پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد پوتین: آماده همکاری با اوکراین برای دستیابی به توافق هستیم آیین بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور در مسجد امام محمد باقر(ع) مشهد برگزار شد+فیلم عراقچی: پیرو مسیر شهید امیرعبداللهیان باشیم وزیر امور خارجه عراق با پزشکیان دیدار کرد قالیباف: رژیم صهیونیستی هویت ژئوپلیتیک مستقلی ندارد سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه ایران لفاظی کرد عراقچی: ایران می‌تواند مرکزی برای تبادل اطلاعات در منطقه و بین الملل باشد ادعای کاخ سفید درباره حق غنی‌سازی ایران تاکید پزشکیان بر تسریع در جذب سرمایه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی سفیر ایران در انگلیس احضار شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری از بن‌بست در مذاکرات دوحه خبر دادند اخلاقی: کشور‌های عربی می‌دانند که هر پیمان و قراردادی بدون حضور ایران به نتیجه نخواهد رسید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: توان رهگیری و انهدام پرنده‌های دشمن افزایش ۵ برابری یافته است پزشکیان در نشست با معاونان وزارت کار: اجرای طرح محله‌محوری باعث توزیع هدفمند خدمات اجتماعی می‌شود وزیر امور خارجه ترکمنستان: از اجرای پروژه‌هایی مثل بزرگراه عشق‌آباد تا مرز ایران حمایت می‌کنیم انصراف معاون ترامپ از سفر به فلسطین اشغالی سازمان جهانی بهداشت: ۵۷ کودک در نوار غزه از گرسنگی جان باخته‌اند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ۱۶۰ منطقه در غزه را هدف قرار داد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در روز دوم دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

سقوط ۱۷ درصدی ارزش لیر ترکیه بعد از انتخابات

  • کد خبر: ۱۶۸۲۷۱
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹
سقوط ۱۷ درصدی ارزش لیر ترکیه بعد از انتخابات
افت ارزش پول ملی ترکیه طی چهار ماه اخیر و از زمان وقوع زلزله شروع شده و در یک ماه اخیر و با پیروزی حزب حاکم ترکیه و شخص رجب طیب اردوغان رییس جمهور این کشور در انتخابات اخیر، شدت گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، کاهش ارزش پول ملی ترکیه که پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده بود، طی روز جاری شدت گرفت به طوری که ارزش برابری لیره در مقابل دلار نسبت به قبل از انتخابات، ۱۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

تارنمای خبر.۷ ترکیه نرخ فروش هر دلار در بازار ارز این کشور در روز جاری را ۲۳.۴۰ لیره و نرخ فروش هر یورو را ۲۵.۷۰ لیره اعلام کرد و نوشت: افزایش ارزش دلار و یورو در برابر لیره پس از انتخابات به ۱۷ درصد رسیده و این روند همچنان ادامه دارد.

به نوشته این رسانه، نرخ هر دلار آمریکا در بازار ارز ترکیه پیش از برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ می (هفتم خردادماه ۱۴۰۲) حدود ۱۹.۹۶ لیره بود، ولی با بیش از ۱۷ درصد افزایش امروز به ۲۳.۴۰ لیره رسید.

خبر.۷ همچنین از افزایش قیمت شاخص‌ها در بورس اوراق بهادار ترکیه هم خبر داد و نوشت: شاخص BIST ۱۰۰ به رقم پنج هزار و ۵۹۰ رسیده و نشان دهنده رشد ۱۵ درصدی قیمت طی سال جاری میلادی است.

این رسانه با اشاره به افزایش قیمت دلار، سهام و طلا در بازار‌های مالی ترکیه اعلام کرد: هم اکنون هر گرم طلا با قیمت یک هزار و ۴۶۱ لیره معامله می‌شود که بالاترین نرخ در تاریخ ترکیه است.

خبر.۷ افزایش ریسک پذیری در بازار‌های جهانی سهام، نبود اطمینان به کارآمدی سیاست‌های پولی بانک مرکزی ترکیه، احتمال افزایش نرخ بهره و تداوم تورم حدود ۴۰ درصدی را از علل افزایش نرخ ارز و نابسامانی اخیر در بازار‌های مالی و ارزی ترکیه عنوان کرد.

روزنامه قرار ترکیه چند روز پیش از تداوم افت ارزش لیره پس از معرفی "محمد شیمشک" به عنوان وزیر دارایی و خزانه داری کشور که امیدواری زیادی ایجاد کرده بود، معنی دار خواند و نوشت: لیره ترکیه هفته جدید را با افت ارزش آغاز کرد.

این رسانه، کاهش نرخ بهره بانکی تا حد ۸.۵ درصد را از عوامل تشدید ارزش پول ملی ترکیه عنوان کرد و گزارش داد: همه به آغاز سیاست‌های اقتصادی وزیر جدید دارایی و خزانه داری اردوغان چشم دوخته‌اند و بر بازگشت تعادل و ثبات به بازار امیدوار هستند.

تارنمای خبر ترک نیز طی گزارشی با اشاره به آغاز به کار محمد شیمشک وزیر دارایی و خزانه داری جدید ترکیه به نقل از وی نوشت: ترکیه گزینه‌ای جز بازگشت به بستر و مبنای عقلانی در اقتصاد ندارد.

این رسانه به نقل از شیمشک گزارش داد: پیروی از اقتصاد متکی به قواعد مهم علمی در راه رساندن کشور به رفاه مورد نظر بسیار حائز اهمیت است و در این مسیر باید به ثبات مالی در اقتصاد کلان اولویت داده شود.

افزایش نرخ ارز‌های خارجی و رشد نرخ تورم در ترکیه در سال گذشته میلادی موجب بروز بحران جدی در اقتصاد این کشور شد به طوری که در نیمه پاییز، نرخ تورم در این کشور به بالای ۸۵ درصد رسید و سال ۲۰۲۲ میلادی نیز با میانگین نرخ تورم ۶۴.۲۷ درصد به پایان رفت.

گزارش منتشر شده توسط موسسه آمار ترکیه، نرخ کنونی تورم در این کشور را حدود ۴۰ درصد نشان می‌دهد که پایین‌ترین رقم در یکسال گذشته است.

هرچند که اقتصاددانان ترکیه انتظار تورمی برای پایان سال ۲۰۲۳ را حدود ۴۴.۵۵ درصد پیش بینی کرده‌اند، ولی سیاست‌های دولت جدید ترکیه می‌تواند تغییرات عمیق مثبت و منفی در این رقم اعلام شده ایجاد کند.

هنوز سیاست‌های اقتصادی دولت جدید ترکیه اعلام نشده و اردوغان و وزیر اقتصاد جدید او تنها بر مهار تورم متمرکز شده‌اند، ولی با شفاف‌تر شدن فضای تصمیم در دولت جدید، نرخ تورم و ارزش پول ملی ترکیه نیز متناسب با آن دچار نوسان خواهد شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->