دولت آمریکا مدعی شد: فشار اقتصادی علیه ایران را افزایش می‌دهیم «ایلان ماسک» از دولت ترامپ خارج خواهد شد شهادت ۹ فلسطینی در پی حمله رژیم صهیونیستی به رفح (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) احتمال دیدار ترامپ با جولانی قوت گرفت عراقچی: ایران آماده مذاکرات واقعی از موضع برابر است پزشکیان بر لزوم تدوین برنامه منسجم برای تحقق شعار سال تاکید کرد تخت روانچی به روسیه سفر کرد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) دعوت السودانی از رئیس جمهور لبنان برای سفر به عراق پزشکیان: ایران به دنبال تقویت بیش از پیش روابط با کشور‌های اسلامی و همسایه است شروط علی‌اف برای امضای معاهده صلح با ارمنستان آکسیوس: ترامپ در حال بررسی پیشنهاد ایران است وزیر افراطی کابینه رژیم صهیونیستی به «مسجدالاقصی» یورش برد لاریجانی: ترامپ می‌گوید صلح‌طلب هستم، پس نباید از تهدید و جنگ سخن بگوید کانادا از اعمال تعرفه بر واردات مواد غذایی از آمریکا عقب‌نشینی کرد سفر دوباره گروسی به تهران، احتمالا تا پایان آوریل استاندار خراسان رضوی: هم‌استانی‌ها، همشهریان و هموطنانی که مهمان ما هستند به پویش خراسانی «یک، دو، سه طبیعت» بپیوندند واکنش تند آمریکا و اتحادیه اروپا به رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان عراقچی: گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد | ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست واکنش سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران درخواست مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران | صنعت پهپادی هدف تحریم جلوگیری حشد شعبی از ورود تروریست‌ها از سوریه به عراق پزشکیان به‌زودی عازم باکو می‌شود روسیه برای ایجاد گفت‌وگوی سازنده میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد شمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار شهید از آغاز جنگ افزایش یافت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مسئولان حزب الله (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: مصمم هستیم همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کنیم
سرخط خبرها

شی جین‌پینگ در بریکس: باید به‌دنبال آتش‌بس در غزه و لبنان باشیم

  • کد خبر: ۲۹۶۱۸۵
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۵
شی جین‌پینگ در بریکس: باید به‌دنبال آتش‌بس در غزه و لبنان باشیم
رئیس‌جمهور چین در نشست بریکس گفت: باید به دنبال آتش‌بس در غزه و لبنان و همچنین راه‌حل دائم برای مسئله فلسطین باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین روز چهارشنبه و طی سخنرانی در نشست بریکس در کازان روسیه گفت: هر چه تنش بیشتر شود تلاش ما برای شکل‌دادن بر غلبه بر تنش‌ها باید بیشتر شود. با همکاری می‌تونیم فصل جدیدی برای همکاری بریکس بگشاییم.

او گفت: بریکس متعهد به صلح است و ما باید مدافعان این صلح باشیم، ما یک جامعه در هم تنیده هستیم و از طریق این همکاری و روابط می‌توانیم آینده بهتری رقم بزنیم.

شی با اشاره به جنگ اوکراین گفت: بحران اوکراین ادامه دارد؛ چین و برزیل و کشور‌های جنوب جهان گروه دوستانه‌ای برای حل بحران ایجاد کردند. هدف صدای بیشتر در حمایت از صلح است. باید سه اصل اساسی را در نظر داشت که شامل مقابله با گسترش بحران، محدود کردن بحران و جلوگیری از کنترل خارج شدن آن است.

وی گفت: بحران غزه ادامه داشت که لبنان هم شروع شد، باید به دنبال آتش‌بس باشیم، باید به دنبال راه حل دائم برای مساله فلسطین باشیم، باید بریکسی بسازیم که متعهد به صلح و توسعه پایدار است. همان‌طور که فن‌آوری و پیشرفت افزایش یافته است، باید به دنبال همکاری در این زمینه باشیم.

وی همچنین خواستار ایجاد بریکس متعهد به از بین بردن اختلافات با اصلاح حکمرانی جهانی شد و گفت: باید در نظر داشته باشیم که اصلاح حکمرانی جهانی عقب مانده است. باید چندجانبه‌گرایی رادر نظر داشته باشیم.

وی همچنین خواستار همکاری و گفت‌وگوی تمدن‌ها شد.

غزه به بزرگترین قبرستان جهان تبدیل شده است

«لولا داسیلوا» رئیس‌جمهور برزیل که به‌صورت آنلاین در این نشست حضور داشت، گفت: کشور‌های آسیب پذیر علاقه‌ای به رویکرد‌های تحمیلی کشور‌های قدرتمند ندارند.

او گفت: همان‌گونه که رئیس‌جمهور ترکیه در سخنرانی خود در مجمع عمومی اشاره کرد، غزه به بزرگترین قبرستان جهانی تبدیل شده و خشونت‌ها به کرانه باختری و لبنان کشیده شده و شاهد تنش در اوکراین هستیم.

