پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

فکر کردن زیاد به جای آن که کمک کننده باشد، ما را سردرگم می‌کند

  • کد خبر: ۲۴۶۵۳۳
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
فکر کردن زیاد به جای آن که کمک کننده باشد، ما را سردرگم می‌کند
فکر کردن زیاد به جای آن که کمک کننده باشد، مارا سردرگم می‌کند. زمانی دچار فلج تحلیلی می‌شویم که با وجود اطلاعات زیاد، بررسی و کاوش، توانایی تصمیم‌گیری درباره مسئله‌ای خاص را نداشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخی‌ها می‌گویند افراد هر روز بیش از ۳۵ هزار تصمیم مختلف می‌گیرند. تصمیمات از ساده تا پیچیده در حرکت است، اما برخی از تصمیم‌گیری در تغییر مسیر زندگی ما موثر است، اما فکر کردن زیاد به جای آن که کمک کننده باشد، مارا سردرگم می‌کند. زمانی دچار فلج تحلیلی می‌شویم که با وجود اطلاعات زیاد، بررسی و کاوش، توانایی تصمیم گیری درباره مسئله‌ای خاص را نداریم.

برای شناخت اینکه فلج مغزی چیست باید دید چه افرادی بیشتر در معرض تجربه فلج تحلیلی هستند؟ یکی از افرادی که انگشت اشاره برای فلج تحلیلی به سمت آنها روانه می‌شود افرادی هستند که در تفکر سختگیرانه گیر کردند. افرادی که از قانون همه یا هیچ، درست یا نادرست دارند پیروی می‌کنند تنها در شرایطی می‌توانند تصمیم بگیرند نتیجه تصمیم شان را در یک مجموعه صفر و صد قرار بگیرید و اگر کمی به سمت عدم یقین برود در تصمیم گیری دچار سردگمی می‌شوند. اگر تصمیم‌گیری نیاز به انعطاف‌پذیری داشته باشد افراد را از انتخاب و تصمیم‌گیری دور کنند.

فلج تحلیلی را بشناسید

فلج تحلیلی سراغ کمال‌گرایان خواهد رفت که عموما افراد محتاطی هستند. سخت‌ترین زمان تصمیم‌گیری برای کمال گرایان در موضوعات عاطفی و ارتباطی، شغلی و خانوادگی است که عواقب ناشناخته و بالقوه‌ای وجود دارد که می‌تواند بر ما و نزدیکانمان تاثیر بگذارد.

آن روی سکه تصمیم‌گیری عدم پیش‌بینی عواقب تصمیم‌گیری است؛ بنابراین تصمیم‌گیری همیشه مخاطره‌آمیز است. راضی کردن سایرین به هر قیمتی حتی اگر به قیمت از دست دادن رضایت شخصی خودمان باشد نیز افراد را به سمت عدم تصمیم گیری می‌کشاند. تصمیم ما گاهی روی اطرافیانمان هم تاثیر گذاراست اگر این تاثیر به ویژه روی افرادی که دوستشان داریم بیشتر شود، فشاری که متحمل می‌شویم هم به همان نسبت افزایش می‌یابد.

از دیگر عواملی که افراد دچار فلج تحلیلی می‌شوند این است که به دلایل متعددی اعتماد به نفس کافی برای تصمیم‌گیری را نداشته باشند. در برخی موارد برای تصمیم‌گیری در ارتباط با موضوعی خاص تجربه کافی ندارند یا گاهی تجربه درد ناشی از تصمیمات نادرست در گذشته آنها را از تصمیم‌گیری مجدد باز می‌دارد. زمانی که فرد نسبت به توانایی خود در تصمیم‌گیری تردید داشته باشد، ممکن است زمان زیادی را صرف فکر کردن و سنجش جوانب مثبت و منفی آن کند.

توصیه‌هایی که پیش‌تر به آنها اشاره شد، کمک می‌کنند از بروز فلج تحلیلی آگاه شوید و برای جلوگیری از آن اقدام کنید. اما هدف اصلی این است که به‌طور کلی از فلج تحلیلی و اضطراب ناشی از آن پیشگیری کنیم. تصمیم‌گیری سریع را تمرین کنید، با کامل نبودن کنار بیایید، بر پایه حس درونی‌تان اقدام کنید، جرئت‌ورزی را تمرین کنید.

نشانه‌های اینکه شما زیاد فکر می کنید

اگر نمی دانید که آیا زیاد به یک موقعیت یا نگرانی خاص فکر می‌کنید یا خیر، چند ویژگی وجود دارد که می‌توانید با بررسی آن ها به دنبال جواب سوال خود باشید. نشانه های افراط اندیشی عبارتند از ناتوانی در فکر کردن به چیزی دیگر، ناتوانی در آرامش داشتن، احساس نگرانی یا اضطراب دائم، تثبیت امور خارج از کنترل شما، احساس خستگی ذهنی، داشتن افکار منفی زیاد، بازپخش یک موقعیت یا تجربه در ذهن، شک داشتن به تصمیم های گرفته شده و فکر کردن به بدترین سناریوها است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->