توسعه روستا‌های مجاور، راه‌حل حاشیه‌نشینی در مشهد قلندرشریف: شهرداری طی دو، سه دوره اخیر بیشترین درآمد را در بخش‌های مختلف داشته است | مشهد به مرکز دیپلماسی شهری تبدیل شده است کشف پرونده سرقت ۱۲۰ میلیاردی از یک خانه مسکونی در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است شهروند خبرنگار | نمایی از مرزعه کلزا در نیشابور رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست + فیلم اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت + فیلم نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز! باران بهاری در مشهد آلودگی هوا را شست (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تأمین ۲۵ درصد منابع آب فضای سبز مشهد از بازچرخانی و پساب فاضلاب + فیلم

  • کد خبر: ۲۹۲۷۴۶
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
تأمین ۲۵ درصد منابع آب فضای سبز مشهد از بازچرخانی و پساب فاضلاب + فیلم
معاونت منابع آبی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: درحال‌حاضر ۲۵ درصد آب از منابع بازچرخانی و پساب تأمین می‌شود که باید این ظرفیت را طی دو سال آینده به ۶۳ درصد برسانیم و ۶۳ درصد نیاز آبی را از منابع غیرکیفی بازچرخانی ناشی از تصفیه فاضلاب، تأمین کنیم.
فاطمه غلامی
خبرنگار فاطمه غلامی

عبدالله سلطان‌احمدی در حاشیه بازدید از تصفیه‌خانه‌های مشهد در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، در خصوص فرایند تصفیه‌خانه چهل‌بازه مشهد اظهار کرد: اولین و پیشرفته‌ترین تصفیه‌خانه لوکال شرق کشور، تصفیه‌خانه چهل‌بازه مشهد است که با تکنولوژی کاملاً هایتک با روش غشایی، فاضلاب خام را تصفیه می‌کند.

وی افزود: فاضلاب خام شهری از میدان آموزگار مشهد دریافت و سپس وارد تصفیه‌خانه می‌شود. بعد از مراحل آشغال‌گیری، مواد معلق تصفیه‌خانه جدا شده و وارد یگان‌های بیولوژیکی می‌شود که توسط میکروارگانیسم‌هایی شکل گرفته است. پس از آن، تصفیه با فرایند بیولوژیک انجام می‌شود.

معاونت منابع آبی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد بیان کرد: در این تصفیه‌خانه، نیازی به استفاده از مواد شیمیایی نداریم و تصفیه کاملاً به روش مطمئن و دوست‌دار محیط زیست انجام می‌شود. سپس، کلرزنی و گندزدایی فاضلاب و پساب تصفیه‌شده انجام شده و به وسیله پمپ‌ها به تانکر‌های انتهای فلاحی منتقل و از آنجا برای آبیاری فضای سبز شهری استفاده می‌شود.

سلطان‌احمدی درخصوص تأمین آب موردنیاز شهر مشهد عنوان کرد: به جهت اهمیت نقش توسعه فضای سبز و نگهداشت وضع موجود متناسب با سرانه فضای سبز و برای ایجاد محیطی مناسب برای زیست زائر و مجاور مکلف هستیم که منابع آب پایداری را تأمین کنیم. مهم‌ترین بخش‌های مرتبط با تأمین آب، احداث تصفیه‌خانه است. فاضلاب‌های موجود برای شهر می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. استفاده از تصفیه‌خانه‌ها ضمن بهبود عملکرد زیست‌محیطی شهر می‌تواند پسابی را تولید کند که در فضای سبز کاربرد مناسبی دارد، این پساب‌ها به عنوان منابع جدید آب هستند که از طریق خطوط انتقال و توزیع فضای سبز استفاده می‌شوند.

وی ادامه داد: تصفیه‌خانه چهل‌بازه دانشجو در حال بهره‌برداری از ظرفیت ۵۰ لیتر در ثانیه است که برای تصفیه از پیشرفته‌ترین فرایندهای موجود استفاده می‌کند. انتقال از طریق خط انتقال آب میدان نمایشگاه به پرکندآباد است که این پروژه ظرفیت انتقال ۱۹۸ میلیون مترمکعب پساب را دارد و می‌تواند ۴۸۰۰ هکتار از ۶۸۰۰ هکتار فضای سبز موجود را تحت پوشش قرار دهد؛ یعنی کل غرب و جنوب غرب به حساب فضای سبز شهر مشهد را پوشش می‌دهد.

معاونت منابع آبی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: تصفیه‌خانه آزادی یکی دیگر از پروژه‌های تصفیه آب است. این تصفیه‌‎خانه، آبی را که از برکه پارک پردیس قائم تأمین می‌شود، به ارتفاعات جنوبی مشهد منتقل می‌کند. این سلسله‌پروژه‌ها شامل چهار پروژه مهم هستند.

سلطان‌احمدی گفت: در ارتفاعات جنوبی کمربند سبز حدود ۴۸۰۰ هکتار فضای سبز داریم که برای این فضای سبز باید آب تأمین شود، اما منابع آب مشخصی نداریم؛ بنابراین انتقال آب باید از طریق خطوط انتقال و توزیع و پسابی که در پایین‌دست تأمین می‌کنیم، انجام شود. ۵ هزارمیلیارد تومان برای تأمین و تجهیز منابع آبی شامل تأمین تصفیه فاضلاب و خطوط انتقال و توزیع با سرعت بسیار مناسبی در حال انجام است که این پروژه‌ها ظرف ۲۴ ماه آینده وارد مدار بهره‌‌برداری می‌شود.

وی اضافه کرد: درصدد هستیم تا وابستگی‌ به منابع آب کیفی را به حداقل ممکن برسانیم. در حال حاضر ۲۵ درصد آب از منابع بازچرخانی و پساب تأمین می‌شود که باید ظرف دو سال آینده به ۶۳ درصد برسد و ۶۳ درصد نیاز آبی را از منابع غیرکیفی بازچرخانی منابعی که ناشی از تصفیه فاضلاب است، تأمین کنیم تا کمکی به آبخوان سطح شهر و منابع آب زیرزمینی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->