توسعه اعضای بریکس نشان‌دهنده قصد کشور‌ها برای تقویت همکاری‌هاست

«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر نیز در این نشست تاکید کرد که قاهره به اهمیت تقویت نظام بین‌المللی چندجانبه با محوریت سازمان ملل معتقد است و خاطرنشان کرد که گسترش عضویت در گروه بریکس در ابتدای سال جاری موید هدف بریکس است.

السیسی افزود: «مصر به اهمیت تقویت نظام بین المللی چندجانبه با محوریت سازمان ملل متحد و آژانس‌های آن معتقد است، زیرا این پایه اساسی برای حفظ دستاورد‌های صلح، ثبات و توسعه و تضمین قوی برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است. توسعه اعضای بریکس در ابتدای سال جاری نشان دهنده قصد کشور‌های بریکس برای تقویت همکاری‌های چندجانبه و بالا بردن صدا و منافع کشور‌های در حال توسعه در مجامع مختلف بین المللی و منطقه‌ای است».

وی تاکید کرد: «مصر آمادگی خود را برای تقویت همکاری با کشور‌های بریکس و تسویه‌حساب‌ها به ارز‌های ملی تایید می‌کند».

چندجانبه‌گرایی باید تقویت شود

«نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند هم در این نشست گفت: «بریکس در شکل توسعه‌یافته آن حدود ۴۰ درصد جمعیت جهان و ۵۰ درصد اقتصاد جهان را داراست. بریکس به اهداف زیادی دست یافته و اطمینان دارم در آینده این سازمان به عنوان یک واسطقه موثر در مقابله با چالش‌های جدید تبدیل می‌شود».

وی گفت که کشورش «از یکپارچکی مالی میان اعضای بریکس استقبال کرده و تجارت با استفاده از پول ملی کشور‌ها نیز از موارد مورد استقبال هند است».

نخست‌وزیر هند گفت: هند به افزایش همکای‌ها متعهد است. معتقدیم که چندجانبه‌گرایی باید تقویت شود و این باور مشترک ماست که انسانیت می‌تواند باعث آینده‌ای درخشان برای نسل‌های آینده شود.

حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها باید به رسمیت شناخته شود

«سیریل رامافوسا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در سخنرانی خود گفت: داستان ما به عنوان بریکس، داستان همبستگی است؛ احترام متقابل و منافع مشترک. بریکس در واقع تجمع فراگیر است برای کشور‌های جنوب جهانی. باید از پتانسیل خود برای شراکت اقتصادی و توسعه پایدار برای همه و نه فقط برخی، استفاده کنیم. باید اقدامات جسورانه انجام دهیم تا برای همه آبادانی به ارمغان آوریم. به کمک یکدیگر می‌توانیم بریکسی با نقش برطرف‌سازی چالش‌های موجود داشته باشیم.

او گفت: همان‌طور که به دنبال توسعه پایدار هستیم، باید چالش‌ها را هم درنظر داشته باشیم، مثل چالش‌های آب و هوایی و کشور‌هایی را در نظر داشته باشیم که در تغییرات آب و هوایی نقشی نداشته‌اند و بیشترین تاثیر را می‌گیرند. باید همکاری را بین اعضای بریکس را با برنامه توسعه مشترک، همکاری صنعتی و تبادلات فن آوری و مسیر‌های تجاری برای صنعتی سازی افزایش دهیم.

رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی همچنین خواستار اصلاح سازمان تجارت جهانی شد.

رامافوسا افزود: منازعاتی که در غزه و خاورمیانه همچنان قربانی می‌گیرد و باعث کشته‌شدن بسیاری از مردم فلسطین شده، نگران کننده است. باید اصرار کنیم آتش‌بس در آنجا شکل بگیرد که تاثیر فوری داشته باشد و حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها به رسمیت شناخته شود. بریکس باید برای صلح و پیشرفت جهانی در تمام سطوح موثرتر شود.

از دلار به عنوان یک سلاح استفاده می‌شود

«دیلما روسف» رئیس بانک توسعه جدید بریکس هم گفت: «وضعیت دشوار ژئوپلیتیکی در جهان با این واقعیت تشدید شده است که از دلار به عنوان یک سلاح استفاده می‌شود».

روسف گفت: «وضعیت ژئوپلیتیکی به دلیل این واقعیت پیچیده است که دلار به عنوان سلاحی برای تغییر شرایط زندگی مردم استفاده می‌شود و این نیز بر سیستم بین‌المللی، یعنی اعتماد و یکپارچگی آن تاثیر می‌گذارد».

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در این راستا گفت: «دلار واقعاً به عنوان یک سلاح استفاده می‌شود، این یک اشتباه بزرگ است. من فکر می‌کنم که این اشتباه بزرگ کسانی است که این کار را انجام می‌دهند. روسیه دلار را رها نمی‌کند، اما مجبور است به دنبال جایگزینی برای آن باشد».

رئیس‌جمهور روسیه همچنین خبر داد کشور‌های عضو بریکس به‌دنبال برگزاری نشست کازان، یک بیانیه پایانی را تصویب کرده‌اند و این بیانیه به‌عنوان «سند مشترک» به سازمان ملل ارسال می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->