مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در جاجرم خراسان شمالی مدارس کدام شهرستان‌های خراسان رضوی فردا (شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تلف شدن یک گوسفند توسط پلنگ در نیشابور پاپ فرانسیس: همیشه برای برقراری صلح و دوستی در جهان تلاش می‌کنم شکارچی زخمی از حمله خرس در لرستان پیدا شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص اعتراض مسافران به شرکت‌های هواپیمایی کیش و کاسپین کدام شهر امروز (۱۴ دی۱۴۰۳) آلوده‌ترین نقطه کشور بود؟ + عکس حکم اعدام محیط‌بان کرمانی صادر شده است؟ مدارس در ۴ شهر خراسان جنوبی، فردا (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شدند خارج کردن ۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله کمک ۱۸ هزار میلیارد تومانی خیران در حوزه سلامت در خراسان رضوی عاملان زورگیری ۱۰ هزار دلاری در مشهد به دام افتادند (۱۴ دی ۱۴۰۳) تصادف در مسیر زابل به زاهدان| یک نفر کشته و ۱۷ تن مجروح شدند (۱۴ دی ۱۴۰۳) صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) بارش برف و کولاک در برخی از جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ دی ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد صدای مردم شنیده شد | افتتاح غیررسمی مدرسه علی پیوندی در حاشیه شهر مشهد قتل هولناک شوهر | مثله با ساطور تصمیم اشتباهی که حق مادری را می‌گیرد زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم آیا نور مقصر اصلی ابتلا به سرماخوردگی در زمستان است؟ آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟ آیا سویه جدید کرونا به کشور رسیده است؟
سرخط خبرها

«سامانه ١٢٣ کرونا» برای مراقبت بیماران در منزل راه‌اندازی شد

  • کد خبر: ۲۱۸۹۴
  • ۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
«سامانه ١٢٣ کرونا» برای مراقبت بیماران در منزل راه‌اندازی شد
اتاق فکر کارشناسی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به نیاز مراقبت از راه دور، خودمراقبتی و پایش بیماران دارای علایم خفیف و موارد مشکوک کرونا «سامانه ١٢٣ کرونا» را راه‌اندازی کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سالار ارزیده معاون آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی و از طراحان اصلی  "سامانه ۱۲۳ کرونا"،  با اشاره به خدمات و پتانسیل‌های این سامانه، اظهار کرد: بر اساس آمار‌های جهانی بیش از ۸۰ درصد مبتلایان عفونت ویروسی کرونا نیاز به بستری در بیمارستان‌ها ندارند و تنها با پایش، خودمراقبتی،  رعایت اصول بهداشتی،  خودقرنطینگی و درمان علامتی تحت نظر پزشک بهبود می‌یابند. در این راستا، چک لیست‌ها و فرم‌های طراحی شده در این سامانه کمک می‌کند تا شرایط برای طی دوره قرنطینه و خودمراقبتی بیماران و افراد مشکوک در منازل به بهترین و ایمن‌ترین روش، مهیا شود.


وی ادامه داد: این روز‌ها که تعداد مبتلایان و افراد در معرض خطر کرونا در کشور رو به افزایش است، د این سامانه می‌تواند در کاهش بار بیماران و مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نقش تاثیرگذاری داشته باشد.


"سامانه ۱۲۳ کرونا" برای چه کسانی کاربرد دارد؟

وی با بیان اینکه کاربرد این سامانه برای دو گروه است، اظهار کرد: دسته اول پزشکانی هستند که مایلند بیماران خفیف و بدون علامت یا موارد مشکوک را در منزل و از راه دور پایش کنند. در این روش،  ثبت‌نام  بیمار توسط پزشکان و مراقبان و با ثبت ارزیابی‌های اولیه انجام شده،  سپس اطلاعات دسترسی سامانه برای بیمار  پیامک می‌شود. بیمار روزانه لیست موارد نیازمند به مراقبت را در پروفایل خود مشاهده کرده و پس از انجام، آن‌ها را در پروفایل خود تایید کرده و تیک می‌زند. همچنین پزشک یا مراقب سلامت، روزانه ضمن تماس با بیمار و پایش وضعیت علایم،  اطلاعات را در پروفایل وی ثبت می‌کند. به این ترتیب تعداد زیادی از بیماران خفیف و ملایم می‌توانند در منزل و تحت نظر پزشکان و مراقبان سلامت،  مسیر بهبودی را مادامی که وضعیت آن‌ها تشدید نشده طی کنند. البته هر گاه شرایط اورژانسی پیش بیاید، ضمن تماس با اورژانس، بیمار برای ادامه درمان هدایت خواهد شد.


دسته دیگر کسانی هستند که با موارد مثبت یا مشکوک مواجهه داشته‌ و تمایل دارند مطابق راهنما‌های وزارت بهداشت اقدام به قرنطینه و خودمراقبتی اختیاری در منزل کنند. این افراد پس از ثبت‌نام در سامانه، بازه قرنطینه خود را انتخاب و شروع به خودمراقبتی می‌کنند.   در این روش روزانه لیست موارد نیازمند مراقبت در پروفایل افراد ثبت شده و آنان باید ضمن مراعات و انجام این موارد، آن‌ها را در پروفایل خود تیک زده و تایید کنند.   به این ترتیب در داشبورد پروفایل خود، روز‌های باقیمانده تا پایان مدت قرنطینه و روز‌های مراعات شده را مشاهده و دنبال می‌کنند.


