انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد
سرخط خبرها

تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی

  • کد خبر: ۲۴۲۱۲۴
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲
تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی
پژوهشگران گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تهیه ساختارهای پلیمری شدند که فرآیند انتقال ژن و دارو به داخل سلول‌های سرطانی را تسهیل می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، استاد گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی این دانشگاه روز سه‌شنبه افزود: پژوهش فوق در قالب پایان نامه تخصصی دانشجویی انجام شد که منجر به چاپ ۲ مقاله در مجلات معتبر شد.

دکتر محمد رمضانی افزود: به طور کلی ژن‌ها مولکول‌های بزرگ و بار منفی هستند و به طور معمول وارد سلول نمی‌شوند و نیاز به یک عامل کمکی دارند که در این پژوهش ساختار‌های پلیمری دارای بار مثبت ساخته شد که وقتی کنار دی. ان. ای‌ها قرار می‌گیرند متراکم می‌شوند و نانو ذراتی را تشکیل می‌دهند که وقتی در کنار سلول قرار می‌گیرند، می‌توانند به راحتی به وسیله مکانیزم‌های خاص سلول به داخل سلول منتقل شوند.

وی ادامه داد: سپس این پلیمر‌ها را هدفمند کردیم که ژن را به سلول‌های خاص بیشتر وارد کنند و اثرات جانبی کمتری داشته باشند که برای این کار ژن درمانی روی سلول‌های سرطان انجام شد.

استاد گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای اینکه فرایند کاملتر شود، کار‌های پیش بالینی در موش‌ها انجام شد و پس از ایجاد تومور با کاشت سلول سرطانی، دارو به موش‌ها تزریق شد و در نهایت سایز تومور، میزان زنده ماندن موش‌ها در طول یک بازه زمانی ۳۰ روزه مورد بررسی قرار گرفت که نشان داده شد که این ساختار‌ها ژن را به خوبی به داخل سلول منتقل می‌کند و سبب حذف تومور در موش می‌شود.

رمضانی بیان کرد: در ساختار‌های پلیمری معمولاً برای اینکه در انسان مجوز گرفته شود نیاز به مطالعات وسیع حیوانی از نظر سمیت و مطالعات بافت شناسی دارد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار نیروی بهداشتی و درمانی، اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->