توسعه روستا‌های مجاور، راه‌حل حاشیه‌نشینی در مشهد قلندرشریف: شهرداری طی دو، سه دوره اخیر بیشترین درآمد را در بخش‌های مختلف داشته است | مشهد به مرکز دیپلماسی شهری تبدیل شده است کشف پرونده سرقت ۱۲۰ میلیاردی از یک خانه مسکونی در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است شهروند خبرنگار | نمایی از مرزعه کلزا در نیشابور رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست + فیلم اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت + فیلم نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز! باران بهاری در مشهد آلودگی هوا را شست (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

«سهم سرانه»؛ مانع واگذاری اراضی بزرگ‌مقیاس شهرک شهید رجایی مشهد

  • کد خبر: ۲۳۴۸۰۵
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳
«سهم سرانه»؛ مانع واگذاری اراضی بزرگ‌مقیاس شهرک شهید رجایی مشهد
جلسات با بزرگ‌مالکان اراضی این محدوده برگزار شده است تا اظهارات آن‌ها شنیده و طبق قوانین، پیگیری شود.
انسیه شهرکی
خبرنگار انسیه شهرکی

به گزارش شهرآرانیوز، معضل زمین‌های رهاشده خرد‌و‌کلان در همه جای شهر و محدوده آن به چشم می‌خورد، اما این موضوع در برخی مناطق شهری پررنگ‌تر است و همسایه‌های هم‌جوار این اراضی با پیامد‌های خردوکلان آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.
شهرک شهید رجایی و محله پورسینا و خوش‌سیما و خیابان‌های همجوار آن از این قاعده مستثنا نیستند. شهروندی در این زمینه به صدای مردم می‌گوید: چرا شهرداری پای کار زمین‌های رها نمی‌آید؟ مردم تا کی باید شاهد تجمع معتادان کارتن‌خواب و برخی معضلات اجتماعی در این زمین‌های بایر باشند.

کریم‌خان می‌گوید: به شهرداری منطقه از مشکلات این زمین‌ها و زباله‌های انباشت شده در آن می‌گوییم، با این پاسخ رو‌به‌رو می‌شویم که اراضی موردنظر متعلق به آستان قدس رضوی است و شهرداری بدون مجوز در زمین‌های آستانه نمی‌تواند اقدامی انجام دهد.
او با اشاره به اینکه در لابه‌لای همین زمین‌های آستان قدس تعدادی زمین وجود دارد که مالک این زمین‌ها شخصی است، می‌افزاید: اگر شهرداری روی خوش نشان بدهد، مالکان آن حاضرند قطعات زمین خود را که گاه چند هکتار است، به شهرداری واگذار کنند تا فضای سبز یا حتی درمانگاه و مدرسه احداث شود و مردم از آن استفاده کنند.

گلایه این شهروند از سهم سرانه زیاد این زمین‌های رها و بلاتکلیف است. موضوعی که به اذعان او سنگ بزرگی پیش پای مالکان است. این شهروند در ادامه این‌طور توضیح می‌دهد: سهم سرانه شهرداری آن قدر زیاد است که مالکان آن عطای آبادانی خود را به لقایش می‌بخشند. این درحالی است که همین بزرگ‌مالکان می‌توانند زمین‌های خود را به چندین قطعه تقسیم کنند و به چند مشتری با سود بالا بفروشند. بااین‌حال فعلا دست نگه داشته‌اند تا درهم‌تنیدگی محله و ساخت‌وساز‌های غیرمجاز شبانه بیشتر نشود.

این شهروند استدلالش از این قرار است که این افراد دلشان برای محله‌شان می‌تپد و خوب می‌دانند واگذاری این زمین‌ها در قطعات کوچک مساوی با خانه‌ها و املاک قوطی‌کبریتی و کوچک است. با این کار، مشکلات محله‌هایشان چند برابر می‌شود و دود آن فقط به چشم مردم محله می‌رود.

این فعال فرهنگی درخواستش این است، سهم سرانه مناطق برخوردار با مناطق حاشیه شهر باید متفاوت و متناسب با قیمت زمین در هر محدوده باشد. انصاف نیست ساکنان مناطق مرفه مشهد که در همان حوالی صاحب زمین هستند، همان‌قدر سهم سرانه به شهرداری بپردازند که مالکان زمین‌های حاشیه شهر.
به گفته کریم‌خان، این در حالی است که در همین حوالی سهم ساکنان محله از فضای سبز و درمانگاه و محیط‌های آموزشی و مدرسه و دیگر رفاهیات، بسیار پایین است.

احسان حاجی زاده، مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه‌۶ به این شهروند این‌طور پاسخ می‌دهد: موضوع تملک اراضی در مسیر طرح‌های توسعه شهری طبق قوانین بالادستی و مصوبات شورای اسلامی‌شهر مشهد و با مدیریت سازمان زمین و مسکن شهرداری انجام می‌شود.

حاجی‌زاده با بیان اینکه در عین حال اداره املاک شهرداری منطقه ۶، آماده شنیدن پیشنهاد‌های مالکان است، می‌افزاید: در این ماه دو جلسه با بزرگ‌مالکان اراضی این محدوده برگزار شده است تا اظهارات آنها شنیده و طبق قوانین پیگیری شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->