آیا موضوع رفع فیلترینگ به نتیجه می‌رسد؟ بریتانیا با تبدیل‌شدن به اولین کشوری که کاملاً زغال‌سنگ را کنار می‌گذارد چقدر ریسک کرد؟ پاسخ پازل امروز میجر (سه‌شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳) پاسخ سوال امروز تایم فارم (دوشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳) پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳) چرا سونی درایو نوری را از پلی استیشن ۵ پرو حذف کرد؟ آخرین گزارش ایسپا از میزان استفاده مردم ایران از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها (مهر ۱۴۰۳) + نمودار پاسخ پازل امروز میجر (یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳) چه زمانی به آنتالیا سفر کنیم؟ سرور مجازی امارات؛ میزبانی از کشور همسایه پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) چرا ناپدید شدن محتوای آنلاین یک بحران جهانی است؟ واکنش مردم به قیمت گذاری توکن همستر | ایردراپی که همه را ناامید کرد! عذرخواهی وحید شمسایی و حسین طیبی بابت حذف‌ از جام جهانی فوتسال ازبکستان ماهواره چمران ۱ آماده انجام ماموریت اصلی (۵ مهر ۱۴۰۳) پاسخ پازل امروز میجر (جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳) توکن‌های همسترکامبت به کیف پول کاربران منتقل شد | برداشت از طریق دکمه Direct claim چگونه است؟ توکن همستر کامبت لیست شد + قیمت اولیه گوگل سه میلیارد دلار داد تا دوباره این نوابغ را استخدام کند زمان عرضه ریمستر بازی Horizon Zero Dawn مشخص شد + ویدئو استفاده پلیس از ابزار هوش مصنوعی که ۸۱ سال زمان حل پرونده‌ها را به ۳۰ ساعت کاهش می‌دهد
سرخط خبرها

سازمان ملل درباره خطر تراشه‌های مغزی هشدار داد

  • کد خبر: ۱۷۴۶۵۳
  • ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۲
سازمان ملل درباره خطر تراشه‌های مغزی هشدار داد
سازمان ملل متحد هشدار داده است که پیشرفت فناوری‌های عصبی می‌تواند خطرات بالقوه‌ای داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز - سازمان ملل می‌گوید استفاده از تراشه‌های مغزی ممکن است حریم خصوصی ذهنی افراد را به خطر بیندازد. درنتیجه از کشور‌ها خواسته شده است تا قوانین و مقرراتی را برای این صنعت وضع کنند.

سازمان ملل متحد می‌گوید ایمپلنت‌ها و اسکن‌های مغزی در فناوری‌های پیشرفته عصبی می‌توانند به‌صورت بالقوه خطرناک باشند و به هوش مصنوعی اجازه دهند که به حریم خصوصی و افکار ما نفوذ کند.

با پیشرفت سریع هوش مصنوعی، باید برای حوزه فناوری‌های عصبی قانون‌گذاری شود. «گابریلا راموس»، دستیار دبیرکل یونسکو در امور اجتماعی و علوم انسانی، می‌گوید این فناوری دامنه وسیعی را تحت پوشش قرار می‌دهد و می‌تواند قابلیت‌های خطرناکی داشته باشد.

راموس توضیح می‌دهد: «ما در مسیر حرکت به‌سمت دنیایی هستیم که در آن الگوریتم‌ها به ما اجازه می‌دهند فرایند‌های ذهنی افراد را رمزگشایی کرده و به‌طور مستقیم مکانیزم‌های زیربنایی مربوط به مقاصد، احساسات و تصمیمات را در مغز دستکاری کنیم.

«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل نیز می‌گوید این فناوری با سرعت فوق‌العاده زیاد درحال پیشرفت است. تراشه‌های عصبی اگرچه می‌توانند کاربرد‌های زیادی داشته باشند، اما ممکن است هزینه‌هایی را هم به کاربران خود تحمیل کنند.

یونسکو با زنی به نام «هانا گالوین» صحبت کرده است که به بیماری صرع مبتلا بود و از یک تراشه عصبی استفاده می‌کرد تا حملات عصبی را تشخیص دهد و به‌موقع به کاربر اعلام کند که باید روی زمین دراز بکشد. اما این دستگاه درنهایت شرایط زندگی گالوین را بدتر کرد، چون او روزانه حدود ۱۰۰ حمله را تجربه می‌کرد و این دستگاه مدام فعال می‌شد و به او هشدار می‌داد.

گالوین می‌گوید: «احساس می‌کردم شخصی داخل سرم است و آن شخص من نبودم. به‌تدریج بیشتر و بیشتر افسرده شدم. اصلاً این دستگاه را دوست نداشتم.» او درنهایت تصمیم گرفت تراشه را از مغزش خارج کند.

البته تراشه‌های مغزی می‌توانند برای برخی افراد فوق‌العاده باشند. برای مثال، با این تراشه‌ها می‌توان قابلیت بینایی را به افراد نابینا برگرداند و اجازه داد تا معلولان جسمی دوباره امکان راه‌رفتن پیدا کنند.

دبیرکل یونسکو پیش‌تر در ماه ژوئن گفته بود: «فناوری‌های عصبی می‌توانند به حل بسیاری از مشکلات سلامتی کمک کنند، اما درعین‌حال به مغز دسترسی داشته باشند و آن را دستکاری کنند و اطلاعات جدیدی را درباره هویت و احساسات ما به‌وجود بیاورند. این فناوری‌ها می‌توانند حق کرامت انسانی، آزادی اندیشه و حریم خصوصی ما را تهدید کنند.»

منبع: دیجیاتو به نقل از خبرگزاری AFP

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->