برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی در خراسان رضوی اعلام شد + فیلم یادی از امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی به مناسبت سالروز شهادتش | او پاسدار وطن بود خوبی ماندگار ضرورت شناخت امام زمان (عج) در عصر غیبت | برکت حیات ما از اوست تشیع پیکر شهید جانباز «حبیب ضیایی‌پور» در مشهد برگزار شد شناخت امام رضا (ع) تنها به زیارت محدود نمی‌شود آیین شکرانه هجدهمین سال حرکت نورانی «زیر سایه خورشید» در حرم امام رضا (ع) برگزار شد سردار یوسفعلی زاده: اجازه ندهیم حماسه بزرگ دفاع مقدس دچار انحراف و تحریف شود برگزاری راهپیمایی جمعه ۲۲ فروردین ماه در مشهد| اعتراض به سکوت جهانیان در برابر قتل عام مردم غزه نگاهت راوی فتح طلوع صبح سنگرهاست | یادی از شهید سیدمرتضی آوینی، روزنامه‌نگار و مستندساز حفظ هویت شیعه به تدبیر باب‌الحوائجِ اهل‌بیت (ع) بچه‌ها را دوست بدارید و تکریمشان کنید | مروری بر اصول تربیت فرزند در سیره امام رضا(ع) فرمانده‌ای در خط مقدم | روایت زندگی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی تظاهرات اعتراضی مردم مشهد در محکومیت کشتار غزه برگزار می‌شود (۲۲ فروردین) رئیس بنیاد شهید: لایحه جامع ایثارگران به مجلس می‌رود برگزاری آزمون روحانیان سفر عمره پس از ۱۰ سال وقفه داستان هم‌پیمانی یک شهید آموزش‌دیده در اسرائیل با شهید صیاد شیرازی بیانیه سرپرست حجاج ایرانی در پی یورش صهیونیست ها به مسجدالاقصی سامانه تشکل‌های شاهد و ایثارگر «بشری» رونمایی شد از تشرف ۳۰ هزار زائر اولی تا آزادسازی زندانیان با کمک پویش‌های ماه رمضان
سرخط خبرها

کینه را باید دفن کرد؛ آنچه می‌کارند مهر است

  • کد خبر: ۲۲۶۵۱۳
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷
کینه را باید دفن کرد؛ آنچه می‌کارند مهر است
باید خوبی‌ها را، مهر را، محبت را در قاعده کشاورزی دید. آن را کاشت و در داشت آن همت کرد تا برداشت آن، زندگی همگان را آباد کند.

ما به هم ربط داریم. نسبت به هم مسئولیم. انجام عملی مسئولیت و ایفای نقش انسانیت یک تکلیف اخلاقی، دینی و ملی است. ما در فرهنگی نشو و نما کرده‌ایم که مدام در گوش ما خوانده شده است: «تا توانی دفع غم از خاطر غمناک کن». تجربه عملی هم ثابت می‌کند این بایدِ اجتماعی هر دو سوی ماجرا را برکتی مضاعف روزی می‌کند.

بدانیم تکلیف همیشگی مؤمنان این است و الا همه می‌دانیم که «در جهان گریاندن آسان است». پیغام وجدان بلند‌تر از همیشه به گوش می‌رسد که «اشکی پاک کن». این باعث می‌شود که دل خودت هم پاک شود. دل‌سبکی، سبک‌باری هم به همراه دارد. واقعیت این است که «هرکه بار او سبک‌تر، راه او نزدیک‌تر» است. پس «بار تن بگذار و سیر انجم و افلاک کن». 

تو نیامده‌ای که زمین‌گیر شوی، بلکه اختیار زمان و زمین با تو است، اگر به مقام عظمای بندگی برسی. پس «تا ز باغ خاطرت گل‌های شادی بشکفد»، هوشیاری پیشه و «هرچه در دل تخم کین داری به زیر خاک کن». این به زیر خاک کردن با آن به زیر خاک کردن زمین تا آسمان تفاوت دارد.

 این که مرحوم بهار می‌گوید، یعنی کینه را دفن کنید تا همیشه نابود شود. این با آن به زیر خاک کردن که کشت معنا می‌دهد و فردا چند برابر سر برمی‌دارد فرق می‌کند. بی‌خردان‌اند که از کینه در هندسه کشاورزی بهره می‌برند. این کفران نعمت کاشت است. دهان‌کجی به کشاورزی است که آبادی سفره مردم را تضمین می‌کند. کینه را بذر نپنداریم برای کاشتن، بلکه آن را باید کُشت و، چون موجودی منفور، چنان زیر خروار‌ها خاک دفن کرد که هیچ‌وقت بازگشتی نداشته باشد. کشاورزی را باید با کاشت گل و گیاه و زیبایی به روح جامعه تبدیل کرد.

باید خوبی‌ها را، مهر را، محبت را در قاعده کشاورزی دید. آن را کاشت و در داشت آن همت کرد تا برداشت آن، زندگی همگان را آباد کند. استمرار بهار در زندگی ما نیازمند فهم این پیغام است که ملک‌الشعرا در قدم اول به خود و در گام دوم به همه می‌گوید: «تا شوی فارغ بهار از بازپرس ابلهان/ صوم رحمن گیر و چندی در سخن امساک کن» این امساک، زبان را مدیریت می‌کند. این هم باعث مدیریت دریافت‌ها و تحلیل‌ها خواهد شد. مراقبت از زبان، بسان مراقبت از مرزها، گرامی است.

 بی مراقبت، زبان آتش به‌پا می‌کند؛ آتشی که از متجاوزان مرزی هم ساخته نیست. اصلا آتش‌های مرزی و جنگ‌های فراگیر هم به‌نوعی ریشه در سرزمین کلام دارد. کلمه‌هایی که مدیریت نشدند، تدبیرسوز گشتند و چنان لهیب کشیدند که شرارش همه‌گیر شد. زبان را به قاعده ایمان، متعهد کنیم تا عهد‌ها به دوستی پایدار شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->