دکتر ارزیده با تاکید بر اینکه کلیه متقاضیان باید ابتدا با استفاده از سامانه غربالگری و مراقبت کرونا وزارت بهداشت به نشانی salamat.gov.ir  یک خودارزیابی انجام دهند، تصریح کرد: بر این اساس افراد دارای شرایط حاد باید مطابق توصیه سامانه وزارت بهداشت، حتما به مراکز درمانی معرفی شده مراجعه کنند، اما اگر مطابق راهنما‌های سامانه نیازمند خودمراقبتی در منزل باشند، می‌توانند ضمن ثبت‌نام در "سامانه ۱۲۳ کرونا" به نشانی ۱۲۳corona.com با مراعات دستورالعمل‌ها و چک لیست‌های کنترلی این سامانه، مسیر بهبودی خود را با سهولت و دقت بیشتری طی کنند.


پایش روزانه بیمار توسط پزشکان در هر نقطه کشور

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بخش "پایش روزانه بیمار توسط پزشک"، اظهار کرد: در قالب این سامانه کلیه پزشکان سراسر کشور به صورت رایگان می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه نسبت به ثبت اولیه بیماران خود برای پایش و مراقبت در منزل اقدام کنند. این پزشکان با ثبت بیماران و تعیین بازه خودمراقبتی برای آنان،  می‌توانند ضمن اطمینان از رعایت چک لیست‌های خودمراقبتی توسط بیمار، علایم و نشانه‌های بیماری،  دارویی و سیر بهبود بیمار را به صورت تلفنی پایش و در پرونده ثبت کنند تا از این طریق بیمار بتواند روند حرکت به سمت بهبودی کامل را در محیط امن منزل طی کند و فقط در صورت بروز علایم و نشانه‌های حاد از منزل خارج و به مراکز درمانی مراجعه کند.


وی ادامه داد: همچنین تلاش داریم با ساماندهی پزشکان و مراقبان سلامت داوطلب،  امکان ثبت‌نام پزشکان و مراقبان سلامت برای ارایه مشاوره‌های پزشکی و پایش بیماران را فراهم سازیم، تا بر این اساس بیمارانی که در حال طی دوران قرنطینه خانگی هستند، علاوه بر استفاده از دستورالعمل‌های روزانه خودمراقبتی که در سامانه پیش‌بینی شده، بتوانند از مشاوره با پزشک و امکان پایش روزانه وضعیت خود بهره‌مند شوند. البته پیاده سازی این بخش منوط به جلب حمایت پزشکان و مراقبان سلامت داوطلب در کشور است.


مشاوره سلامت روان رایگان

وی در ادامه با اشاره به بخش مشاوره سلامت روان رایگان به عنوان یکی دیگر از تسهیلات ارایه شده در "سامانه ۱۲۳ کرونا" اظهار کرد: مرکز سلامت روان رویین جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی دارای مجوز فعالیت از سازمان نظام مشاوره روان شناسی ایران در راستای مسئولیت اجتماعی و همگام با سیاست‌های کلی ستاد ملی کرونا و کمک به آرامش بخشی روانی جامعه، خدمات "مشاوره مدیریت استرس و اضطراب فردی" و "مشاوره مدیریت روانی کودکان در فضای بحرانی" را در قالب این سامانه ارایه می‌کند، لذا متقاضیان می‌توانند برای استفاده از این خدمات با شماره ۴۵۲۹۸ تماس گرفته و از خدمات مشاوره رایگان متخصصین روان‌شناسی بهره‌مند شوند.


بارگذاری راهنما‌ها و دستورالعمل‌های معتبر مراقبتی و بهداشتی در سامانه

دکتر ارزیده "دانستنی‌ها" را بخش دیگر سامانه معرفی کرد و گفت: راهنما‌ها و دستورالعمل‌های اصناف، شرایط و وضعیت‌های مختلف مانند آرایشگاه‌ها، خرید، پمپ بنزین، نانوایی و ... با استفاده از منابع معتبر داخلی و خارجی جمع آوری و در سامانه بارگذاری شده است، همچنین سایت جامع اطلاع رسانی بیماری کووید ۱۹، فیلم‌های آموزشی، راهنمای بیماران کرونا بعد از ترخیص، نکات و راه‌های پیشگیری از ابتلا، نشانی مراکز پذیرنده مبتلایان کرونا سایر محتوای بخش دانستنی‌های سامانه را تشکیل داده است.


ارائه خدمات ضدعفونی و گندزدایی اماکن

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی ارایه خدمات ضدعفونی و گندزدایی منازل، ادارات و سایر مراکز را از دیگر خدمات این سامانه عنوان کرد و گفت: مرکز بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای کنترل و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، با همکاری کارشناسان مجرب بهداشت محیط و HSE، خدمات ضد عفونی و گند زدائی منازل، ادارات، بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها را در قالب "سامانه ۱۲۳ کرونا" برای متقاضیان این خدمات و در چارچوب تعرفه‌های وزارت بهداشت ارایه می‌دهد.  
 
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->