مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه
سرخط خبرها

بلوغ زودرس دختران با افزایش وزن مرتبط است

  • کد خبر: ۲۳۸۵۹۸
  • ۲۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
بلوغ زودرس دختران با افزایش وزن مرتبط است
محققان به این نتیجه رسیده‌اند که ژن‌ها ممکن است به‌طور غیرمستقیم بر سن دختران با تسریع افزایش وزن در دوران کودکی، که عاملی برای خطر بلوغ زودرس است، تأثیر بگذارد. بر اساس این مطالعه، ژن‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند به طور مستقیم بر بلوغ تأثیر بگذارند.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق یک مطالعه در بریتانیا «بلوغ زودرس منجر به نرخ بالاتر اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی می‌شود.» خانواده‌ها و پزشکان می‌توانند با پیش‌بینی اینکه چه کسی با خطر بلوغ زودرس مواجه می‌شود، اقداماتی را برای کاهش این خطر انجام دهند، که با افزایش خطر ابتلا به تعدادی از بیماری‌ها در سنین بالاتر از جمله دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی مرتبط است. بر اساس این مطالعه، بلوغ دیررس با سلامتی در بزرگسالی و طول عمر بیشتر همراه است.

یک تیم بین المللی به رهبری محققان واحد اپیدمیولوژی در شورای تحقیقات پزشکی در دانشگاه کمبریج DNA در بزرگترین مطالعه در نوع خود تا به امروز، حدود ۸۰۰۰۰۰ زن از اروپا، آمریکای شمالی، چین، ژاپن و کره را مورد مطالعه قرار دادند. محققان به این نتیجه رسیدند که بیش از ۱۰۰ متغیر (تغییرات محدودی در DNA) وجود دارد که بر سنی که برای اولین بار قاعدگی اتفاق می‌افتد تأثیر می‌گذارد. در این مطالعه، حدود ۶۰۰ مورد از این انواع برای اولین بار مشاهده شد.

پروفسور جان بری، یکی از نویسندگان این مطالعه و مسئول ارتباطات، گفت: «بسیاری از ژن‌هایی که ما پیدا کردیم، ابتدا با تسریع افزایش وزن در نوزادان و کودکان خردسال، بر بلوغ اولیه تأثیر می‌گذارند.» وی افزود: «این می‌تواند بعدا منجر به مشکلات بالقوه جدی سلامتی شود، زیرا بلوغ زودهنگام منجر به افزایش نرخ اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی می‌شود.»

پروفسور کن اونگ از دانشگاه کمبریج، یکی از محققان شرکت کننده در این مطالعه، گفت که ارتباط با خطرات مربوط به بیماری‌های جدی در مراحل بعدی زندگی، اهمیت بهداشت عمومی اجتناب از بلوغ زودرس را برجسته می‌کند. وی افزود: «برای کودکان و خانواده ها، تأثیر مستقیم بلوغ زودرس ممکن است اتخاذ رفتار‌های پرخطر از طریق تماس با افراد بزرگتر و تأثیرات منفی بر عملکرد در مدرسه باشد.» او گفت: «پیش بینی مواجهه کودکان خردسالی با خطر بالای بلوغ زودرس، ممکن است با بهبود سبک زندگی یا به کارگیری برخی دستورالعمل‌های رفتاری یا پزشکی ساده به کاهش این خطر کمک کند.»

در مورد دختران، بلوغ و چرخه قاعدگی معمولاً بین سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی شروع می‌شود، اما کارشناسان می‌گویند که این امر در دهه‌های اخیر بسیار زودتر شده است. محققان توضیح دادند که کمتر از نیمی از واریانت‌های ژنتیکی تحت نظارت این مطالعه، یا ۴۵ درصد، بلوغ را به طور غیرمستقیم، از طریق افزایش وزن در اوایل کودکی، تحت تأثیر قرار می‌دهند. تحقیقات قبلی نشان داده است که یک جزء گیرنده در مغز وجود دارد که وضعیت تغذیه بدن را کنترل می‌کند و زمان بلوغ و سرعت رشد را در کودکان تنظیم می‌کند.

کاترین کنتیستو، محقق ارشد این مطالعه گفت: «این اولین بار است که می‌توانیم انواع ژنتیکی نادر را در این مقیاس تجزیه و تحلیل کنیم و ۶ ژن را شناسایی کرده‌ایم که به شدت بر بلوغ تأثیر می‌گذارند». وی گفت: «اگرچه این ژن‌ها در دختران کشف شده‌اند، اما اغلب تأثیر یکسانی بر زمان بلوغ در پسران دارند. همچنین مکانیسم‌های جدیدی که ارائه می‌کنیم می‌تواند مبنای مداخلات برای افرادی باشد که در معرض خطر بلوغ زودرس و چاقی زودرس هستند.»

در مطالعه جدید که نتایج آن در مجله Nature Genetics منتشر شد، محققان مجموعه‌ای از نکات ژنتیکی را مشخص کردند که پیش‌بینی می‌کند احتمال بلوغ دختر در سنین بسیار پایین یا بسیار دیررس وجود دارد. نتایج نشان داد که دخترانی که در ۱ درصد از این امتیازات ژنتیکی حضور داشتند، تقریباً ۱۱ برابر بیشتر احتمال دارد که بعد از ۱۵ سالگی خیلی دیر به بلوغ برسند.

از سوی دیگر، دخترانی که در ۱ درصد پایین نمرات ژنتیکی قرار گرفتند، حدود ۱۴ برابر بیشتر احتمال داشت که خیلی زود، قبل از تولد ۱۰ سالگی، به بلوغ برسند. اونگ، محقق و متخصص اطفال، گفت: «در آینده، ممکن است بتوانیم این امکان را فراهم کنیم که از این نقاط ژنتیکی در کلینیک‌ها برای شناسایی دخترانی که خیلی زود یا خیلی دیر به بلوغ می‌رسند استفاده کنیم.»

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->