قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود ذخیره سود یا ترس از ریسک‌های سیاسی | حرکت رفت و برگشتی بازار سهام (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد

  • کد خبر: ۲۲۹۳۷۴
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد
۱۱ آبان ۱۴۰۱ بود که از چک الکترونیکی رونمایی شد؛ ابزاری که یکی دیگر از گام‌های بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور در راستای ارائه خدمات غیرحضوری است.

به گزارش شهرآرانیوز، چک الکترونیکی که آمنه نادعلی‌زاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در رابطه با آن گفت: در حال حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.

او همچنین افزود: ۳ بانک آینده، مسکن و سپه در صف تست و آزمون و انجام اقدامات فنی هستند در صورتی که آزمون‌ها موفق باشد می‌توانند سرویس‌ها را دریافت و خدمت را ارائه دهند.

کاهش مراجعه حضوری مشتریان به شعب بانکی با چک الکترونیکی

چک الکترونیکی که بنا بود حضور مشتریان در شعب بانکی را کاهش دهد و در همین راستا فرزانی کارشناس اقتصادی با اشاره به آن بیان کرد: این نوع چک جذابیت‌های خودش را دارد. تسریع در صدور چک، حذف دخل، تصرف و جعل توسط دارنده چک و کاهش مراجعه حضوری از مزیت‌های آن محسوب می‌شود. اقدام به صدور چک‌های الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات در مبادلات سبب کاهش هزینه‌های مبادلاتی می‌شود. همچنین تسریع و شفافیت در معاملات را می‌تواند به همراه داشته باشد که این مورد می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کنند.

یک بانک چک الکترونیک سایر بانک‌ها را نقد می‌کند.

اما نقد شدن این نوع چک‌ها حالا با چالش‌هایی مواجه است و با یک سر زدن به شعب بانک‌ها می‌توان به این موضوع حائز اهمیت پی برد. در همین راستا هم معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در گفتگو با رسانه ملی می‌گوید: همه بانک‌هایی که چک الکترونیک صادر می‌کنند، به صورت درون بانکی این چک را برای مشتریان خود هم نقد می‌کنند. بانک کشاورزی به عنوان اولین بانک، چک الکترونیک سایر بانک‌ها را از طریق ابزار‌های بانکی خود به صورت غیر حضوری و الکترونیکی نقد می‌کند.

در ادامه این مقام مسئول اظهار کرد: بانک تجارت هم به عنوان دومین بانک در حال طی کردن مراحل آزمون برای نقد کردن غیر حضوری چک دیجیتال سایر بانک‌ها است. وقتی اولین بانک این خدمت را ارائه می‌دهد، سایر بانک‌ها هم برای نقد کردن غیر حضوری چک الکترونیکی اقدام می‌کنند و نقد شدن غیر حضوری چک الکترونیک در جهت مراجعه نکردن مشتریان به بانک‌ها انجام می‌شود.

بانک مرکزی هم در این باره اعلام کرد: زیر ساخت‌های فنی تمام خدمات مربوط به چک الکترونیکی آماده است.

در ادامه هم سیاوش غیبی‌پور کارشناس اقتصادی گفت: اهمیت نقد شدن چک‌های الکترونیکی در بانک‌های مختلف بسیار زیاد است چرا که این امکان می‌تواند به توسعه این ابزار پرداختی بسیار کمک کند و از سوی دیگر هم می‌تواند محرکی برای فراگیری استفاده از این ابزار باشد بنابر این باتوجه به اهمیت آن می‌طلبد که بانک‌های مختلف در این حوزه سرعت بیشتری به خرج دهند تا این مهم عملیاتی شود.

۱۳ اردیبهشت امسال بود که از سوی مسئولان بانک مرکزی اعلام شد از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون (۱۳ اردیبهشت) حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->