صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

سب النبی چیست و چه مجازاتی دارد؟

  • کد خبر: ۱۶۲۸۱۵
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۱
سب النبی چیست و چه مجازاتی دارد؟
سب النبی، به معنای فحاشی یا توهین و اهانت به پیامبر، ائمه معصومین (ع) و حضرت زهرا (ع) است.

به گزارش شهرآرانیوز، پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع)، در دین مبین اسلام و در میان شیعیان، از جایگاه و احترام والا و ویژه‌ای برخوردار هستند و مردم، همواره، از آن ها، به نیکی و بزرگی یاد می‌کنند و از این رو، اهانت نسبت به آن‌ها برای اهل این مسلک، بسیار سخت و ناراحت کننده بوده و به هیچ روی، چنین امری را بر نمی‌تابند.

ارزش و شان پیامبر (ص)، ائمه معصومین (ع) و حضرت زهرا سلام الله علیها، به اندازه‌ای است که در قانون مجازات اسلامی نیز قانون گذار، سب النبی را جرم انگاری نموده و برای توهین به ایشان، مجازات تعیین کرده که مجازات بسیار سنگینی می‌باشد.

سب النبی چیست؟

سب در لغت، به معنی اهانت و دشنام دادن است و اگر کسی این الفاظ را نسبت به پیامبر به کار ببرد، گفته می‌شود سب النبی صورت گرفته است. سب النبی در ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی، به عنوان جرم شناخته شده و قانون گذار، در این ماده، در تعریف آن، مقرر می‌دارد:

"هر کس پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلم و یا هریک از انبیا عظام الهی را دشنام دهد یا قذف کند، ساب النبی است ... "
تبصره- قذف هر یک از ائمه معصومین علیهم السلام و یا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علی‌ها یا دشنام به ایشان، در حکم سب نبی است. "

بر اساس این ماده، سب النبی، یعنی، توهین، اهانت یا قذف کردن پیامبر و این عمل، جرم می‌باشد و چنانچه، توهین و اهانت، نسبت به ائمه معصومین (ع) و حضرت زهرا سلام الله علیها، صورت گیرد نیز، در حکم سب النبی است و حکم مجازات توهین به پیامبر (ص) که در ادامه، توضیح خواهیم داد، در این موارد نیز، در خصوص مرتکب، اعمال خواهد شد.

مجازات سب النبی

ارتکاب به جرم سب النبی، مرتکب را با حکم مجازات این جرم، یعنی، حکم مجازات توهین به پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) و حضرت زهرا (س)، روبرو خواهد کرد.

ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی، حکم جرم سب النبی را اعدام می‌داند و حتی، اگر شخصی، نسبت به ائمه اطهار(ع) یا حضرت زهرا(س)، مرتکب قذف یا دشنام، شده باشد نیز، اعدام خواهد شد؛ چراکه توهین به این اشخاص والا مقام نیز در حکم سب النبی بوده و قانون گذار، در تبصره ماده ۲۶۲، به آن، تصریح نموده است.

چنانچه شخصی، از روی اکراه یا غفلت یا سهو، مرتکب دشنام و قذف پیامبر یا ائمه معصوم شود یا زمانی که در حالت مستی و غضب است، بدون توجه به معنای الفاظ، آن‌ها را به کار ببرد و به پیامبر یا ائمه اطهار توهین کرده و آن‌ها را قذف نماید، ساب النبی محسوب نمی‌شود، اما به هر ترتیب، چنین عملی، موجب صدور حکم شلاق تعزیری تا هفتاد و چهار ضربه، در حق مرتکب، خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->