زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک دارو مصرف نکنیم! حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
سرخط خبرها

چرا به حافظ لسان‌الغیب می‌گویند؟

  • کد خبر: ۲۲۲۹۷۵
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۳
چرا به حافظ لسان‌الغیب می‌گویند؟
طبق تقویم رسمی ایران، روز ۲۰ مهر، بزرگداشت شمس الدین محمد شیرازی متخلص به حافظ، شاعر سده ۸ هجری ایران است.

شهرآرانیوز، سال‌هاست همه فارسی‌زبانان از غزلیات حافظ طلب خوبی و نیکی می‌کنند، به آن تفأل می‌زنند و شاعرش را لسان‌اللغیب می‌نامند؛ اما چرا به حافظ لسان‌الغیب می‌گوییم؟

حافظ در سال ۷۹۲ هجری قمری فوت کرد و در گلگشت مصلی که منطقه‌ای زیبا و با صفا بود به خاک سپرده شد؛ از آن پس آن محل به حافظیه مشهور شد.

در روایتی افسانه‌گونه نقل شده است که در هنگام تشییع جنازه حافظ، گروهی از متعصبان که اشعار شاعر و اشارات او به می‌ و مطرب و ساقی را گواهی بر شرک و کفر وی می‌دانستند مانع دفن حکیم به آیین مسلمانان شدند. در حین بگو مگو‌های خود، سرانجام متفق‌القول شدند تا از کتاب خود او استخاره‌ای بگیرند و هرچه از معنای شعر او بدست آمد به آن عمل کنند.

کتاب را دست کودکی سپردند تا آن‌ را بگشاید سپس شخصی غزل نمایان‌شده را خواند:

عیب رندان مکن‌ ای زاهد پاکیزه سرشت
که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت
من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش
هر کسی آن دروَد عاقبت کار که کشت
همه کس طالب یارند چه هشیار و چه مست
همه جا خانه عشق است چه مسجد چه کنشت

همه افراد حاضر از این شعر حیرت می‌کنند و پشیمان از کار خود، نظر به تدفین پیکر پاک حافظ در شیراز و مصلی داده می‌شود.

از آن روز به بعد لقب «لسان الغیب» به حافظ داده شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->