ورود روزانه ۷۰۰ کیلوگرم طلا از فرودگاه امام‌خمینی(ره) به کشور سهم اجاره‌نشینی در شهر‌ها ۵ برابر روستا‌ها | سهم اجاره‌‎نشینی در روستا‌ها چقدر است؟  نامه مهم اتاق اصناف: طلافروشی‌ها موظف به ثبت معاملات خود در سامانه جامع تجارت شدند افزایش دوبرابری تعداد پرواز‌های مستقیم ایران و روسیه در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ فرایند تخصیص ارز برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد واکنش جالب کارشناس تغذیه به خبر توقف تولید نوشابه کوکاکولا در ایران جزئیاتی از رأی دیوان عدالت درباره واردات قطعات خودرو زوجین تهرانی با وام مسکن نمی‌توانند بیشتر از ۷ متر آپارتمان خریداری کنند | حساب و کتاب اقساط وام مسکن را ببینید چرا بازار بورس پویا نیست؟ | تحلیل جمعی از کارشناسان از سایه جنگ بر بازار سهام بودجه اکتشافات ذخایر معدنی در ایران، یک‌دهم استاندارد جهانی است درآمد‌های مالیاتی خراسان رضوی از محل شناسایی مؤدیان جدید و فرار مالیاتی، ۴۵ درصد افزایش یافته است تولید آزمایشی «سمند سورن» در ایران خودرو خراسان آغاز شد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) وعده ایران خودرو به خریداران: تا پایان سال همه خودرو‌های طرح اخیر را تحویل می‌دهیم | برنامه ایران خودرو برای بهار و تابستان ۱۴۰۴ عرضه ۳۵۰ ملک در مزایده سازمان اموال تملیکی | ملکی به ارزش پایه ۹۶۰ میلیارد تومان به مزایده گذاشته می‌شود موضوع مشاغل سخت درخصوص جان‌باختگان معدن طبس مغفول نخواهد ماند چرا سود سهام عدالت واریز نمی‌شود؟ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) وزن منفی ریسک‌های سیستماتیک در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۰ مهر ۱۴۰۳) رشد ۳۵ درصدی صادرات به کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا خصوصی‌سازی شرکت‌های بزرگ دولتی برای عرضه سهام عدالت به جاماندگان نرخ امروز طلا و سکه در مشهد چقدر است؟ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) نیازی به واردات گوشت برای تنظیم بازار نداریم | به سهولت توان تولید یک میلیون تن گوشت در کشور وجود دارد افت محسوس قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) متضرر اصلی توقف‌های مرزی کامیون‌ها، مصرف‌کننده نهایی و صاحبان کالاها هستند قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دنا پلاس ۸۹۸ میلیون تومان شد هنوز قیمت جدید شیر به کارخانه‌‌های لبنیات ابلاغ نشده است
سرخط خبرها

رشد دو برابری صادرات زعفران در گرو رفع موانع دولت

  • کد خبر: ۱۸۵۰۱۷
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۳
رشد دو برابری صادرات زعفران در گرو رفع موانع دولت
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: اگر موانع صادرات بر داشته شود رشد دو برابری صادرات زعفران را خواهیم داشت.

غلامرضا میری درگفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز تصریح کرد: از ابتدای فرودین ماه سال جاری شاهد رشد ۶۱ درصدی صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته ایم که می‌توانست صد در صد هم باشد. اما موانعی که بر سر راه صادرات وجود دارد نمی‌گذارد ظرفیت این محصول نمایان شود. مسلما اگر این موانع بر طرف شود ما می‌توانیم رکورد صادرات را که حدود ۳۲۵ تن در سال ۹۹ بوده است را بزنیم.

حمایت از صادر کننده از جنس رفع موانع باشد

میری یادآورشد: با توجه به اینکه کشاورز ما نیاز به حمایت دارد دولت باید از تولید حمایت لازم را داشته باشد تا کشاورز ما مجبور نشود گل زعفران که با زحمت جمع کرده با هر قیمتی به بازار عرضه کند. اگر چه که حمایت از کشاورز‌ها به طور معمول از جنس مادی است، اما صادرات کننده جنس حمایتی که میخواهد بر طرف شدن موانع صادرات است.

وی با اشاره به اختلاف نرخ پایه گمرکی و نرخ واقعی زعفران افزود: این سوال پیش می‌اید وقتی که زعفران کیلویی ۷۰۰ دلار صادر شده چرا با نرخ پایه ۱۲۰۰ دلار باید برگشت داده شود؛ صادر کننده از کجا باید تامین کند.

بستر قاچاق زعفران فراهم شده است

میری اضافه کرد: وقتی برای صادر کننده این همه موانع وجود دارد و بر هزینه سربار او افزوده می‌شود ناخواسته بستر برای قاچاق این محصول فراهم می‌کنیم و زعفران بی کیفیت از طریق مبادی غیر قانونی به بازار‌های جهانی راه پیدا می‌کند. صادر کننده این درخواست را دارد ارز حاصل از صادرات در بازار آزاد عرضه شود.

این صادرکننده زعفران افزود: مسلما اگر این موانع بر داشته شود صادرات رشد خواهد داشت و در نهایت دولت هم از این افزایش صادرات سود می‌برد. اگر حمایت‌ها به صورت ویژه بروی این دسته کالا‌های ارز آور صورت بگیرد می‌توان صادرات کنونی زعفران که حدود ۴۰۰ تن است را به هزار تن هم افزایش دهیم.

میری یاد آور شد: دولت قرار بوده در سال گذشته بابت صادرات زعفران مشوق‌های صادراتی بدهد. مشوق‌های صادراتی که از سال ۸۷ قطع شده است. اکنون که صادرات در حال انجام است و تعهد ارزی برای صادر کننده برقراراست وصادر کننده مشکلات عدیده‌ای دارد بهتر است رفع موانع در قالب مشوق صادراتی باشد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران افزود: پیشنهاد داشتیم به صادرکننده زعفران اجازه دهند واردات داشته باشد و یا ارز به وارکننده کالا‌ها مثل گوشی مسقیتم عرضه کند تا متضرر نشود.

ارز حاصل از صادرات در بازار آزاد عرضه شود

نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه اکنون حداقل نرخ هرکیلو زعفران ۳۷ میلیون تومان و حداکثر ۵۰ میلیون تومان بوده که نسبت به هفته‌های اخیر تغییری نداشته است درباره پیش بینب تولید این محصول تصریح کرد: زعفران تا زمانیکه که از زمین به رویش نیاید نمی‌توان پیش بینی تولید آن را داشت و از طرفی پیش بینی‌ها تاثیر مثبت و منفی در بازار دارد و نباید زودتر از موعد در مورد این محصول اظهار نظر کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->