جلیل شعبانی درگذشت+بیوگرافی و علت فوت خلق اثر هنری نقاشان مشهدی به یاد شهید «سیدحسن نصرالله» + فیلم دیپلم افتخار جشنواره روسی برای «آوای ابرها» بازیابی هویت غنی دینی و انقلابی‌ از طریق داستان‌نویسی ضروری است یادی از مرحوم غلامعلی پورعطایی، استاد بی بدیل دوتار از خطه تربت جام هم زمان با سالروز درگذشتش جایزه ملی داستان حماسی، احیای هویت ادبی و حماسی خراسان رضوی است + فیلم دبیر اجرایی چهارمین جایزه ملی داستان حماسی: ۸۸۹ اثر به جشنواره ارسال شده است بررسی وضعیت نسبت هنر و فرهنگ دفاع مقدس | واجب فراموش شده برگزاری نمایشگاه نقاشی هنرمندان مشهدی با عنوان «ماشین طبیعی» | نگاه هنرمندانه به زیست شناسی در عصر هوش مصنوعی اجلاس همکاری‌های علمی‌فرهنگی زبان و ادبیات فارسی در نیشابور، فرصتی برای تقویت ارتباط در حوزه تمدنی زبان فارسی گفتگو با دکتر محمود اکرامی فر درباره نسبت‌های شعر و رسانه در گذر زمان | شعر بیشتر شده، اما قوی‌تر نشده است اجرای نمایش «برش» با حضور صحرا اسدالهی و آرش عدل‌پرور در مشهد اعلام جدول زمانبندی مسیر بازبینی آثار در جشنواره تئاتر خراسان رضوی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳ پخش فیلم‌های پلیسی و استکبارستیزانه از تلویزیون در آخر هفته (۱۲ و ۱۳ مهر ۱۴۰۳) درمیشیان، سینماگر ایرانی، نامزد جایزه «افشین یداللهی» شد درخشش «پریسان» در جشنواره‌های خارجی آرش مجیدی با «تانک‌خورها» روی آنتن شبکه سه + زمان پخش
سرخط خبرها

به بهانه سالروز درگذشت علامه دهخدا

  • کد خبر: ۱۹۰۶۱
  • ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۰
به بهانه سالروز درگذشت علامه دهخدا
مهدی سیدی - خراسان‌پژوه
علی‌اکبر دهخدا در سال ۱۲۵۷ به دنیا آمد و پس از ۷۷ سال در هفتم اسفند ۱۳۳۴ چشم از جهان فروبست. به مناسبت سالروز درگذشت او چند خطی را درباره او می‌نویسم.
در این راستا وقتی به احوال بزرگان معرفت و ادبی، چون علامه دهخدا می‌اندیشیم، به یاد می‌آوریم که او بی هیچ مدرک و عنوان آب و نان‌آوری و هیچ شغل، سمت رسمی، حقوق استادی و وزارت و وکالت و فرهنگستانی یک‌تنه عمری را چمباتمه زده و «لغت‌نامه» و «امثال‌وحکم» ما را تدوین کرده است.
در عین حال دهخدا به بهانه اینکه «ما اساتید ادب را چه به امور سیاسی و حال و روز کار سیاه مملکت و ملت؟» شانه از زیر بار گران دخالت در امور سیاسی هم خالی نکرده و «چرندوپرند» را با زبان طنز سیاسی نوشته است. در عین حال او از روزنامه‌نویسی و فعالیت سیاسی هم غافل نبوده است.
فریاد آدم! از ته دل برمی‌آید که «الهی درد و بلای امثال دهخدا و ملک‌الشعرا بهار و... بخورد به فرق سر دانشمندنما‌های حقه‌باز نان به نرخ روز خوری که بدون رساندن هیچ ثمر بارزی به عامه مردم، به انواع مختلف و با هوچی‌گری مشغول تبلیغات و بزرگداشت گرفتن برای خود هستند و در کنار آن، دولپی هم از آخور می‌خورند و هم از توبره!»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->