پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

گسترش فضا‌های زنانه زمینه‌ساز توسعه پایدار و عادلانه

  • کد خبر: ۱۹۱۶۶۹
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۶
گسترش فضا‌های زنانه زمینه‌ساز توسعه پایدار و عادلانه
زنان به عنوان نیمی از جامعه نیازمند فضا‌هایی برای گذران اوقات فراغت و ارتباط موثر با افراد هستند، موضوعی که نه تنها زمینه ساز ایجاد نشاط و سرزندگی برای آنان به عنوان رکن مهم خانواده خواهد شد، بلکه می‌تواند بستری برای فعالیت اقتصادی و توازن اجتماعی را فراهم اورد.

شهرآرانیوز - فضا‌های عمومی در هر شهر از این نظر که محیط چشم گیری برای شکل گیری گروه‌های مدنی و رشد و بالندگی انهاست، قابل توجه بوده و دارای اهمیت است. این فضا‌ها مکانی برای تعاملات اجتماعی و بستری برای ارتباطات است. در این بین امنیت به عنوان مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار انسانی مورد توجه قرار دارد و این موضوع برای زنان به عنوان بخش اسیب پذیر‌تر جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نوع جرائم و جنایت درباره زنان و مردان در هر جامعه متفاوت است و به همین دلیل، حس امنیت زنان نیز تبعاً تفاوت دارد و بنابراین زنان در جامعه با احساس ترس بیشتری مواجه هستند. شکل گیری فضا‌های زنانه با محور قرار دادن امنیت به عنوان یک نیاز حیاتی که منجر به حضور در جامعه می‌شود، محیطی را فراهم می‌کند که زنان بتوانند به دور از احساس ناامنی که در سایر فضا‌ها برای انان ایجاد میشود، فعالیت کنند.

موضوع امنیت شامل دو وجه عینی و ذهنی است که بخش ذهنی ان ناشی از احساس خطر و احتمال مواجه با جرائم خشن و ازار‌های جنسی و کلامی برای زنان است.

همچنین احساس امنیت ارتباط معناداری با طبقات اجتماعی دارد و بدین ترتیب در بخش‌هایی از شهر که کالبد شهری زمینه ساز ناامنی و بزه‌های مختلف است، این زنان هستند که محدود شده و فعالیتشان به فضای خانه ختم می‌شود. این مساله شامل ساعات خاصی از شبانه روز نیز می‌شود و در ساعاتی از شب فضای شهر‌ها مردانه شده و زنان برای جلوگیری از مواجه با خطرات احتمالی از حضور در خیابان‌های شهر در این ساعات خودداری می‌کنند.

وجود چنین مسائلی در طی سال‌ها و اهمیت حضور زنان و حفاظت از حریم شخصی انان، منجر به شکل گیری اولین بوستان زنانه جهان در سال ۱۹۱۳ در ایالت مونتانا امریکا شد. در ایران نیز برای نخستین بار در سال ۱۳۸۰ اولین بوستان مختص زنان در شهر بروجرد شکل گرفت.
این موضوع در سیاست گذاری‌های شهری مشهد نیز مورد توجه قرار گرفته و اخرین بوستان بانوان با عنوان شهربانو در مشهد طی هفته گذشته اماده بهره برداری شد.

این سیاست‌گذاری‌ها نهایتا می‌تواند کالبدشهر را به سمت زنانه ترشدن و توازن جنسیتی برده و اوقات فراغت مناسبی را برای انان فراهم اورد. موضوعی که پویایی، سرزندگی وبالندگی بیشتری را منجر شده و می‌تواند کارایی و بهره وری را برای زنان و نهایتا خانواده به عنوان مهم‌ترین و کوچک‌ترین ساختار جامعه فراهم اورد. همچنین ارتقا نقش بانوان در تصمیم گیری‌های محلی و اجتماعی و بهره برداری از ظرفیت‌های انان به توسعه پایدار و عادلانه منجرخواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->