شیرین مهدوی، پژوهشگر دورۀ قاجار درگذشت (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و بارانی شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) انهدام باند بزرگ قاچاق مواد مخدر صنعتی و کشف بیش از نیم تن شیشه هشدار هواشناسی برای مسافران شمال؛ ارتفاع موج در دریای خزر به پنج متر می رسد افزایش امید‌ها به نجات حیوانات از خطر انقراض با پیشرفت‌های جدید فناوری قتل جوان تورلیدر به دست یک توریست در تهران دستگیری ۹ قاچاقچی اعضای بدن در شهر ری ۶۰ درصد دوربین‌های ثبت تخلفات جاده‌ای کشور ناکارآمد هستند انفجار تریلی حامل سوخت در جاده فریمان_تربت‌جام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | حریق اطفا شد + فیلم ارتقای میانگین نمرات امتحانات نهایی در دوره متوسطه، به عنوان یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه نزدیک به ۱۱ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کشف شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) استرداد متهم کلاهبردار ۱۰ هزار میلیاردی به کشور ما همه‌مون پزشکیم! صدور ۱۷.۷ میلیون جریمه رانندگی در نوروز ۱۴۰۴ | بازگشت نرخ عادی جریمه‌ها زمان صدور احکام حقوقی جدید بازنشستگان کشوری مشخص شد صدور احکام حقوقی فرهنگیان بر اساس ضرایب جدید افزایش ایمنی و سلامت اردو‌های دانش‌آموزی با بخشنامه جدید وزیر آموزش و پرورش صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جزئیات مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اعلام شد | ۳۵۰ هزار وام قرض‌الحسنه در سال ۱۴۰۴ به بازنشستگان پرداخت می‌شود پذیرش دانشجوی افسری در فرماندهی انتظامی تهران آغاز شد شبکه اختلاس در مجموعه شرکت مس منهدم شد رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد: روند بیماری‎های تنفسی رو به کاهش است زمانِ بازپرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اعلام شد تپش قلب همراه با رنگ پریدگی نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارد  بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) درباره رشته ناشناخته پزشکی «پیشگیری و اجتماعی» | پیش از درمان، مهم‌تر از درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت دستگیری سارقان موتورسیکلت و خودرو توسط پلیس مشهد | شگرد تکراری سارقان سیاه رو
سرخط خبرها
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار:

مالچ‌پاشی آخرین مرحله برای تثبیت گرد و خاک است

  • کد خبر: ۲۵۳۲۶
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵
مالچ‌پاشی آخرین مرحله برای تثبیت گرد و خاک است
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: از ۶میلیون هکتار عملیات مالچ‌پاشی در کشور فقط ۳۰۰هزار هکتار آن مالچ‌پاشی شده و این به آن معناست زمانی که هیچ راه‌حل دیگری وجود ندارد، از این روش استفاده می‌کنیم.
به گزارش شهرآرانیوز، علی محمد طهماسبی با اشاره به عملیات مقابله با گرد و غبار تاکید کرد: نوع عملیاتی که برای مقابله با گرد و غبار انجام می‌شود سه دسته است که شامل عملیات احیایی، اصلاحی و پیشگیرانه می‌شود و به طبع اولویت در بحث مقابله با گرد و غبار عملیات پیشگیرانه و اصلاحی در اولویت است و در موقع ضرورت به عملیات احیایی پرداخته می‌شود.

وی گفت: بر اساس آخرین مطالعات ۳۴/۶ میلیون هکتار مناطقی هستند که گرد و غبار تولید می‌کنند و در ۲۳ استان کشور واقع شده‌اند. از این وسعت ۶میلیون هکتار پهنه و تپه ماسه‌ای است، این تپه‌ها با اندازه ریزتر یقینا با حجم بسیار زیادی، امکان غبارخیزی دارند.


وی افزود: در ۳ سال گذشته از محل اعتبارات، اقدامات اجرایی در عملیات پیشگیرانه و اصلاحی انجام شد و اثرات بسیار خوبی داشت تا جایی که به‌طور محسوسی تعداد روز‌های غبارناک در کشور کاهش یافت و اثرات آن کاملا مشهود است و مردم نیز می‌توانند آن را احساس کنند.


طهماسبی درباره عملیات مالچ‌پاشی گفت: یکی از کار‌هایی که همواره بحث شده، علمیات مالچ‌پاشی است. این عملیات خودش هدف نیست بلکه یک وسیله است برای استقرار پوشش گیاهی. در واقع هدف ما از مالچ‌پاشی، توسعه و تثبیت بیولوژیک منطقه است، چون تحرک ماسه‌های روان باعث کنده‌شدن نهال‌ها به وسیله باد یا مدفون‌شدن در زیر ماسه‌ها می‌شود. پس برای استقرار آن از مالچ استفاده می‌شود که به تدریج تجزیه می‌شود و پوشش گیاهی آن منطقه رشد می‌کند.

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار ادامه داد: از دیگر ویژگی‌های مالچ، حفظ رطوبت خاک است که باعث به وجود آمدن پوشش گیاهی خوبی در منطقه می‌شود که احشام منطقه نیز از آن بهره‌ می‌برند. از طرفی نهال‌های کاشته شده نیز در محل‌های خود مستقر و مستحکم می‌شوند.

وی گفت: در کشور حدود ۶میلیون هکتار عملیات احیایی انجام شده که منجر به ایجاد ۲/۵میلیون هکتار جنگل دست‌کاشت شده است. از این ۶میلیون هکتار فقط در ۳۰۰هزار هکتار عملیات مالچ‌پاشی انجام شده است، یعنی زمانی که دیگر هیچ راه‌حل دیگری نبود از مالچ‌پاشی استفاده کردیم.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از اهالی روستا و دام‌داران موافق مالچ‌پاشی هستند، زیرا منازل، جاده‌های مواصلاتی، اراضی کشاورزی و... در زیر گرد و غبار مدفون می‌شود و زندگی برای آن‌ها بسیار دشوار می‌شود.

طهماسبی تصریح کرد: درباره بیت کوصر در فروردین‌ماه از منطقه بازدید کردیم و این منطقه شرایطی دارد که باید مالچ‌پاشی شود و جالب اینجاست نواحی‌ای که سال گذشته در آنجا مالچ‌پاشی شده است، پوشش گیاهی مطلوبی دارد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->