هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

تأکید وزارت بهداشت: «خودمراقبتی» در جامعه نهادینه شود

  • کد خبر: ۲۹۴۷۵۱
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
تأکید وزارت بهداشت: «خودمراقبتی» در جامعه نهادینه شود
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت نهادینه‌کردن فرهنگ خودمراقبتی در جامعه، گفت: وزارت بهداشت به خودمراقبتی به مثابه پله اول مشارکت اجتماعی در خلق سلامت و یکی از ستون‌های ارتقای سلامت نگاه می‌کند و به عنوان بخش مهمی از سواد سلامت مردم به سرمایه‌گذاری در خود مراقبتی و ترویج سبک زندگی سالم متعهد است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید رضایی، اظهار کرد: در واقع، بیست‌وچهارم مهر ماه یادآور این است که آحاد و گروه‌های جامعه در ۲۴ ساعت ۷ روز هفته به خود مراقبتی و رفتار سلامت‌زا مشغول باشند و ارزش این مولفه‌ها را می‌دانند. دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت به عنوان دبیر کارگروه فرهنگ سلامت و متولی برنامه ملی سواد سلامت، پیشنهاد «روز ملی خود مراقبتی» در بیست و چهارم مهر ماه را به شورای فرهنگ عمومی تقدیم کرده است.

ضرورت ثبت روز خودمراقبتی در تقویم شمسی

وی ادامه داد: امیدواریم که این روز در تقویم شمسی کشور ما نیز مانند سایر کشور‌های جهان و تقویم‌های میلادی ثبت شود و گامی فرهنگی به سمت ارتقای سلامت جامعه باشد. ارتقاء سلامت جامعه مورد تاکید ویژه برنامه هفتم توسعه ذیل سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه خودمراقبتی، بخش مهمی از سواد سلامت و سنگ بنای سلامت فرد و اجتماع است، توضیح داد: خود مراقبتی از لحظه‌ای که در صبح چشم باز می‌کنیم تا آخرین لحظاتی که خواب سالم را انتخاب می‌کنیم، ما را همراهی می‌کند و آینده سالم ما را می‌سازد. با توجه به اینکه فرهنگ ایرانی که ریشه در ارزش‌های خانواده‌محوری و جمع‌گرایی دارد، خود مراقبتی، فقط به معنای مراقبت از جسم نیست، بلکه شامل «توجه به معنویت»، «ذهن سالم» و «تعاملات اجتماعی» نیز می‌شود.

نقش فرهنگ ایرانی در خودمراقبتی

رضایی با بیان اینکه خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی، نقش بسیار مهمی در ترویج فرهنگ خود مراقبتی دارد، گفت: براساس فرهنگ کشور ما، خانواده و ازدواج از مهمترین عناصر ساختار اجتماعی محسوب می‌شوند. والدین با الگوسازی رفتار‌های سالم می‌توانند فرزندان خود را به اهمیت خودمراقبتی عادت دهند. همچنین، حمایت عاطفی و اجتماعی خانواده، نقش مهمی در کاهش استرس و تقویت سلامت روانی افراد دارد.

وی ادامه‌داد: بسیاری از آداب و رسوم فرهنگ ایرانی به نوعی با خودمراقبتی و ترویج سلامت اجتماعی و معنوی مرتبط هستند. به طور مثال، آموزه‌های طب ایرانی و رسم و رسوماتی مانند «شب یلدا» و «دید و بازدید عید نوروز»، روشی برای خلق سلامت و حفظ و افزایش آن است. سنت دور هم جمع شدن خانواده‌ها برای صرف غذا و گفتگو، فرصتی برای تقویت روابط اجتماعی و کاهش استرس محسوب می‌شود.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری سمپوزیوم روز ملی خود مراقبتی خاطرنشان کرد: سمپوزیم «خودمراقبتی از منظر فرهنگ» در روز ملی خود مراقبتی برگزار شد. اندیشمندان و صاحب‌نظران از منظر فرهنگ اسلامی، علوم رفتارشناختی، هنر و جامعه‌شناسی به بررسی مقوله خودمراقبتی پرداختند. خود مراقبتی، پله اول مشارکت اجتماعی و مردمی سازی سلامت است. خودمراقبتی نه تنها به دنبال ترویج فرهنگ فردگرایی و خودمحوری نیست، بلکه به دنبال توانمندسازی افراد و جامعه برای خلق و حفظ سلامتی افراد، خانواده‌ها و اجتماع است.

خودمراقبتی، ریشه در دغدغه‌مندی دارد

رضایی درباره خودمراقبتی گفت: خودمراقبتی، فرد دغدغه‌مند را به تصویر می‌کشد؛ فردی که دغدغه سلامت خود، خانواده‌اش و از همه مهم‌تر جامعه و گروه خود را دارد. خودمراقبتی به دنبال افرادی است که سلامت را برای محله و شهر خود و طبیعت و همه عناصر و جانداران زمین می‌خواهند و ریشه‌های رفتار خود را در فرهنگ و علم و طبیعت می‌بینند و به سمت دنیایی سالم‌تر و زندگی با معناتر اوج می‌گیرند.

دیدگاه وزارت بهداشت درباره خودمراقبتی

وی با اشاره به روزملی خودمراقبتی تصریح کرد: در روز خود مراقبتی به ارزش‌های فرهنگی خود بازگردیم، فرهنگی که غنی از شاعران، فلاسفه، دانشمندان و هنرمندانی است که در جهان زبانزد هستند. وزارت بهداشت به خودمراقبتی به مثابه پله اول مشارکت اجتماعی در خلق سلامت و یکی از ستون‌های ارتقای سلامت نگاه می‌کند و به عنوان بخش مهمی از سواد سلامت مردم به سرمایه‌گذاری در خود مراقبتی و ترویج سبک زندگی سالم متعهد است.

ضرورت توجه به خودمراقبتی و سلامت در سیاستگذاری‌ها

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره راهکار‌های ترویج خودمراقبتی گفت: سیاستمداران باید توجه داشته باشند که سیاستگذاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در هر بعدی از صنعت، تجارت، گردشگری و ابعاد دیگر، سلامت‌زا یا بیماری‌زا است. سلامت مردم و خانواده‌ها به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر امضاها، اندیشه‌ها و قوانینی است که خلق می‌شوند، رد می‌شوند، تصویب و ابلغ می‌شوند. تمام سازمان‌ها، چه دولتی و چه مردم نهاد در این مسیر نقش دارند. بدون شک، با همدلی و همکاری می‌توانیم فرهنگ خودمراقبتی را در جامعه نهادینه کنیم و به سوی ایرانی سالم‌تر و شاداب‌تر و آینده‌ای سالم‌تر حرکت کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->