هشدار پاوز به کاربران: امتیازات خود را قبل از اسنپ شات برگردانید! + آموزش و تاریخ بزرگ‌ترین شکست‌های حوزه فناوری در سال ۲۰۲۴ بالاخره تاریخ لیست بازی شکست خورده «تپ سواپ» مشخص شد! اختلال واتساپ برطرف شد (۷ دی ۱۴۰۳) OpenAI قصد دارد ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته بسازد فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل می‌گیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ می‌دهد فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی سال نو میلادی را تبریک گفتند + فیلم محققان اسکاتلندی: افزایش بیماری‌های روانی ارتباطی مسقیم با آلودگی هوا دارند ۱۰ دنیای رنگی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد ویدئو | آنباکس کیبورد Wind X98 با طراحی جذاب و صدایی دلنشین ویدئو | توضیحات ستارهاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری از مسیر رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتس‌اپ
سرخط خبرها

امکان بررسی قدمت اثر انگشت

  • کد خبر: ۱۸۳۴۱
  • ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۳
امکان بررسی قدمت اثر انگشت
شیمی‌دانان دانشگاه ایالتی آیووا راهی برای تعیین قدمت اثر انگشت‌ها کشف کردند.
به گزارش شهرآرانیوز و به نقل از پایگاه اینترنتی «فیز»، «پیج هینرز» از دانشگاه ایالتی آیووا با استفاده از یک الگوریتم کامپیوتری مشغول تجزیه و تحلیل عینی تخریب و از هم پاشیدگی اثر انگشت در طول زمان بود تا بتواند قدمت آن را تعیین کند که متوجه نکته دیگری در داده‌هایش شد، روغن‌های چرب اشباع نشده در اثر انگشت از نتیجه سنجش‌های وی غائب بودند.

محققان پس از بررسی‌های متعدد سرانجام به جواب رسیدند: با ناپدید شدن چربی‌های اشباع نشده یا تری اسیل گلیسرول‌ها از داده ها، ترکیبات دیگر ناشی از واکنش با اُزن (اُزنکافت) به جای آن‌ها ظاهر می‌شدند.

کشف این موضوع به انجام مطالعات و آزمایشات متعددی در تایید این موضوع منجر شد که اُزن باعث تجزیه و از هم پاشیدگی چربی‌های اشباع نشده در اثر انگشت می‌شود؛  این یافته اساس ابداع یک ابزار کارآمد برای تعیین قدمت اثرانگشت‌ها شد.  

محققان در ادامه از دستگاهی به نام «طیف سنجی جرمی واجذبی/یونشی لیزری به کمک ماتریس» یا (matrix-assisted laser desorption / ionization mass spectroscopy) استفاده کردند. این فناوری از یک لیزر برای آنالیز ترکیبات باقی مانده بر روی یک سطح استفاده کرده و سپس میزان جرم و بار الکتریکی هر جزء از یک نمونه، چون روغن‌های مختلف موجود در یک اثر انگشت را ثبت می‌کند. این ابزار تصویربرداری به شیمیدان‌ها اجازه داد تا تجزیه روغن‌های اشباع نشده موجود در اثرانگشت را در اثر واکنش با اُزن هوا ردیابی کرده و قدمت اثر انگشت را تعیین کنند.

با این وجود داده‌های این مطالعه نشان داد که میزان چربی‌های اشباع نشده در اثر انگشت افراد، میزان واکنش این چربی‌ها با اُزن و تجزیه ناشی از آن در افراد مختلف متفاوت است؛ بنابراین هنوز به انجام تحقیقات بیشتر در این باره و همچنین در مورد عوامل زیست محیطی، چون رطوبت که بر میزان واکنش چربی‌های اشباع نشده مذکور با ازن تاثیر می‌گذارند، نیاز است.

گزارش این پژوهش در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.
 
منبع: ایرنا


 

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->