پزشکیان: قدرت مسلمانان بر وحدت و انسجام ماست دولت، لایحه اصلاح قانون هواپیمایی کشوری را تقدیم مجلس کرد ستاد کل نیروهای مسلح: اراده ما بر خونخواهی شهید هنیه خواهد بود آغاز سی و هشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با حضور پزشکیان تسلیت رئیس جمهور به مردم لبنان | پزشکیان: جنایتکار قطعا مجازات عادلانه خواهد شد جریمه خودروهای سنگین باربری که از حد مجاز بیشتر باشد چقدر است؟ آمریکا: در انفجارهای دستگاه‌های ارتباطی لبنان دخالتی نداشتیم پوتین امضای موافقت‌نامه جامع راهبردی ایران و روسیه راپذیرفت تل‌آویو: قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل حمایت از تروریسم است حمله پهپادی مقاومت عراق به حیفا در فلسطین اشغالی تیم بسیج جامعه پزشکی ایران وارد لبنان شد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) ایران حمله علیه سفیر خود در لبنان را پیگیری می‌کند تیم ۸ نفره چشم‌پزشکان ایرانی عازم لبنان شدند هزینه اتباع افغانستانی در ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار است ۹۵ نفر از مصدومان حادثه تروریستی لبنان به ایران منتقل شدند حبیب عباسی، مدیرکل روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری شد شورای امنیت درباره انفجار‌های لبنان نشست برگزار می‌کند اعترافات جالب عزت الله ضرغامی در خصوص دوران مسئولیتش در سازمان میراث فرهنگی حماس حملات تروریستی رژیم اسرائیل به لبنان را محکوم کرد لبنان شکایت جنایتهای رژیم صهیونیستی را به شورای امنیت می‌برد فائزه هاشمی از زندان آزاد شد
سرخط خبرها

نماینده خواف در مجلس: توسعه افغانستان از محور ایران می‌گذرد + فیلم

  • کد خبر: ۲۴۴۹۳۵
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
نماینده خواف در مجلس: توسعه افغانستان از محور ایران می‌گذرد + فیلم
نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توسعه افغانستان از محور ایران می‌گذرد، گفت: تلاش داریم با ترسیم فضای ظرفیت اشتراکات اقتصادی، منطقه ویژه صنعتی، معدنی و اقتصادی ایران و افغانستان با نام بندر خشک شرق ایجاد کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر توکلی، نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی پس از دیدار با مقامات افغانستانی و بازگشت از آن کشور اظهارداشت: در این سفر، پیشنهاد‌های شفاف که با مطالعات جامع انجام شده بود پیرامون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی مشترک ایران و افغانستان با نام بندر خشک شمتیغ در مرز خواف ایران با آن کشور، تأمین زیرساخت‌های صنعتی، معدنی و حمل و نقل، صادرات انرژی برق و تکمیل طرح راه آهن مشترک به منظور ایجاد ظرفیت ویژه ترانزیت ریلی ارائه شد.

وی افزود: شرکت‌های معدنی و صنعتی در پهنه معدنی سنگ‌آهن سنگان خواف، تجربیات و کارخانه‌ها و توان فنی صنعتی دارند که می‌توان این ظرفیت را در نقطه صفر مرزی به افغانستانی‌ها منتقل کرد و مواد اولیه و خام سنگ‌آهن موجود در معادن غوریان، پشتون و دیگر مناطق افغانستان را برای آنها دانه‌بندی و فرآوری کنیم.

توکلی افزود: به همین سبب هیاتی از مجموعه فولاد مبارکه که یک مجموعه پیشرو و توانمند در حوزه فولاد، انرژی و حمل و نقل هستند ما را در این سفر همراهی کردند.

وی تأکید کرد: به لحاظ اشتراکات دینی، فرهنگی، زبانی، قومی و ارزشی، معتقدم توسعه افغانستان از محور ایران می‌گذرد و با رسالتی که داریم با توسعه افغانستان، می‌توانیم امنیت مرزهایمان را ارتقا دهیم.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از قابلیت‌های ایران راه گذر (کریدور) شمال به جنوب و دسترسی به آب‌های آزاد است و افغانستان که کشوری محصور در خشکی است به آن نیاز دارد.

وی گفت: مهم‌ترین هدف در این بخش توسعه راه گذر (کریدور) شمال به جنوب و تکمیل چرخه خطوط ریلی چابهار به زاهدان، خواف به هرات و در نهایت به سمت سرخس و کشور‌های آسیای میانه است که فرصت بی‌بدیلی برای افغانستان محصور در خشکی و دریچه‌ای به بازار‌های بین‌المللی برای آن کشور است.

ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای معادن کشور اظهار کرد: افغانستانی‌ها برای استفاده از توان و ظرفیت‌های فنی، صنعتی و اقتصادی ایران برای توسعه کشورشان اشتیاق دارند و نیاز است تا در ایران، دولتمردان و مجلس شورای اسلامی از این برنامه فرا منطقه‌ای حمایت کنند.

توکلی رودی گفت: مدیرعامل فولاد اصفهان و جمعی از مدیران ارشد صنایع نیز در این سفر حضور داشتند و حضور این مدیران نشان دهنده اهمیت و جدیت بخش خصوصی ایران در تقویت روابط اقتصادی با افغانستان و تلاش برای گسترش همکاری‌های صنعتی و معدنی میان دو کشور بود و به عنوان گامی مهم در تعمیق همکاری‌های اقتصادی و صنعتی بین ایران و افغانستان، می‌تواند نتایج مثبتی در آینده به همراه داشته باشد.

مجتمع سنگ‌آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره، یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌آهن در جهان و تأمین کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌آهن در ایران است.

شهرستان خواف با ۴ بخش، ۶ شهر، ۸۵ روستا، ۱۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد مرکز خراسان رضوی قرار دارد.

منبع: ایسنا/ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->