معرفی و نقد «در باب تسلی خاطر، آرامش در عصر ظلمت» در پردیس کتاب مشهد | رنج و تسلّی امکانی برای رشد انسان است درگذشت علی رشوند، بازیگر و تهیه‌کننده تئاتر + علت برگزیدگان جشنوارۀ فیلم عمار معرفی شدند مروری بر برخی از مستند‌هایی که درباره شهید حاج قاسم سلیمانی ساخته شده‌اند صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ روایت کردن، مهم‌ترین کار جهان است رمان «سردار ایرانی» در کتاب‌فروشی‌ها غربت موسیقی مقامی در بی‌مهری‌ها پخش فیلم تلفن زمان برای نابینایان و ناشنوایان + زمان پخش نگاهی به فیلم‌های احتمالی چهل‌وسومین جشنواره فجر در بخش اجتماعی فصل اول برنامه هزار و یک شب، ۱۰۰ قسمت است + زمان پخش درباره مجموعه متغیر منصور اثر یعقوب یادعلی | داستان‌هایی درباره تغییر فیلم توقیف‌شده مسیح پسر مریم، سریال می‌شود بهترین فیلم سال ۲۰۲۴ از نگاه انجمن منتقدین فیلم بریتانیا» (UKFCA) فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۱۳ و ۱۴ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان حمید نعمت‌الله: یک سانس در جشنواره به فیلم قاتل و وحشی بدهید مهران مدیری با «گل یا پوچ» جدید برمی‌گردد آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در مشهد برگزار شد+ویدئو پژمان جمشیدی با فیلم سینمایی روز جزیره، در راه فجر چهل و سوم
سرخط خبرها

به بهانه سالروز درگذشت علامه دهخدا

  • کد خبر: ۱۹۰۶۱
  • ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۰
به بهانه سالروز درگذشت علامه دهخدا
مهدی سیدی - خراسان‌پژوه
علی‌اکبر دهخدا در سال ۱۲۵۷ به دنیا آمد و پس از ۷۷ سال در هفتم اسفند ۱۳۳۴ چشم از جهان فروبست. به مناسبت سالروز درگذشت او چند خطی را درباره او می‌نویسم.
در این راستا وقتی به احوال بزرگان معرفت و ادبی، چون علامه دهخدا می‌اندیشیم، به یاد می‌آوریم که او بی هیچ مدرک و عنوان آب و نان‌آوری و هیچ شغل، سمت رسمی، حقوق استادی و وزارت و وکالت و فرهنگستانی یک‌تنه عمری را چمباتمه زده و «لغت‌نامه» و «امثال‌وحکم» ما را تدوین کرده است.
در عین حال دهخدا به بهانه اینکه «ما اساتید ادب را چه به امور سیاسی و حال و روز کار سیاه مملکت و ملت؟» شانه از زیر بار گران دخالت در امور سیاسی هم خالی نکرده و «چرندوپرند» را با زبان طنز سیاسی نوشته است. در عین حال او از روزنامه‌نویسی و فعالیت سیاسی هم غافل نبوده است.
فریاد آدم! از ته دل برمی‌آید که «الهی درد و بلای امثال دهخدا و ملک‌الشعرا بهار و... بخورد به فرق سر دانشمندنما‌های حقه‌باز نان به نرخ روز خوری که بدون رساندن هیچ ثمر بارزی به عامه مردم، به انواع مختلف و با هوچی‌گری مشغول تبلیغات و بزرگداشت گرفتن برای خود هستند و در کنار آن، دولپی هم از آخور می‌خورند و هم از توبره!»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->