیغات انجام می‌دهند و بر انتخاب‌های شما اثرگذارند. اینکه چقدر تحت‌تأثیر این فضا‌ها قرار بگیرید، به میزان تحقیقاتی که شما پیش از انتخاب یا تصمیم‌گیری در‌باره هر موضوعی انجام می‌دهید بستگی دارد که به آن تفکر نقاد می‌گویند.

تفکر نقادانه چیست؟

تفکر نقادانه درواقع نوعی تفکر منطقی است که بیشتر برای انجام کار‌های مهم یا گرفتن تصمیم‌های اساسی کاربرد دارد. تفکر نقادانه به ما می‌گوید که هر حرف، صحبت و تبلیغی را بدون فکر و استدلال نباید پذیرفت و پیش از قبول یا رد آن باید به‌خوبی درباره‌اش فکر و از درستی و نادرستی‌اش اطمینان پیدا کرد.

داشتن تفکر نقادانه فقط مختص رفتار و گفتار دیگران نیست، بلکه شامل رفتار‌ها و گفتار‌های خود فرد نیز می‌شود، یعنی باید فرد انتقادپذیر باشد و دربرابر انتقاد هم حالت دفاعی به خودش نگیرد، بلکه همواره پذیرای تغییرات مثبت باشد.

راهکار‌های افزایش مهارت تفکر نقاد

سؤال کنید
در هنگام رویارویی با پدیده‌ها و موضوع‌های مختلف سعی کنید درباره آن موضوع پرسش‌های اساسی را مطرح کنید که در ذهنتان شکل می‌گیرد. همچنین در ابعاد گوناگون آن موضوع، بررسی و کنکاش کنید.

در باورهایتان بازنگری کنید
سعی کنید باور‌های اساسی ذهنتان را زیرسؤال ببرید و افق دیدتان را گسترش دهید.

با افراد موفق و باهوش در ارتباط باشید
افراد باهوش راه‌حل‌های مؤثرتری برای مسائل مختلف دارند، پس دوستی با آن‌ها را فراموش نکنید.

از زاویه‌های مختلف به مسائل نگاه کنید
فقط از زاویه دلتان مسائل را نبینید. بلکه در ذهنتان جای علت و معلول را عوض کنید و با عینک دیگران هم به آن مسائل نگاه کنید.

بدون اطلاعات کافی نتیجه‌گیر‌ی نکنید
تا زمانی که اطلاعات کافی برای نتیجه‌گیری ندارید، تنها پاسخ پذیرفتنی برایتان نمی‌دانم باشد. پذیرش این موضوع برای بیشتر افراد بسیار دشوار است. یادتان باشد این تفکر که پاسخ‌دادن، بهتر از پاسخ‌ندادن است، همیشه درست نیست.

از موقعیت‌هایی که نتایج اشتباه می‌شوند، غافل نشوید
هرگاه می‌پذیرید که چیزی درست است، حتما از راه بررسی نظر افرادی که با آن ایده موافق نیستند، تفکر خود را به چالش بکشید و نظر آن‌ها را بی‌طرفانه بشنوید. با این‌کار می‌توانید باور‌های خودتان را دوباره بررسی کنید و بیازمایید.

تلاش کنید بر سوگیری‌های شخصی‌تان غلبه کنید
سعی کنید در هنگام ارزیابی اطلاعات جدید تا جایی که ممکن است از اظهارنظر‌های شخصی بپرهیزید و احساساتتان را دخالت ندهید. همچنین در برابر ایده‌ها و اطلاعات جدیدی که دریافت می‌کنید از همان ابتدا موضع نگیرید.

در رویارویی با اطلاعات جدید منعطف باشید
وقتی ثابت شد که تاکنون باور‌های اشتباهی را در ذهن خود پرورانده‌اید، آمادگی آن را داشته باشید که آن باور‌ها را تغییر دهید یا اصلاح کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->