پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پروژه‌های دشمن برای ناامن‌سازی ایران شکست خورده است

  • کد خبر: ۱۸۱۵۲۳
  • ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳
پروژه‌های دشمن برای ناامن‌سازی ایران شکست خورده است
پشت‌سر گذاشتن اغتشاشات مورد حمایت تمام‌عیار غرب در ایران و همچنین حرکت تهران به سمت عضویت در سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در راستای شکست پروژه منزوی‌سازی کشور و خنثی‌سازی تحریم‌ها، عصبانیت را در چهره و قلم آمریکایی‌ها و رسانه‌های آن‌ها پدیدار کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، روز پنجشنبه بود که «سیریل رامافوسا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی پس از پایان رایزنی‌های پانزدهمین نشست سران گروه بریکس در پایتخت این کشور، «اعلامیه ژوهانسبورگ دوم» را قرائت کرد و از دعوت از اعضای جدید به این گروه شامل جمهوری اسلامی ایران، آرژانتین، اتیوپی، عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی خبر داد و اعلام کرد عضویت اعضای جدید از ژانویه ۲۰۲۴ رسمی خواهد شد.

در حال حاضر این گروه با ۳۱.۵ درصد، بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی جهانی را در مقایسه با سایر بلوک‌های اقتصادی از جمله گروه هفت با ۳۰.۷ درصد به خود اختصاص داده است. ۴۶ درصد از نیروی کار دنیا، یک چهارم مساحت خشکی زمین و حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان یعنی سه میلیارد و ۱۸۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱، به اعضای فعلی این گروه تعلق دارد.

رسانه‌های بین‌المللی نیز به اعلام این خبر واکنش‌های گسترده‌ای نشان دادند و آن را در راستای حرکت کشورهای اصلی شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که البته برخی از آن‌ها با غرب هم رابطه خوبی دارند و همچنین اعضای جدید به سمت مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب و همچنین تشکیل جهان چندقطبی دانستند.

روزنامه نیویورک‌تایمز اما در مطلبی که روز جمعه منتشر کرد، سعی کرد موضوع پیوستن ایران به بریکس را به اغتشاشات شکست‌خورده پائیز گذشته گره بزند.

در حالی که در بسیاری از جملات مطلب این رسانه آمریکایی عصبانیت از موفقیت ایران در پشت‌سر گذاشتن اغتشاشات مورد حمایت غرب به چشم می‌خورد، اما روزنامه نزدیک به دموکرات‌ها به «پیروزی سیاسی» ایران نیز اعتراف است.

نیویورک تایمز با اشاره به اغتشاشات سال گذشته و همچنین برخی مشکلات اقتصادی در ایران که البته بسیاری از آن از جمله افزایش نرخ ارز پس از این حوادث به وجود آمد، در راستای ناامیدسازی مردم ایران نوشته است: «در طول ۱۲ ماه گذشته، ایران از یک بحران به بحرانی دیگر می‌رود و مشکلات اقتصادی در ایران به سختی قابل حل هستند». 

روزنامه آمریکایی با این حال با ذکر موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران در عضویت در سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی نظیر شانگهای و بریکس و همچنین احیای روابط با عربستان سعودی، به نزدیک‌شدن به سالگرد اغتشاشات سال گذشته اشاره کرده و می‌نویسد: «بسیاری از ایرانی‌ها و فعالان این تلاش‌های اخیر از سوی برخی کشورها برای جلب‌نظر ایران را ضربه‌ای به آرزوهای خود برای تغییر در داخل می‌بینند».

«هنری رم» عضو ارشد «اندیشکده واشنگتن برای خاور نزدیک» اما درباره پیوستن ایران به بریکس معتقد است «بخشی از پیام دولت برای مخاطبان داخلی و خارجی ایران است که آن‌ها قرار نیست جایی بروند و تایید شماری از قدرت‌های جهان را با خود دارند. ایران مطمئناً دیگر منزوی نیست».

البته این شاید چندمین پاسخ ایران به غرب پس از دخالت آن‌ها در امور داخلی کشور بود. تن دادن واشنگتن به شروط ایران در مذاکرات غیرمستقیم برای تبادل زندانیان و آزاد کردن ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در کره جنوبی، صدای جمهوری‌خواهان آمریکایی را درآورده و آن‌ها، دولت بایدن را به «باج دادن» به تهران متهم کرده‌اند.
 
کارشناسان نیویورک‌تایمز همچنین اعتراف کرده‌اند این موفقیت‌ها در عرصه سیاست خارجی، به ایران اهرمی در برابر آمریکا می‌دهد. ایران می‌تواند بگوید که ایالات متحده نتوانسته آن را از نظر سیاسی منزوی کند و کشور را از نظر اقتصادی شکست دهد. در نتیجه، با اعتماد به نفس وارد مذاکره جدید شود و آمریکایی‌ها را به چالش بکشد.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران می‌گوید: امروز دنیا، دنیای یک‌جانبه‌گرایی نیست. نظم بین‌المللی جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است. یکی از ویژگی‌های این نظم جدید تمرکز و تلاش کشورها برای عبور از یکجانبه‌گرایی به سمت چندجانبه‌گرایی است. همه این‌ها و استفاده از فرصت‌های این سازمان‌ها یعنی حرکت به سمت چندجانبه گرایی و یعنی مقابله با سیاست‌های یکجانبه‌گرایی از جمله تحریم‌ها.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->