برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی خراسان رضوی آغاز شد مهراب قاسم‌خانی همکاری‌اش با مهران مدیری برای ساخت سریال تلویزیونی را تکذیب کرد عطار نیشابوری از نگاه نوجوانان مشهدی | روایت منطق‌الطیر در قاب تصویر و داستان یادی از نورالدین رضوی سروستانی، خواننده و مدرس فقید آواز ایرانی | نسیمی از سوی سروستان نگاهی به نمایش «ترور» با بازی ساعد سهیلی، بازیگر مشهدی | تماشاگر خودت را قاضی کن معاون سیمای شبکه خراسان رضوی: تولید محتوای هویتی روزآمد، زیرساخت‌های جدید می‌طلبد درباره پادکست ادبی و کارکردهای آن | ادبیات شنیدنی است گفت وگو با محمدکاظم کاظمی درباره پادکست «شعر پارسی» | به شنیدن پادکست عادت نداریم رونالدو وارد دنیای سینما می‌شود تتوی سر «شمشیر» در سریال پایتخت ۷ نشانه چیست؟ + توضیحات نقش آفرینی «تاکه هیرو هیرا» در فیلم کاروشی دانلود قسمت هفدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین اجرای عباس خوشدل، نوازنده معروف ایرانی، در رادیو صبا نظر جیمز کامرون درباره استفاده از هوش مصنوعی در سینما صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ کتاب جاده‌های ناتمام داستانی منتشر شد
سرخط خبرها

جوانان انقلابی و تأثیرگذاری انتخاباتی

  • کد خبر: ۲۱۲۶۲۱
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲
جوانان انقلابی و تأثیرگذاری انتخاباتی
سال ۵۸ است و همچنان شوق مبارزه و آرمان گرایی و حرارت انقلاب اسلامی در وجودشان سرشار است. رد بصری این فضای غالب را می‌شد در همه جا دید. مثل این مدرسه یا مسجدی که بخشی از آن در زمینه عکس خودی نشان می‌دهد.
حمید سبحانی
نویسنده حمید سبحانی

عینک‌های کائوچویی، مو‌های چتری، کاپشن‌های نظامی و چریکی، این‌ها مشخصات معمول ظاهر جوانانی بود که در حال عبور از سال‌های آخر دهه ۵۰ و رسیدن به دهه پرحرارت ۶۰ بودند. آن‌ها به تازگی یک دگرگونی و مبارزه بزرگ را به پیروزی رسانده بودند. سال ۵۸ است و همچنان شوق مبارزه و آرمان گرایی و حرارت انقلاب اسلامی در وجودشان سرشار است. رد بصری این فضای غالب را می‌شد در همه جا دید. مثل این مدرسه یا مسجدی که بخشی از آن در زمینه عکس خودی نشان می‌دهد.

بریده‌ای از سخنان امام خمینی (ره) مبنی بر اهمیت انتخاب اکثریت و یک نمایشگاه دیواری با شاخصه‌های مبارزاتی در مسیر رسیدن به صندوق رأی. ۲۴ اسفند ۱۳۵۸ است و اولین انتخابات مجلس شورای اسلامی یک سال پس از پیروزی انقلاب. سه جوان درون قاب حرارت انقلابی شان را به محل رأی گیری هم آورده اند.

مشغول هم فکری باهم روی تکه‌ای جدا شده از روزنامه برای انتخاب افراد مدنظرشان هستند. اهمیت اتفاق را می‌توان از جدیت چهره شان که بی توجه به دوربین عکاس (که آن روز‌ها مثل امروز دوربین چیزی عادی و آشنا نبود) هستند، متوجه شد.

در اولین انتخابات مجلس شورای ملی هزارو ۹۰۰ نفر کاندیدای ورود به مجلس شدند که از آن میان ۵۴۰ نفر، نامزد نمایندگی از تهران و مابقی کاندیدای دیگر شهر‌های کشور بودند. در مجموع پس از دو مرحله انتخابات ۲۶۳ نفر که در میان آن‌ها چهره‌های شاخص انقلابی هم بودند به مجلس راه یافتند و اولین مجلس شورای اسلامی در هفتم خرداد ۱۳۵۹ رسما آغاز به کار کرد.

اما نکته مهم شهادت ۲۷ تن از این نمایندگان در حادثه تروریستی هفتم تیر سال بعد بود. فاجعه تلخ و ننگین انفجار دو بمب در دفتر حزب جمهوری اسلامی باعث شد این نمایندگان در کنار چندین دولتمرد و افراد مهم انقلاب به شهادت برسند که سرآمد آن‌ها شهادت دکتر سید محمد بهشتی به عنوان رئیس قوه قضاییه بود.

*عکس از آرشیو قدیمی خبرگزاری ایرناست که متأسفانه عکاس آن شناخته شده نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->