زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری
سرخط خبرها

نادار‌هایی که «ناچار» نیستند

  • کد خبر: ۲۵۰۱۲۷
  • ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
نادار‌هایی که «ناچار» نیستند
زمانی که رفاه عمومی کاهش و فقر گسترش یابد، از دل این پدیده‌ها رفتار‌های تلخ‌تر و نامناسب‌تری متولد می‌شود که گاه در جوامع مشاهده می‌شود.

وقتی مشکلات معیشتی و محدودیت‌های اقتصادی در جامعه افزایش پیدا کند، مسائلی در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی ظاهر می‌شود که به چهره خندان، زیبا و سالم جامعه خدشه وارد می‌سازد. «فقر» پدیده‌ای تلخ و نامطلوب است و بنا به قول مشهوری «از دری که فقر وارد شود، از در دیگر ایمان بیرون می‌رود».

زمانی که رفاه عمومی کاهش و فقر گسترش یابد، از دل این پدیده‌ها رفتار‌های تلخ‌تر و نامناسب‌تری متولد می‌شود که گاه در جوامع مشاهده می‌شود. یکی از این رفتار‌ها تکدیگری، اظهار به نداری در فضای عمومی و مطالبه پول و کمک از مردم بدون انجام کار یا خدمت‌رسانی خاص است؛ البته این همه ماجرا نیست. هرچند «تکدیگری» امری ناپسند و نادرست است، در مواقعی که واقعا از سر ناچاری و نبود ظرفیت و زمینه‌ای برای کسب درآمد از راه‌های متعارف و حلال باشد، به‌گونه‌ای می‌توان آن را توجیه کرد. 

مشکل اساسی وقتی است که عده‌ای سودجو با فریب مردم، خود را نادار و ناچار نشان می‌دهند و به‌اصطلاح می‌خواهند از ساده‌ترین راه، بخشی از دسترنج دیگران را از آن خود کنند و متأسفانه چه بسیار متکدیانی که درآمد‌های میلیونی از این راه به دست آورده‌اند. روی دیگر این پدیده، افرادی هستند که «نادار» هستند، اما «ناچار» نیستند. این دسته، افرادی‌اند که هرچند توانایی دارند و ظرفیت‌هایی برای آنها وجود دارد، شانه زیر بار کار نمی‌دهند و از اظهار فقر در جامعه ابایی ندارد. 

باور کنید برخی متکدیان و مددجویان تحت حمایت مؤسسه‌های خیریه و مؤسسه‌های حمایتی، حاضر هستند مستمری و بسته معیشتی دریافت کنند، اما زیر بار کار‌های پیشنهادی برای درآمدزایی نروند که این نشان از ناچاری نیست و پیامی دیگر دارد که از آن به‌عنوان منفعت‌طلبی، تنبلی و سودجویی بدون انجام کار و بدون خدمت‌رسانی یاد می‌شود. 

تکدی را می‌توان «دست‌درازی کردن برای کسب درآمد» تعریف کرد. بدیهی است که تکدیگری نه‌تن‌ها یک جرم و آسیب اجتماعی مخرب است، بلکه منجر به ناهنجاری‌های اجتماعی دیگر نیز می‌شود و درمجموع می‌توان گفت گدایی، محصول نابسامانی‌های اجتماعی و فرهنگی در جامعه است. 

تکدیگری صورتی از زندگی ارزان‌قیمت است که تنها بهای آن «فقر مناعت طبع» و «سیر قهقرایی کمال انسان» است. این پدیده ناپسند اجتماعی سبب می‌شود فردی را که به‌راستی نیاز به کمک و حمایت مردم برای اداره زندگی خویش دارد، نتوان از افراد سودجو تفکیک کرد. 

باید مجموعه‌های خیریه، مؤسسه‌های حمایتی و دست‌اندرکاران فرهنگی و اجتماعی، سازوکار‌هایی طراحی کنند که در مرحله اول، محرومان و افراد دارای شرایط دریافت حمایت و کمک، به‌صورت دقیق و فراگیر شناسایی شوند، دوم فرهنگ‌سازی عمومی برای کمک به محرومان در قالب قانونی و رسمی از طریق مراجع ذی‌صلاح توسعه یابد و سوم بساط تکدیگر و افراد سودجو که با اظهار به نداری و سوءاستفاده از احساسات مردم برای خود کسب‌وکار نامناسبی ایجاد کرده‌اند، جمع شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->