حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد
سرخط خبرها

«سهم سرانه»؛ مانع واگذاری اراضی بزرگ‌مقیاس شهرک شهید رجایی مشهد

  • کد خبر: ۲۳۴۸۰۵
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳
«سهم سرانه»؛ مانع واگذاری اراضی بزرگ‌مقیاس شهرک شهید رجایی مشهد
جلسات با بزرگ‌مالکان اراضی این محدوده برگزار شده است تا اظهارات آن‌ها شنیده و طبق قوانین، پیگیری شود.

به گزارش شهرآرانیوز، معضل زمین‌های رهاشده خرد‌و‌کلان در همه جای شهر و محدوده آن به چشم می‌خورد، اما این موضوع در برخی مناطق شهری پررنگ‌تر است و همسایه‌های هم‌جوار این اراضی با پیامد‌های خردوکلان آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.
شهرک شهید رجایی و محله پورسینا و خوش‌سیما و خیابان‌های همجوار آن از این قاعده مستثنا نیستند. شهروندی در این زمینه به صدای مردم می‌گوید: چرا شهرداری پای کار زمین‌های رها نمی‌آید؟ مردم تا کی باید شاهد تجمع معتادان کارتن‌خواب و برخی معضلات اجتماعی در این زمین‌های بایر باشند.

کریم‌خان می‌گوید: به شهرداری منطقه از مشکلات این زمین‌ها و زباله‌های انباشت شده در آن می‌گوییم، با این پاسخ رو‌به‌رو می‌شویم که اراضی موردنظر متعلق به آستان قدس رضوی است و شهرداری بدون مجوز در زمین‌های آستانه نمی‌تواند اقدامی انجام دهد.
او با اشاره به اینکه در لابه‌لای همین زمین‌های آستان قدس تعدادی زمین وجود دارد که مالک این زمین‌ها شخصی است، می‌افزاید: اگر شهرداری روی خوش نشان بدهد، مالکان آن حاضرند قطعات زمین خود را که گاه چند هکتار است، به شهرداری واگذار کنند تا فضای سبز یا حتی درمانگاه و مدرسه احداث شود و مردم از آن استفاده کنند.

گلایه این شهروند از سهم سرانه زیاد این زمین‌های رها و بلاتکلیف است. موضوعی که به اذعان او سنگ بزرگی پیش پای مالکان است. این شهروند در ادامه این‌طور توضیح می‌دهد: سهم سرانه شهرداری آن قدر زیاد است که مالکان آن عطای آبادانی خود را به لقایش می‌بخشند. این درحالی است که همین بزرگ‌مالکان می‌توانند زمین‌های خود را به چندین قطعه تقسیم کنند و به چند مشتری با سود بالا بفروشند. بااین‌حال فعلا دست نگه داشته‌اند تا درهم‌تنیدگی محله و ساخت‌وساز‌های غیرمجاز شبانه بیشتر نشود.

این شهروند استدلالش از این قرار است که این افراد دلشان برای محله‌شان می‌تپد و خوب می‌دانند واگذاری این زمین‌ها در قطعات کوچک مساوی با خانه‌ها و املاک قوطی‌کبریتی و کوچک است. با این کار، مشکلات محله‌هایشان چند برابر می‌شود و دود آن فقط به چشم مردم محله می‌رود.

این فعال فرهنگی درخواستش این است، سهم سرانه مناطق برخوردار با مناطق حاشیه شهر باید متفاوت و متناسب با قیمت زمین در هر محدوده باشد. انصاف نیست ساکنان مناطق مرفه مشهد که در همان حوالی صاحب زمین هستند، همان‌قدر سهم سرانه به شهرداری بپردازند که مالکان زمین‌های حاشیه شهر.
به گفته کریم‌خان، این در حالی است که در همین حوالی سهم ساکنان محله از فضای سبز و درمانگاه و محیط‌های آموزشی و مدرسه و دیگر رفاهیات، بسیار پایین است.

احسان حاجی زاده، مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه‌۶ به این شهروند این‌طور پاسخ می‌دهد: موضوع تملک اراضی در مسیر طرح‌های توسعه شهری طبق قوانین بالادستی و مصوبات شورای اسلامی‌شهر مشهد و با مدیریت سازمان زمین و مسکن شهرداری انجام می‌شود.

حاجی‌زاده با بیان اینکه در عین حال اداره املاک شهرداری منطقه ۶، آماده شنیدن پیشنهاد‌های مالکان است، می‌افزاید: در این ماه دو جلسه با بزرگ‌مالکان اراضی این محدوده برگزار شده است تا اظهارات آنها شنیده و طبق قوانین پیگیری شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->