به‌نام غیرت ناب مدافعان حرم | گزارش شهرآرانیوز از مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهدای مشهدی مدافع حرم در مشهد + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: جوهره اصلی مقاومت، ایمان به خداست | ترویج فحشا، راهبرد دشمن برای تضعیف غیرت انقلابی تولیت آستان قدس رضوی: آموزه‌های قرآن را در زندگی عینیت دهیم آثار اجرای عدالت در کلام فاطمه‌زهرا (س) تلاش با چاشنی علم و عشق | با چه کار‌هایی می‌توانیم به امام عصر (عج) نزدیک شویم نشست ادبی «کلمات ملکوت» در مشهد برگزار شد بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است برفی که بر رکوع نشست بنده خدا، عیسی مسیح (ع) | مروری بر روایات به جامانده از امام رضا (ع) پیرامون پیامبری که مبشر بود کربلای ۴؛ این حماسه ماناست پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، پنجشنبه در مشهد تشییع می‌شود سومین اجتماع بزرگ دختران سلیمانی در مشهد برگزار خواهد شد برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان مشهدی در حرم مطهر امام‌رضا(ع) + فیلم (۴ دی ۱۴۰۳) برگزاری مراسم وداع با پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، در حرم امام‌رضا(ع) لزوم تعامل و همگرایی دستگاه‌های اجرایی ستاد خدمات سفر خراسان رضوی برای خدمات‌رسانی شایسته به زائران رضوی و مسافران نوروزی رابطه تعقل با سخن گفتن امروز را غنیمت بدان! | درباره جایگاه و اهمیت بهره‌مندی از نعمت عمر در کلام اهل‌بیت (ع) وقتی شیطان با «واجب» ما را از عمل به «اوجب» بازمی‌دارد! ۸ زندانی جرائم غیرعمد به همت خادمان بارگاه منور رضوی آزاد شدند
سرخط خبرها

صفر؛ ماه به بار نشستن قیام عاشورا

  • کد خبر: ۲۴۳۴۸۴
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
صفر؛ ماه به بار نشستن قیام عاشورا
چرا در باور عامه، ماه صفر را ماهی نحس می‌دانند، باید گفت شاید یک دلیل آن اسارت اهل‌بیت امام‌حسین (ع) و وقوع آن اتفاقات تلخ برای آنها باشد.

همه روز‌ها و ماه‌ها به خدا تعلق دارد. در فرهنگ دینی، ما هیچ روز و ماه شوم و نحسی نداریم، بلکه این اعمال و گناهان انسان است که نحوست را بر روز‌ها تحمیل می‌کند؛ یعنی وقتی انسان گناه می‌کند، روز و زمانش نحس می‌شود و فرقی هم بین صفر و رمضان و رجب و دیگر ماه‌ها در این‌باره وجود ندارد.

صفر؛ ماه پیروزی خون بر شمشیر

اما اینکه چرا در باور عامه، ماه صفر را ماهی نحس می‌دانند، باید گفت شاید یک دلیل آن اسارت اهل‌بیت امام‌حسین (ع) و وقوع آن اتفاقات تلخ برای آنها باشد؛ هرچند که رهاورد آن همه تلخی و مصیبت، ماندگاری قیام عاشورا بود؛ چون اساسا صفر ماه پیروزی خون بر شمشیر است.

اگرچه اهل‌بیت (ع) در این ماه بسیار اذیت شدند، با ورود کاروان به شام و ایراد آن خطبه‌های قرا، یزید احساس شکست کرد و از یکی‌دو روز بعد هم آثار این شکست در اردوگاه او به‌روشنی دیده شد، به‌طوری‌که وی دنبال امام‌سجاد (ع) فرستاد و ابن‌زیاد را لعنت کرد و گفت هرگز نگفته بودم که او پدر شما حسین‌بن‌علی (ع) را بکشد و بعد هم گفت: «شما آزادید و هرجا می‌خواهید، بروید و من برای شما کجاوه‌های سلطنتی و شتر آماده کرده‌ام». اما امام‌سجاد (ع) نپذیرفتند و فرمودند: «ما عزاداریم و اهل‌بیت از این تجملات به‌دور هستند. 

دستور بدهید کجاوه‌ها را سیاه‌پوش کنند تا همه بدانند ما عزاداریم». یزید به قدری تحت فشار بود که هرچه امام‌سجاد (ع) خواستند، اجرا کرد و کاروان اسرا برای عزادارای شهدا، عازم کربلا و از آنجا راهی مدینه شدند. شاید دلیل دیگر نحس دانسته شدن ماه صفر درمیان عموم، رحلت پیامبر اکرم (ص)، شهادت امام‌حسن (ع) بنا بر نقلی و نیز شهادت امام‌رضا (ع) در آخرین روز این ماه باشد و برخی هم استناد می‌کنند به روایتی از پیامبر اکرم (ص) که فرمودند: «هرکه به من بشارت دهد ماه صفر پایان یافته است، من به او وعده بهشت می‌دهم» که البته باید سندیت و منبع این حدیث بررسی شود.

فلسفه دعای «یا شدیدالقوی»

ما برای ماه‌های مختلف قمری مثل ماه مبارک رمضان و ماه رجب دعا‌هایی داریم. برای ماه صفر هم دعای «شَدِیدَ الْقُوى وَ یَا شَدِیدَ الْمِحالِ» توصیه شده است که این دعا برای رفع نحوست و بدیمنی نیست، بلکه برای بهره‌مندی بیشتر از این ماه است.

اربعین؛ پیشانی‌بند ماه صفر

اربعین یادمان حماسه‌سازان عاشورایی است. این یادمان برکت است و نشان می‌دهد که ماه صفر چه ظرفیت‌ها و برکاتی دارد؛ چنان‌که حدود بیست سال گذشته (بعد از سقوط صدام) شاهد حضور زائران چندین‌میلیون‌نفری اربعین آن‌هم در جغرافیای کوچک کربلا هستیم؛ میلیون‌ها آدمی که خوروخواب خود را مهمان امام‌حسین (ع) هستند و اینها همه از برکات ماه صفر است.
خدای متعال روز‌ها را برای انسان، بابرکت خلق کرده است و در همه روز‌ها، برکات و رحمت خود را شامل حال بندگانش می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->